Vores helte arbejder for at give indlagte og udsatte børn et liv med mere leg, bevægelse og fællesskab

Om os

  Heltene består af fire initiativer – Legeheltene, Kreaheltene, Helteakademiet og Heltecamps. Heltene arbejder for at give indlagte og udsatte børn et liv med mere leg, bevægelse og fællesskab. Vi møder børnene, der hvor de er – på hospitaler, børne- og ungepsykiatriske afdelinger, børnehjem og indkvarteringssteder for flygtninge. Vores helteiniaitiver er med til at styrke børnenes fysiske, mentale og sociale udvikling via aktiv og kreativ leg og via oplevelser med andre børn. Vi skaber et frirum til at være barn igen og en følelse af normalitet i en hverdag, der er langt fra normal.

   Læs mere om vores fire helteinitiativer

   • Legeheltene

    Legeheltene skaber aktiv leg og bevægelse på børneafdelinger, i børne- og ungepsykiatrien, på børnehjem og indkvarteringssteder for flygtninge.

    Læs mere om Legeheltene
   • Kreaheltene

    Mød Kreaheltene i deres kreative værksted på børneafdelinger, i børne- og ungepsykiatrien, på børnehjem og indkvarteringssteder for flygtninge.

    Læs mere om Kreaheltene
   • Helteakademiet

    Helteakademiet er et fritidstilbud til børn med sygdom eller handicap, hvor vi mødes hver uge til leg og boldspil.

    Læs mere om Helteakademiet
   • Heltecamps

    Heltecamps er et sommerferietilbud til langtidssyge og kronisk syge børn og deres familier.

    Læs mere om Heltecamps

   Heltene er en del af Børneulykkesfonden

   Hvem er vi?

   Det er nonprofit-organisationen Børneulykkesfonden, der står bag alle fire helteinitiativer. Børneulykkesfonden arbejder for at øge børnesikkerheden i Danmark og nedbringe antallet af børneulykker. Børneulykkesfonden står bag en række materialer, kampagner og events, som har til formål at skabe sikre og trygge rammer for børn i Danmark.

   Sådan opstod idéen

    Legeheltene var det allerførste helteinitiativ. Idéen opstod, da Henriette Madsen, generalsekretær i Børneulykkesfonden, var indlagt med sin søn.