Støt vores arbejde, og gør en forskel for indlagte og udsatte børn

Om heltene

Vi arbejder for at skabe et liv med mere leg, bevægelse og fællesskab for syge, indlagte og udsatte børn og deres familier. Det gør vi via vores fire helteinitiativer: Legeheltene, Kreaheltene, Helteakademiet og Heltecamps.

Gør en heltegerning, og støt vores arbejde.

Vores fire helteinitiativer

 • Legeheltene

  Legeheltene skaber aktiv leg og bevægelse på børneafdelinger, i børne- og ungepsykiatrien, på børnehjem og indkvarteringssteder for flygtninge.

  Læs mere
 • Kreaheltene

  Mød Kreaheltene i deres kreative værksted på børneafdelinger, i børne- og ungepsykiatrien, på børnehjem og indkvarteringssteder for flygtninge.

  Læs mere
 • Helteakademiet

  Helteakademiet er et fritidstilbud til børn med sygdom eller handicap, hvor vi mødes hver uge til leg og boldspil.

  Læs mere
 • Heltecamps

  Heltecamps er et sommerferietilbud til langtidssyge og kronisk syge børn og deres familier.

  Læs mere

Nyheder

Følg med i nyheder fra vores helteinitiativer.

 • 27-3-2024

  Legeheltene fylder 7 år

  7 år med aktiv leg, bevægelse og fællesskab på hospitaler, børne- og ungepsykiatriske afdelinger, børnehjem og indkvarteringssteder for flygtninge. Legeheltene skaber et frirum for indlagte og udsatte børn med plads til tumlelege, kreativ udfoldelse og fællesskab.

  apr27
 • 6-2-2024

  Flot donation til Heltecamp

  Heltecampen i Skive har modtaget en flot donation på 150.000 kroner af SPAR VEST FONDEN.

  Donationen er med til at sikre, at børnene og deres familier, der skal med på Heltecampen i Skive i år, kommer til at få sjove oplevelser, nye venner og uforglemmelige minder.

  Tusinde tak til SPAR VEST FONDEN!

  mar6
 • 19-1-2024

  Fastelavn med Legeheltene

  Det er ikke gået stille for sig, når Legeheltene har fejret fastelavn med børnene på børneafdelinger over hele landet. Der har været fantasifulde udklædninger for små og store, festligt fastelavnspynt og godt humør på hospitalsgangene, hvor der er blevet slået katten af tønden, spist fastelavnsboller og Castus Grinebidder.

  Stor tak til Castus, som har sponsoreret alt materiale til fastelavnsfesterne.

  feb19
 • 18-1-2024

  Skal vi lege Bamsehospital?

  I alle landets 29 Fætter BR-butikker har mange børn hele vinterferien taget deres kæreste eje – deres bamser – med på Bamsehospitalet. Hver dag har Bamselægepraktikanter stået klar til at tage imod de små, bløde patienter, og de har sammen med børnene undersøgt bamserne.

  Ved Bamsehospitalet fik børnene også et ægte Bamsehospitalshæfte lavet af Kreaheltene, så de blandt andet kunne lave en bamsejournal, lære bamsekroppen at kende og lave deres eget stetoskop. Vi ønsker alle bamserne god bedring!

  feb18

Det siger børn, forældre og fagfolk om heltene

Vi har en datter med alvorlig, progressiv sygdom. Vi lever derfor et liv i alarmberedskab, og samtidig med det forsøger vi at nyde livet med hende så meget som muligt. Vi har været så heldige at være med på Heltecamp to gange. Vores datter elsker at være med, fordi - som hun selv siger - "på Heltecamp er jeg ikke anderledes". For hun ved, at selvom børnene på Heltecamp har forskellige sygdomme, så har de alligevel dét at have en sygdom tilfælles. For os som forældre er det også fælleskabet på campen, vi elsker mest. Alle de skønne aktiviteter er sjove og giver os som familie gode minder sammen, så det nyder vi selvfølgelig også, men fælleskabet er en gave der varer ved med nye venskaber - også efter campen.

Dorthe

Mor til Luna, der har deltaget på Heltecamp

Lege- og Kreaheltene forandrer hverdagen for forældre med syge børn og børn med alvorlige sygdomme. Det gør en verden til forskel med nogen, der tænker på børnenes interesser og andet en sygdom. Det er en verden til forskel.

Ella

Mor til Thor, der har leget med Legeheltene og Kreaheltene mange gange

De fjollede rundt, og der blev kastet lidt med en badebold, men det vigtigste var, at de fjollede og grinede og havde det sjovt, og Jessica glemte jo så lige alt om, at hun faktisk ikke havde det ret godt.

Lise

Mor til Jessica, der har mødt Legeheltene og Kreaheltene mange gange

Da Elias startede på Helteakademiet, sagde han “mor, nu har jeg fundet mit sted”, og man bliver sgu lidt rørt, når man ser ens barn få den succes, og det betyder meget, når man føler sig alene, at man ikke bliver kasseret.

Christina

Mor til Elias, som spiller i Helteakademiet

Legeheltene bidrager til meningsfulde pauser på hospitalet. Pauser, hvor børn kan få et smil på læben, komme ud at røre sig, måske møde andre børn og på den måde skabe gode minder. Legeheltene har mulighed for at møde børnene uden underliggende klinisk agenda, men udelukkende som motivatorer og sjove afbræk. En god kontakt med Legeheltene smitter med stor sandsynlighed også af på det sygdoms- og behandlingsmæssige forløb på hospitalet.

Line Klingen Gjærde, Ph.d., postdoc og læge i pædiatrisk speciallægeuddannelse.

Det gør vi