Vi lyser Danmark op

ÅRETS REFLEKSDAG

Årets Refleksdag er en dansk tradition, der hvert år falder den sidste torsdag i oktober, inden vi går over til vintertid – i 2024 er det d. 24. oktober. Årets Refleksdag har til formål at sætte fokus på synlighed i trafikken og brugen af reflekser i den mørke tid.

Hvert år på Årets Refleksdag går Børneulykkesfonden og en lang række partnere på gaden i udvalgte byer og uddeler årets refleks til bløde trafikanter. Samtidig markeres dagen ved, at løbeklubber i hele Danmark afholder Refleksløb, og ved at der i børnehaver sættes fokus på synlighed i trafikken med læringsmaterialet Refleksbetjente.

Kontakt buf@borneulykkesfonden.dk og hør om muligheden for at støtte op om Årets Refleksdag.

Vintertid er reflekstid. Den lille refleks har stor betydning for trafiksikkerheden.

GODE REFLEKSRÅD

  Gode råd: Sådan bruger du din refleks korrekt:

  • Refleksen skal hænge i snoren, så den bevæger sig, når du færdes i trafikken.
  • Refleksen bør sidde lavt, så billygterne rammer den.
  • Sæt en refleks på begge sider af overtøjet, så du kan ses både forfra og bagfra.
  • Sørg for både at have en refleks på overtøjet og på rygsækken/skoletasken.
  • Skift refleksen jævnligt – effekten kan aftage og båndreflekser, der sidder på tøjet, bliver slidt i vask.

   Mød vores hovedsponsor

   • Codan har som forsikringsselskab ulykker og skader tæt inde på livet. Årets Refleksdag sætter fokus på at forebygge ulykker, der sker i den mørke tid grundet manglende synlighed, hvorfor det giver god mening for Codan at støtte op om Årets Refleksdag. 

    Læs mere

   Tal og statistik

   Støt og deltag i Årets Refleksdag 2024

   Vi lyser Danmark op

    Virksomheder, arbejdspladser og institutioner kan støtte Årets Refleksdag og købe årets refleks med eget firmanavn eller logo til uddeling til ansatte, kunder, børn osv. Samtidig støtter I Børneulykkesfondens forebyggende arbejde.

    Refleksen er en godkendt hængerrefleks mærket med den europæiske standard CE EN 17353 og lavet i materialet RFX 01, som har den bedste reflekterende effekt. Årets Refleks er designet af bObles.

    Minimumbestillingen er på 1.000 reflekser med eget firmanavn/logo, og du kan vælge mellem én af de tre refleksfarver. Vi gør opmærksom på, at det ikke er muligt for religiøse og politiske organisation at bestille reflekser med eget logo på.

     Kategorisponsor til Årets Refleksdag

     Årets Refleksdag er en tradition, der er startet af Børneulykkesfonden med Codan som partner. Formålet er at sætte fokus på, hvordan reflekser giver bedre synlighed i trafikken i den mørke tid, så vi i sidste ende undgår ulykker. 

     Øvrige støttepartnere til Årets Refleksdag

     Udover vores hoved- og kategorisponsor på Årets Refleksdag har vi en masse gode støttepartnere, som støtter vores forebyggende arbejde ved at købe reflekser og lyse Danmark op sammen med os. 

     Billeder fra Årets Refleksdag