Leg og bevægelse med Tumlekaravanen
Tumlekaravanen
Tumlekaravanen har til formål at styrke 0-3-årige børns motoriske udvikling gennem leg og bevægelse og skabe tidlig grobund for gode bevægelsesvaner. Alle har godt af at bevæge sig, men især for børn under udvikling er en hverdag fyldt med leg og bevægelse grundstenene i en sund motorisk udvikling og et generelt fysisk og mentalt velvære.
Dagtilbud i hele landet kan få inspiration til en hverdag med mere fysisk aktivitet med Tumlekaravanens online legehæfter. Derudover tilbyde vi tumlebesøg i en række kommuner, hvor dagtilbud kan booke et gratis besøg af vores tumleinstruktør, der sætter gang i forskellige tumlelege med børnene og inspirere til en hverdag med mere fysisk aktivitet ud fra de rammer og muligheder, der er til rådighed i dagtilbuddet.
I hele 2025 ruller Tumlekaravanen ud med fysiske besøg i Aalborg-kommune samt i Horsens og Hedensted-området.
legehæfter
12
fyldt med inspiration til leg og bevægelse kan downloades gratis.
børn
143.000
i hele Danmark har været en del af Tumlekaravanens online indsats.
kommuner
41
på Fyn, i Jylland og omkring Storkøbenhavn har indtil videre haft besøg af Tumlekaravanen.
børn
8.204
fra 634 af landets dagtilbud har haft besøg af Tumlekaravanen.
Hvorfor er det vigtigt med leg og bevægelse?
Tumlekaravanen
- Børn har godt af et liv fyldt med leg og bevægelse. Det styrker motorikken, giver selvtillid og har en gavnlig indflydelse på koncentration, læring og sociale kompetencer.
- En mangelfuld motorisk udvikling kan blive en barriere for barnet for at deltage i lege, aktiviteter og fællesskaber.
- Knap en tredjedel af børn i Danmark har motoriske udfordringer ved skolestart. De kan have svært ved at holde på en blyant, klippe med en saks eller gribe en bold.
- Undersøgelser har dokumenteret, at der er sammenhæng mellem børns trivsel og graden af fysisk aktivitet.
- Aktive børn har et godt socialt netværk, føler sig mindre trætte og ensomme, de er bedre til at koncentrere sig, har oftere mere selvtillid og har lettere ved at få venner end inaktive børn.