Sved på panden, fællesskab og frirum fra sygdom

Om Helteakademiet

Helteakademiet er et fritidstilbud til børn, som er tilknyttet somatikken, og som lever med handicap, kronisk eller langvarig sygdom. Vi mødes fast hver uge til leg, boldspil og fællesskab. Helteakademiet afholdes i samarbejde med en række superligaklubber, skoler og døgnbehandlingssteder rundt omkring i Danmark.

Få indblik i Helteakademiet

I Helteakademiet træner vi fast hver uge

Mød de virkelige helte her – nemlig børnene og deres familier

Hos Helteakademiet er der plads til at have en dårlig dag, der er plads til dårligt humør, og der er altid garanti for god stemning og godt humør hos de frivillige trænere. Uanset om man løber afsted med sin rollator efter sig, som Johan, eller man spurter rundt, som Marie, så er man en ligeværdig del af holdet, og man bliver inddraget på det niveau, man har. At være en del af Helteakademiet har givet Johan et kæmpe selvtillidsboost. Han føler, at han ”hører til” et sted og fortæller tit om, at han nu, ”er stor nok til at gå til fodbold”. Johan er konkurrencemenneske til fingerspidserne, og selvom det ikke altid er sjovt, når man ikke vinder, så er det altid sjovt at spille fodbold i Helteakademiet.

Signe

Mor til Johan og Marie, der spiller i Helteakademiet OB.

Da Elias startede på Helteakademiet, sagde han “mor, nu har jeg fundet mit sted”, og man bliver sgu lidt rørt, når man ser ens barn få den succes, og det betyder meget, når man føler sig alene, at man ikke bliver kasseret.

Christina

Mor til Elias, som spiller i Helteakademiet

"Jeg havde aldrig troet, at jeg skulle være sådan en fodboldmor, der står og hepper på sidelinjen. Men Helteakademiet har gjort det muligt for begge mine drenge at spille fodbold sammen - på trods af elektrisk kørestol. Mandag er blevet vores yndlingsdag. Bortset fra fredag med fredagsslik, er mandag den bedste. For der skal vi til fodbold med Helteakademiet."

Camilla

Mor til Malthe på 13 år og Casper på 11 år, som træner i Helteakademiet Lyngby