Køb og brug af højstole

Køb og brug af højstole

En højstol er uundværlig for mange småbørnsfamilier, når barnet skal sidde med til bords. Den får barnet op i højde, så det sidder tæt på og i øjenhøjde med forældrene under måltiderne, og det skaber tryghed og nærvær for barnet. Det er dog vigtigt, at barnet er stærkt nok i kroppen til at sidde stabilt selv, før du anvender en høj barnestol. Derudover skal du være opmærksom på, at små børn ikke har godt af at sidde i den samme stilling for længe, og de bør derfor kun sidde i højstolen i kortere tidsrum ad gangen.

Sikkerhed ved brug af højstole:
  • Vær sikker på at højstolen står på et stabilt underlag, så den ikke vælter eller glider bagud, f.eks. hvis barnet skubber fra mod bordkanten. Et ujævnt underlag kan få stolen til at vælte.
  • Gå aldrig fra et barn, der sidder i en højstol. Alle stole kan vælte, så hold altid opsyn med dit barn, så I undgå ulykker.

Tjekliste ved køb af højstole:

  • Børn fra ca. 6-9 måneder har brug for god støtte i ryggen. Vær opmærksom på, om stolens ryglæn er behageligt for barnet og uden skarpe eller hårde kanter.
  • Hverken du eller dit barn må få et ubehageligt vrid i kroppen, når barnet sættes ned i eller løftes op fra stolen.
  • Sædet bør ikke være formet som en skål, så det tvinger barnet til at sidde i en fastlåst stilling. Det bør heller ikke være lavere bagtil eller hælde, så barnet krummer ryggen, når det sidder i stolen.
  • Tænk over hvilket materiale stolen er lavet af. Hvis materialet er for hårdt, er det ikke rart for barnet at sidde på, og plast er ubehageligt med bare ben.
  • Der skal være en god støtte til fødderne, så barnet kan hvile benene og dermed ikke begrænser blodgennemstrømningen til underbenene. Afstanden til fodstøtten bør løbende justeres, så den passer med længden på barnets ben. Hvis højstolen justeres i takt med, at barnet vokser, kan den bruges som siddeplads for barnet i mange år.
  • Der bør være er en mavebøjle og strop mellem barnets ben, så barnet ikke kan glide ned.
SikkerHverdag

FREE
VIEW