Sygeplejerske og Ph.d.-studerende Sunniva Olsen har i et nyt publiceret kvalitativt studie undersøgt, hvordan børn på danske hospitaler oplever at interagere med Legeheltene.
Med baggrund i barnets perspektiv påvises der gennem studiet, at børn på hospitaler oplever, at interaktionen med Legeheltene er eksistentielt meningsfuld, idet der bygges broer til børnenes hverdagsliv. Mødet med Legeheltene gør, at børnene oplever et frirum, hvor de oplever nysgerrighed og tryghed. De får mulighed for at beskæftige sig med aktiviteter, der er hjemlige og genkendelige. Gennem legen oplever børnene sig socialt knyttet med Legeheltene og også andre børn, som kommer og leger med. Børnene værdsætter de sjove fantasifulde aktiviteter, som Legeheltene inddrager, hvor de får en følelse af at føle sig magtfulde og som superhelte. Interaktioner med Legeheltene faciliterer et miljø, hvor børn gennem leg og bevægelse kan udtrykke sig autentisk, hvilket påvirker deres trivsel positivt.
Studiet startede tilbage i november 2021 og bygger på dels observationer af 1-14-årige børn og unge og interviews med ni børn og unge i alderen 5-14 år. Studiet tager udgangspunkt i piger og drenge med forskellige diagnoser og med forskellig anciennitet på hospitalet.
En stor tak til Sunniva og hendes team for interessen i Legeheltenes arbejde og for at iværksætte studiet, der i den grad bekræfter vores eksistens på hospitalerne og sygehusene.