Hvem er vi?

  Børneulykkesfonden er en nonprofitorganisation, der arbejder for at øge børnesikkerheden i Danmark og nedbringe antallet af børneulykker – det har vi gjort siden 2008. Vi arbejder for at skabe en tryg og sikker hverdag for børn og unge fyldt med leg, bevægelse og fællesskab.

   Leg er børns måde at være i verden på

   Vores tilgang til forebyggelse

   Leg og bevægelse er grundstenene i alt vores forebyggende arbejde. Leg er børns måde at være i verden på, hvor barnet oplever og udforsker verden, udfolder og udvikler sig. Derfor arbejder vi for at sikre, at alle børn kan lege og bevæge sig overalt, hvor de færdes. Samtidig har vi fokus på, at alle børn får en tryg og sikker start på livet. Det er i den helt tidlige barndom, at grundlæggende kognitive, sociale og adfærdsmæssige kompetencer udvikles, og vi skal skabe trygge og sikre rammer fra start.

   Børnesikkerhed i fokus siden 2008

    Børneulykkesfonden blev stiftet i 2008 af H.C. Andersen Børne- og Ungehospital, tilhørende Odense Universitetshospital, og Codan Forsikring. Begge parter har en interesse og et gensidigt engagement i børn og børns sikkerhed, som danner grundlag for stiftelsen af fonden.

    Codan Forsikring har som forsikringsselskab børneulykker tæt inde på livet og ved derfor, hvor ulykkerne især sker og hvordan. Derfor er Codans viden værdifuld. Det samme gælder på H.C. Andersen Børne- og Ungehospital, som er landets største børnehospital. Her har man i over 40 år forsket i ulykker, ikke mindst i børneulykker – og i en mere effektiv og nænsom behandling heraf.

     Vi står bag forebyggende og sundhedsfremmende indsatser

     Vores indsatser

     Siden 2016 har vi udvidet vores forebyggende formål til også at omfatte sundhedsfremmende indsatser for indlagte og udsatte børn og unge i Danmark. Det gør vi gennem fire initiativer: Legeheltene, Kreaheltene, Helteakademiet og Heltecamps.

     Vores helteinitiativer har til formål at give indlagte og udsatte børn et liv med mere leg, bevægelse, kreativitet og fællesskab der, hvor de er – på hospitaler, børne- og ungepsykiatriske afdelinger, børnehjem og indkvarteringssteder for flygtninge.

     Vi skaber trygge og sikre rammer for børn i Danmark

     Børn skal føle sig trygge, og sikkerheden skal være i orden. Vi arbejder for at skabe sikre rammer for børnene og øge bevidstheden om børns sikkerhed blandt børnene selv, forældre og andre, der har med børn at gøre. Leg og bevægelse er grundlæggende i alt vores arbejde – både vores forebyggende og sundhedsfremmende indsatser.

     Vores afdelinger

     • Sekretariatet

      Børneulykkesfonden
      Gammel Kongevej 60
      1790 København

     • Lokalafdeling Vejle

      C/O Henriette Madsen
      Dyrehegnet 11
      7120 Vejle Øst

     • Lokalafdeling Odense

      C/O Odense Boldklub
      Sdr. Boulevard 172
      5000 Odense C