6 gode råd til sikre påskeæg

I påsken er der tradition for at give børnene påskeæg med lækre godter og legetøj i, men pas på med småt legetøj og andet, der kan puttes i munden. Vær især påpasselig med runde og ovale former, som kan sætte sig fast bagerst i munden og blokere for luft. Når legetøj kombineres med noget, der kan spises i påskeægget, øges risikoen for, at legetøjet ender i barnets mund eller hals, fordi barnet ikke altid er i stand til at adskille legetøj og slik.

6 gode råd til sikre påskeæg:

  1. Adskil legetøj og mad/slik.
  2. Lav dit eget påskeæg med godter i stedet for at købe et færdiglavet. På den måde kan du sikre dig, at legetøj og slik ikke er blandet, og at godterne passer til dit barns alder.
  3. Passer påskelegetøjet til dit barns alder? Følg altid anbefalinger om alder og advarsler, og tag det alvorligt. Særligt i forhold til børn under 3 år – øjemål og sund fornuft er ikke nok.
  4. Giv ikke børn under 3 år slik eller legetøj med runde og ovale former.
  5. Kan påskeæggets smådele bestå legetøjstesteren? Brug Sikkerhedsstyrelsens legetøjstester til at måle, om smådelene i dit barns påskeæg er for små. Find legetøjstesteren her.
  6. Kender du CE-mærket? Fabrikanten angiver med CE-mærket, at produktet lever op til sundheds- og sikkerhedskravene i EU. Køb derfor altid kun legetøj til dit barn, som er CE-mærket. Du kan læs mere om CE-mærket her.
SikkerHverdag

FREE
VIEW