Børn i køkkenet

Det er hyggeligt, når børnene hjælper til med madlavningen. Desværre lurer der mange farer i køkkenet i form af skarpe knive, elektriske apparater, varme steder osv. Det er derfor vigtigt, at du lærer dit barn sikre vaner under madlavningen.

Inddrag dit barn i madlavningen

Det kan være en god idé at inkludere dit barn i madlavningen. På den måde lærer du også dit barn, hvordan man begår sig i køkkenet på en sikker måde. Når dit barn skal hjælpe til med madlavningen, er det dog en god ide at overveje, hvordan du kan forhindre eventuelle ulykker.

Hold opsyn

Vær altid hos dit barn, når I laver mad. Selvom dit barn kun er alene et kort øjeblik, kan det brænde sig på komfuret eller skære sig på en kniv.

Brug børnevenlige køkkenredskaber

Det kan være en god ide at starte med at bruge børnevenlige køkkenredskaber og børneknive, så dit barn lærer at skrælle og skære på en sikker måde. Når barnet har styr på dette, kan I forsøge med rigtige redskaber og knive.

Sæt grænser

Lav regler, og lær barnet, at der er forskel på, hvad man må, når forældrene er der, og hvad man må, når man er alene hjemme.

Lad barnet lære af dig

Vis dit barn, hvordan man håndterer køkkenredskaberne korrekt. Den bedste måde at lære dit barn, hvordan man begår sig i køkkenet på en sikker måde, er ved at være et godt forbillede og lade barnet lære af dig og de små praktiske ting, du gør, når du arbejder i køkkenet.

SikkerHverdag

FREE
VIEW