Støt vores arbejde, og gør en forskel for indlagte og udsatte børn

Om heltene

Vi arbejder for at skabe et liv med mere leg, bevægelse og fællesskab for syge, indlagte og udsatte børn og deres familier. Det gør vi via vores fire helteinitiativer: Legeheltene, Kreaheltene, Helteakademiet og Heltecamps.

Gør en heltegerning, og støt vores arbejde.

Vores fire helteinitiativer

 • Legeheltene

  Legeheltene skaber aktiv leg og bevægelse på børneafdelinger, i børne- og ungepsykiatrien, på børnehjem og indkvarteringssteder for flygtninge.

  Læs mere
 • Kreaheltene

  Mød Kreaheltene i deres kreative værksted på børneafdelinger, i børne- og ungepsykiatrien, på børnehjem og indkvarteringssteder for flygtninge.

  Læs mere
 • Helteakademiet

  Helteakademiet er et fritidstilbud til børn med sygdom eller handicap, hvor vi mødes hver uge til leg og boldspil.

  Læs mere
 • Heltecamps

  Heltecamps er et sommerferietilbud til langtidssyge og kronisk syge børn og deres familier.

  Læs mere

Nyheder

Følg med i nyheder fra vores helteinitiativer.

 • 27-6-2024

  Kvalitativt studie af Legeheltene påviser stor betydning for indlagte børn

  Sygeplejerske og Ph.d.-studerende Sunniva Olsen har i et nyt publiceret kvalitativt studie undersøgt, hvordan børn på danske hospitaler oplever at interagere med Legeheltene. 

  Med baggrund i barnets perspektiv påvises der gennem studiet, at børn på hospitaler oplever, at interaktionen med Legeheltene er eksistentielt meningsfuld, idet der bygges broer til børnenes hverdagsliv. Mødet med Legeheltene gør, at børnene oplever et frirum, hvor de oplever nysgerrighed og tryghed. De får mulighed for at beskæftige sig med aktiviteter, der er hjemlige og genkendelige. Gennem legen oplever børnene sig socialt knyttet med Legeheltene og også andre børn, som kommer og leger med.

  Læs mere
  jun27
 • 26-6-2024

  Legeheltene skabte EM-glæde på Riget

  Alle børn har ret til leg, bevægelse og fællesskab. Rundt om i hele landet skaber EM i fodbold fællesskab, forventninger, glæde og drømme.

  Legeheltene samlede alle indlagte børn på Riget til netop fællesskab, leg og glæde, da vi i sommersolen omdannede Haven på Riget til en EM-legeplads for indlagte børn og deres familier.

  Børnene havde desuden glæden af at møde den tidligere Brøndby og Lyngby-spiller David Boysen, der fremviste fodboldtricks og skabte stor glæde hos børnene.

  Der blev kreeret pomponer, spillet fodbold og udforsket forhindringsbaner i vores Danmarksheltekapper i et frirum fra sygdommen.mme ud til flere kræftramte børn og skabe lyspunkter i den sidste tid. Af heltehjerterne tak.

  Læs mere
  jun26
 • 19-6-2024

  Charity for Cancer støtter Lege- og Kreaheltene

  Det er ubærligt at tænke på, at nogen børn skal herfra, før de har levet deres liv fuldt ud. Det er desværre realiteten for et ud af syv børn, som bliver diagnosticeret med kræft.

  Derfor tilbyder Legeheltene og Kreaheltene hjemmebesøg hos kræftsyge børn, der er tilknyttet palliative afdelinger på hospitalerne, og deres familier. Formålet med hjemmebesøgene er at skabe succesoplevelser, stjernestunder og et frirum, hvor barnets egne valg og motivation er i centrum.

  Charity for Cancer indsamler midler, som gør det muligt for Lege- og Kreaheltene kan komme ud til flere kræftramte børn og skabe lyspunkter i den sidste tid. Af heltehjerterne tak.

  Læs mere om samarbejdet
  jun19
 • 11-5-2024

  Verisure støtter Legeheltene

  Verisure lancerer i dag en ny indsamlingskampagne til fordel for Legeheltenes arbejde på børneafdelinger og modtagecentre for flygtningebørn i hele landet.

  Verisure forsikrer i dag tæt på 10.000 hjem, hvor der bor børn under 10 år, og de skaber med deres alarmsystemer en mere sikker og tryg hverdag for familierne. Netop tryghed er også et af nøgleordene i Legeheltenes arbejde, og vi er utrolig glade for, at Verisure nu støtter Legeheltenes arbejde for at skabe frirum med leg, bevægelse og fællesskab på børneafdelingerne og modtagecentre, så børnene kan føle sig mere trygge i de uvante rammer.

  Som en del af samarbejdet tilbyder Verisure venner af Legeheltene en uforpligtende dialog med deres rådgivere om, hvad de bl.a. selv kan gøre for at forebygge uheld i hjemmet.

  Læs mere
  maj11

Det siger børn, forældre og fagfolk om heltene

Vi har en datter med alvorlig, progressiv sygdom. Vi lever derfor et liv i alarmberedskab, og samtidig med det forsøger vi at nyde livet med hende så meget som muligt. Vi har været så heldige at være med på Heltecamp to gange. Vores datter elsker at være med, fordi - som hun selv siger - "på Heltecamp er jeg ikke anderledes". For hun ved, at selvom børnene på Heltecamp har forskellige sygdomme, så har de alligevel dét at have en sygdom tilfælles. For os som forældre er det også fælleskabet på campen, vi elsker mest. Alle de skønne aktiviteter er sjove og giver os som familie gode minder sammen, så det nyder vi selvfølgelig også, men fælleskabet er en gave der varer ved med nye venskaber - også efter campen.

Dorthe

Mor til Luna, der har deltaget på Heltecamp

Lege- og Kreaheltene forandrer hverdagen for forældre med syge børn og børn med alvorlige sygdomme. Det gør en verden til forskel med nogen, der tænker på børnenes interesser og andet en sygdom. Det er en verden til forskel.

Ella

Mor til Thor, der har leget med Legeheltene og Kreaheltene mange gange

De fjollede rundt, og der blev kastet lidt med en badebold, men det vigtigste var, at de fjollede og grinede og havde det sjovt, og Jessica glemte jo så lige alt om, at hun faktisk ikke havde det ret godt.

Lise

Mor til Jessica, der har mødt Legeheltene og Kreaheltene mange gange

Da Elias startede på Helteakademiet, sagde han “mor, nu har jeg fundet mit sted”, og man bliver sgu lidt rørt, når man ser ens barn få den succes, og det betyder meget, når man føler sig alene, at man ikke bliver kasseret.

Christina

Mor til Elias, som spiller i Helteakademiet

Legeheltene bidrager til meningsfulde pauser på hospitalet. Pauser, hvor børn kan få et smil på læben, komme ud at røre sig, måske møde andre børn og på den måde skabe gode minder. Legeheltene har mulighed for at møde børnene uden underliggende klinisk agenda, men udelukkende som motivatorer og sjove afbræk. En god kontakt med Legeheltene smitter med stor sandsynlighed også af på det sygdoms- og behandlingsmæssige forløb på hospitalet.

Line Klingen Gjærde, Ph.d., postdoc og læge i pædiatrisk speciallægeuddannelse.

Det gør vi