Læringsmaterialer

Vi står bag en række læringsmaterialer til skoler og institutioner, der sætter fokus på ulykkesforebyggelse og børnesikkerhed.

 • Er du togklar?

  ”Er du togklar?” er et læringsmateriale til alle landets børnehaver og børnehaveklasser. DSB og Børneulykkesfonden ønsker i samarbejde at sætte fokus på sikkerhed omkring togstationer og ved skinner. 

  Læs mere
 • Aktiv med PAW Patrol

  Aktiv med PAW Patrol har til formål at få flere børn til at gå eller cykle til skole og institution. Det giver en sund start på dagen, er godt for motorikken og er med til at lette det trafikale kaos, som ofte ses omkring skoler og institutioner om morgenen.

  Læs mere
 • Tumlekaravanen

  Tumlekaravanen sætter fokus på motorisk leg og bevægelse for de 0-3-årige. Dagtilbud kan finde inspiration til en hverdag med mere fysisk aktivitet i de mange legehæfter, og booke et gratis besøg af vores tumleinstruktører.

  Læs mere
 • Førstehjælp i Børnehøjde

  Kampagnen sætter fokus på læring af førstehjælp, hvor selv de mindste kan være med. Al læringen foregår gennem leg, for legen er nemlig noget af det vigtigste i forhold til at få børn til at lære og huske. 

  Læs mere
 • Glød og Flamme

  Lær om brandsikkerhed på en kreativ og sjov måde. Gennem forskellige lege vil børnene blandt andet indtage rollerne som Glød og Flamme, der er nogle drilske karakterer, som repræsenterer ild og brandfare. 

  Læs mere
 • Sikker i trafikken

  Der er fokus på trafiklæring i selskab med Villads fra Valby. Med afsæt i situationer, som børnene kender fra dagligdagen, behandles forskellige temaer, og gennem samtale, leg og aktiviteter bliver børn og voksne bedre til at færdes sikkert i trafikken.

  Læs mere
 • Refleksbetjente

  Refleksbetjente er et læringsmateriale udviklet til børnehaver, der sætter fokus på reflekser og trafiksikkerhed. Gennem illustrative plancher, samtaler, øvelser og lege, lærer børn (og voksne) om reflekser – fx hvor de skal sidde, vedligholdelse m.m.

  Læs mere
 • SolSikker

  SolSikker-kampagnen har til formål – gennem leg og læring – at klæde børnene godt på til at omgås solen med omtanke og den rette solbeskyttelse. Deltag i årets kampagne, og vær med til at skabe en god soltradition for børnene med en gratis solpakke.

  Læs mere
 • Børnenes Førstehjælpsskole

  Førstehjælpsskolen hjælper børnene med at udvikle deres kompetencer til at yde omsorg for hinanden – og til at kunne håndtere basale trin ved førstehjælp og ulykkeshåndtering. Førstehjælp kan redde liv, også når det er børn, der yder det.

  Læs mere
 • Trafiklegepladsen

  Læring om trafiksikkerhed er vigtigt, da børn med viden om, hvordan de passer på sig selv og hinanden i trafikken, bliver rigtig gode trafikanter. Med den oppustelige Trafiklegeplads og -skole kan børnene lære om trafikkens regler.

  Læs mere
 • Førstehjælp for folkeskoler

  Førstehjælp for folkeskoler er en organisation, der gratis formidler undervisning i basal førstehjælp til danske folkeskoler. Formålet med initiativet er at forbedre de danske folkeskoleelevers kendskab til førstehjælp og livredning.

  Læs mere