Tag på mission med PAW Patrol

Aktiv med PAW Patrol

"Dinge-linge-ling" – PAW Patrol er på sagen! Ryder og hvalpene må afsted, og de vil gerne have dig med. Børneulykkesfonden og Nickelodeon sætter motion og trafiktræning i fokus med kampagnen Aktiv med PAW PAtrol.

Formålet er at få flere børn til at gå eller cykle til og fra skole og institution – det giver en god start på dagen, er godt for motorikken og afhjælper det store trafikkaos, der ofte ses omkring skoler og institutioner, når børnene hentes og bringes i bil. 

”Aktiv med PAW Patrol” gør gå- eller cykelturen legende og lærerig for de 3-7-årige.

Underholdende missioner for børnene

  Med udgangspunkt i karaktererne fra den populære tv-serie, PAW Patrol, kickstartes alle dage i kampagneugerne med sjove og underholdende missioner, så turen til institutionen/skolen bliver sjov og lærerig. Børnene vil lege sig til viden om trafiksikkerhed, herunder faremomenter og signaler, de kan møde i trafikken.

  Læringsmaterialet skal bidrage til, at børnene bliver opmærksomme og ansvarlige trafikanter og danner sunde vaner.

   Kampagnemateriale

   Med materialet i hånden er mission lige til at gå til. Kampagnen går på tværs af hjem og skole/institution og består af tre elementer. Alt med udgangspunkt i PAW Patrol-universet, trafiksikkerhed og leg.

   • Daglige missioner

    Hver dag skal børnene sammen med deres forældre fuldføre en mission på vej til skole eller børnehave. Hvor mange trafikskilte kan familien finde? Og hvor mange røde lys passeres på vejen? Missionerne skal gøre det sjovere at cykle eller gå til skole.

   • Aktivitetslege

    Hver dag kan børnene lave en aktivitetsleg i skolen/institutionen, som hænger sammen med dagens mission. Via aktive og sjove lege lærer de om trafiksikkerhed.

   • Aktivitetsplanche

    Hver dag børnene udfører den daglige mission, på gå- eller cykelturen til institutionen/skolen, sættes et kryds på Aktivitetsplanchen. Et motiverende element, der giver børnene mulighed for at følge med i, hvor aktive de har været under aktivitetsugerne.

   Det er vigtigt, at børn lærer om trafikkens regler, og hvordan man skal gebærde sig i trafikken – både som gående og som cyklist.

   GODE TRAFIKRÅD

    Husk børnene på, at de stadig skal være opmærksomme i trafikken, selvom I er på mission. Trafiksikkerheden kommer altid i første række! Sæt farten lidt ned, hvis I er på cykel.

    Tag den sikreste vej til skole, også selvom den er lidt længere.

    Tal med dit barn om, hvad der sker i trafikken, når I befinder jer i den. Fx hvorfor cyklister rækker hånden ud, når de skal dreje – det kan skærpe dit barns opmærksom og forståelse for trafikken.

    Du er den bedste rollemodel for dit barn – husk derfor selv hjelmen, cykellygterne osv.

    Børn i 3-4-års alderen er ofte nysgerrige og optagede af, hvad der er rigtigt og forkert. Det er derfor essentielt at benytte barnets nysgerrighed til at lære dem om trafikkens regler og opførsel i trafikken.

    Husk at være opmærksom på dit barn – det kan hurtigt blive distraheret i trafikken.

    Bliv set. Det er en god ide at tage refleksvest på, når I opholder dig i trafikken.