Når dit barn skal i bad

For mange børn er en tur i bad en dejlig og sanselig oplevelse. Følg nedenstående råd for at sikre, at badesituationen bliver en god og sikker oplevelse for både dig og dit barn.

Efterlad aldrig dit barn alene i badet

Vær altid hos dit barn, når I bader – selvom dit barn kun er alene et kort øjeblik, kan det få hovedet under vandet, og så kan det ikke trække vejret. Tag altid dit barn med, hvis du bliver nødt til at gå, også selvom det kun er et hurtigt smut.

Husk alle de badeting, du skal bruge

Tag alt, du skal bruge, med ud til badet – så skal du ikke ud og hente noget undervejs. Glemmer du alligevel noget og bliver nødt til at gå, så tag dit barn med dig.

Badevandet skal være den rigtige temperatur

Vandet til dit barn skal føles behageligt. Mærk efter fx med albuen eller indersiden af håndleddet – her er din hud tynd, så det er nemmere at fornemme. Du kan også bruge et badetermometer – ca. 36-37° vil som regel føles rart for dit barn.

Gummimåtter forhindrer, at dit barn glider

Brug evt. en gummimåtte nede i badekarret eller baljen, så dit barn sidder mere sikkert, når det begynder at sidde selv. Selvom du er ved siden af, kan det være
rart for dit barn, at det ikke glider så nemt. Allerede mens børn er meget små, kan man begynde at lave aktiviteter i vand.

SikkerHverdag

FREE
VIEW