Støt vores arbejde, og gør en forskel for indlagte og udsatte børn

Om heltene

Vi arbejder for at skabe et liv med mere leg, bevægelse og fællesskab for syge, indlagte og udsatte børn og deres familier. Det gør vi via vores fire helteinitiativer: Legeheltene, Kreaheltene, Helteakademiet og Heltecamps.

Gør en heltegerning, og støt vores arbejde.

Vores fire helteinitiativer

 • Legeheltene

  Legeheltene skaber aktiv leg og bevægelse på børneafdelinger, i børne- og ungepsykiatrien, på børnehjem og indkvarteringssteder for flygtninge.

  Læs mere
 • Kreaheltene

  Mød Kreaheltene i deres kreative værksted på børneafdelinger, i børne- og ungepsykiatrien, på børnehjem og indkvarteringssteder for flygtninge.

  Læs mere
 • Helteakademiet

  Helteakademiet er et fritidstilbud til børn med sygdom eller handicap, hvor vi mødes hver uge til leg og boldspil.

  Læs mere
 • Heltecamps

  Heltecamps er et sommerferietilbud til langtidssyge og kronisk syge børn og deres familier.

  Læs mere

Nyheder

Følg med i nyheder fra heltene.

 • Helteakadmeiet vinder flot pris

  Vores dygtige Legehelt Cecilie vandt ‘Handicapprisen 2023: Initiativprisen’, for at gøre en forskel for børn med nedsat fysisk eller psykisk funktionsevne. Cecilie, som også er Legehelt på OUH, var indstillet pga. hendes fantastiske arbejde med Helteakademiet på døgninstitutionen Stjernen i Odense.  Vi er utrolig stolte af at en af vores Legehelte modtager sådan en anerkendelse, da vi er så glade for vores gode samarbejde med Stjernen, dets personale og alle de børn og unge, som kommer på Helteakademiet hver eneste uge. 

 • 3-11-2023

  Juleaktiviteter med Lege- og Kreaheltene

  Vi er vilde med december, for det betyder masser af julehygge og nissedrillerier med Legeheltene og Kreaheltene. Sammen med Legeheltene kan børnene tage med på Julemission og finde de skjulte juleposter. I Kreaheltenes værksted ser vi frem til at lave julekonfekt og julepynt i massevis. Vi glæder os til at se en masse børn og unge. 

  dec3
 • 1-11-2023

  Årets Heltejulekalender

  Mange idrætsforeninger, sportsklubber, skoler og privatpersoner sælger i år vores fine Heltejulekalender. En del af salget går til foreningen, imens en del går til Legeheltenes arbejde for indlagte og udsatte børn. Man kan skrabe sig til fine præmier fra bl.a. Rema 1000, BonBonland, Legekæden, Normal - og mange flere. 

  Læs mere
  dec1
 • 20-10-2023

  Charity Julebazar i samarbejde med Dea Kudibal

  Onsdag d. 22. november løber årets Charity julebazar af stablen. Julebazaren arrangeres i samarbejde med designer og ambassadør, Dea Kudibal.  Der vil være masser af forskellige produkter fra bl.a. Vipp, LeMiniMaracon, Ilse Jacobsen, Lille Kanin, Copenhagen Cartel, Samsøe Samsøe, Munthe, Miniature, Champagnekassen m.fl. Al salg fra dagen går ubeskåret til Legeheltene. 

  Læs mere
  nov20

Det siger børn og forældre om heltene

Vi har en datter med alvorlig, progressiv sygdom. Vi lever derfor et liv i alarmberedskab, og samtidig med det forsøger vi at nyde livet med hende så meget som muligt. Vi har været så heldige at være med på Heltecamp to gange. Vores datter elsker at være med, fordi - som hun selv siger - "på Heltecamp er jeg ikke anderledes". For hun ved, at selvom børnene på Heltecamp har forskellige sygdomme, så har de alligevel dét at have en sygdom tilfælles. For os som forældre er det også fælleskabet på campen, vi elsker mest. Alle de skønne aktiviteter er sjove og giver os som familie gode minder sammen, så det nyder vi selvfølgelig også, men fælleskabet er en gave der varer ved med nye venskaber - også efter campen.

Dorthe

Mor til Luna, der har deltaget på Heltecamp

Lege- og Kreaheltene forandrer hverdagen for forældre med syge børn og børn med alvorlige sygdomme. Det gør en verden til forskel med nogen, der tænker på børnenes interesser og andet en sygdom. Det er en verden til forskel.

Ella

Mor til Thor, der har leget med Legeheltene og Kreaheltene mange gange

De fjollede rundt, og der blev kastet lidt med en badebold, men det vigtigste var, at de fjollede og grinede og havde det sjovt, og Jessica glemte jo så lige alt om, at hun faktisk ikke havde det ret godt.

Lise

Mor til Jessica, der har mødt Legeheltene og Kreaheltene mange gange

Da Elias startede på Helteakademiet, sagde han “mor, nu har jeg fundet mit sted”, og man bliver sgu lidt rørt, når man ser ens barn få den succes, og det betyder meget, når man føler sig alene, at man ikke bliver kasseret.

Christina

Mor til Elias, som spiller i Helteakademiet

Det gør vi