Bliv sikker i solen med SolSikker

Ophold i solen er dejligt, men det er vigtigt at være opmærksom på, at for meget sol kan give børn solskoldninger og hedeslag. Sammen med Derma ønsker vi at gøre flere børn og voksne bevidste om vigtigheden af korrekt solbeskyttelse og følge de officielle solråd. 

Kampagnen henvender sig til børnehaver og legestuer i hele landet. Gennem leg og læring klæder vi børnene godt på til at omgås solen med omtanke og den rette solbeskyttelse. Deltag i årets kampagne, og vær med til at skabe en god soltradition for børnene med en gratis solpakke fra Børneulykkesfonden og Derma.

Gratis solpakke med solcreme og sjove aktiviteter

  Solpakken består af en række aktivitetslege til børnene, solcreme fra Derma, forældreflyers, plakater, vendespil, minibøger om Sille Solhelt, tegninger til farvelægning og meget mere. Kampagnen giver børnene mulighed for at synge, lege og danse sig solsikre! Solpakken kan kun bestilles af børnehaver og legestuer, men alle er velkomne til at benytte online materialer og udskrive egne materialer fra hjemmesiden. Er I klar til at lege med?

   • Gratis solpakke

    Børnehaver og legestuer i hele landet kan bestille en gratis solpakke. Med udgangspunkt i pakkens materialer kan pædagogerne og dagplejerne i legestuerne lære børnene at blive solsikre gennem sang, dans og sjove lege.

    Bestil her
   • Læs og lær med Sille Solhelt

    Lær om sikkerhed i solen med Sille Solhelt, hendes mor og lillebror Anton. Minibøgerne indeholder flotte illustrationer og små opgaver, der egner sig godt til højtlæsning og dialogisk læsning for børn i børnehavealderen.

    Læs mere
   • Gode råd til solsikker leg

    Få gode råd til sikker leg i solen, korrekt beskyttelse og meget mere! Alle børn nyder at lege udenfor i solen og varmen. Det er sundt og dejligt, men for meget sol kan give solskoldning, og når huden først er rød, er skaden sket.

    Læs mere

   Husk de tre solråd

   Børneulykkesfonden og Derma har en ambition om at få inkorporeret læringen om solcreme og solrådene i institutionen på en sjov måde med henblik på at nedbringe antallet af solskader.

   I samarbejde med Derma