Leg og bevægelse med Tumlekaravanen

Tumlekaravanen

Tumlekaravanen har til formål at styrke 0-3-årige børns motoriske udvikling gennem leg og bevægelse og skabe tidlig grobund for gode bevægelsesvaner. Alle har godt af at bevæge sig, men især for børn under udvikling er en hverdag fyldt med leg og bevægelse grundstenene i en sund motorisk udvikling og et generelt fysisk og mentalt velvære. 

Dagtilbud i hele landet kan få inspiration til en hverdag med mere fysisk aktivitet med Tumlekaravanens online legehæfter. Derudover tilbyde vi tumlebesøg i en række kommuner, hvor dagtilbud kan booke et gratis besøg af vores tumleinstruktør, der sætter gang i forskellige tumlelege med børnene og inspirere til en hverdag med mere fysisk aktivitet ud fra de rammer og muligheder, der er til rådighed i dagtilbuddet.

Tumlekaravanen

Tumlekaravanen sætter bevægelsesglæden i centrum og gør det nemmere at sætte rammerne for en hverdag fyldt med tumleri og sansemotorisk udvikling.

 • Bestil legehæfter

  Tumlekaravanens legehæfter giver inspiration til motoriske lege og aktiviteter med udgangspunkt i forskellige temaer. Det er tydeligt angivet i hvert hæfte, hvilke motoriske grundbevægelser og motoriske områder, der arbejdes med og stimuleres. Alle legehæfter kan downloades gratis af alle landets dagtilbud

  Bestil legehæfter her
 • Book et tumlebesøg

  Dagtilbud i udvalgte kommuner kan booke et tumlebesøg. Med udgangspunkt i de fysiske rammer og børnegruppen inspirerer instruktøren til motorisk leg og bevægelse. Instruktøren vil typisk tage udgangspunkt i udvalgte lege og vise, hvordan legene kan udspille sig, justeres og videreudvikles i det enkelte dagtilbud.

  Book et besøg her
 • Se inspirationsvideoer

  Kom godt i gang med lege og aktiviteter med Tumlekaravanens inspirationsvideoer. Her viser vores to tumleinstruktører, Nicoline og Katrine, på overskuelig vis, hvordan ti udvalgte lege kan udføres. Legene vil udfordrer børnene, og de kan nemt tilpasses det enkelte barns eget niveau – og så det samtidig udfordres.

  Se videoerne her

Hvorfor er det vigtigt med leg og bevægelse?

Tumlekaravanen

  • Børn har godt af et liv fyldt med leg og bevægelse. Det styrker motorikken, giver selvtillid og har en gavnlig indflydelse på koncentration, læring og sociale kompetencer.
  • En mangelfuld motorisk udvikling kan blive en barriere for barnet for at deltage i lege, aktiviteter og fællesskaber. 
  • Knap en tredjedel af børn i Danmark har motoriske udfordringer ved skolestart. De kan have svært ved at holde på en blyant, klippe med en saks eller gribe en bold.
  • Undersøgelser har dokumenteret, at der er sammenhæng mellem børns trivsel og graden af fysisk aktivitet. 
  • Aktive børn har et godt socialt netværk, føler sig mindre trætte og ensomme, de er bedre til at koncentrere sig, har oftere mere selvtillid og har lettere ved at få venner end inaktive børn.

   Tak til vores samarbejdspartnere

   Tumlekaravanen – masser af leg og bevægelse