For en uge siden afholdte Drugstars virtuel konference, hvor der blev uddelt checks til alle de foreninger, som brugerne har valgt at donere deres optjente stjerner til.
Det kan måske være svært at se på billedet, men vi har fået 5.000 kr. i donation!
TAK til Drugstars og en ydmyg tak til alle brugerne, der har valgt at donere til os.
Husk, at du kan nemt kan downloade og bruge appen.
Appen minder dig om at tage din medicin, vitaminpiller eller kosttilskud rettidigt. For hver pille, du husker at tage, vil du optjene en stjerne, og for hver 50 optjente stjerner kan du donere til Legeheltene. Stjernerne bliver nemlig omsat til en pengedonation.
Det er gratis for dig, så skynd dig at downloade appen.

Legeheltene er stolte af at have modtaget en flot donation på 100.000 kr. fra Kronprins Frederik og Kronprinsesse Marys Fond til Legeheltenes særlige indsats under og efter Covid-19. Donationen gør en stor forskel for Legeheltenes arbejde og vil hjælpe med at gøre det muligt at skabe aktiv leg og bevægelse for flere indlagte børn i denne særlige tid.

Læs mere her

Legeheltene har fået en ny legekammerat – nemlig Kreaheltene, som er et mobilt, kreativt værksted for indlagte børn. Initiativet gik i gang i onsdags på H. C. Andersen Børne- og Ungehospital, og målet er at skabe et frirum fyldt med fantasi, fordybelse og kreativ udfoldelse for indlagte børn og deres familier.

Kreativitet, leg, fordybelse og fantasi er værdifuldt og udviklende for alle børn (og voksne). Men for børn og familier, der har sygdom og diagnoser tæt inde på livet, kan det ofte være sværere at finde tid, rum og rammer til de kreative lege og aktiviteter. Det skal Kreaheltene hjælpe med.

Anne-Dorthe Elling Nilsson er pædagogisk konsulent hos Børneulykkesfonden og har hjulpet med udviklingen af det nye initiativ. Hun fortæller:
“For de børn og familier hvor diagnoser ofte medfører en hverdag med flere anvisninger og et større element af ydrestyring, er Kreaheltene et uvurderligt tilbud; Både som et frirum fra sygdom, et frirum hvor man glemmer sig selv (for en stund), og som en mulighed for at være skaber og beslutningstager i sin egen kreative proces, en proces hvor man skaber sig selv (for livet).”
Sig hej til Nanett, Danmarks allerførste Kreahelt ,hvis du møder hende på gangene på hospitalet, og vær med til at skabe noget helt unikt sammen med hende i det kreative værksted.

Vores ambassadør Jesper Palm Lundorf er lige fyldt 60 år – men hans ønske i år var lidt anderledes end normalt. Han valgte at donere sin fødselsdag væk og i stedet samle penge ind til Gadens Børn NGO og Legeheltene.

Det lykkedes ham at samle – ”trommehvirvel” – 34.500 kr. ind!
Vi er meget taknemmelige. Et kæmpe TAK til dig Jesper fra Legeheltene.

Bliver du ligesom os også inspireret af Jespers historie? Så kan du vælge at gøre kunsten efter og oprette en indsamling for din hjertesag i forbindelse med din fødselsdag – hvor meget mon du samler ind?
Skriv til os på buf@borneulykkesfonden.dk, hvis det har vækket din interesse.

Det har været ekstra svært at være indlagt som barn det seneste stykke tid. De nye og skærpede hygiejneregler i forbindelse med Corona har blandt andet udfordret Legeheltenes arbejde, som består i at få indlagte børn op af sengen og bevæge sig.

Legeheltene har derfor tænkt ud af boksen, da børnenes behov for bevægelse er vigtig for deres trivsel og sundhed. Resultatet heraf blev et nyt og kreativt initiativ med støtte fra Liljeborgfonden, som muliggør leg og bevægelse mellem Legehelte og indlagte børn samtidig med, at sikkerheden og hygiejnen er i fokus.

Det nye initiativ består af 6.500 bolsjestribede badebolde, som i løbet af de næste måneder bliver sendt ud på 12 af Danmarks hospitaler. Til hver enkelt badebold medfølger et specialudviklet hæfte udviklet af Børneulykkesfondens pædagogiske konsulent. I hvert hæfte kan børn og voksne – sammen eller hver for sig – gå på opdagelse blandt de 75 Corona-venlige lege, som den multifunktionelle badebold inviterer til.
Fælles for alle lege er, at de styrker børnenes smidighed, kondition, præcision, balance og samarbejde samtidig med, at alle øvelser kan laves uden fysisk kontakt.

Legeheltenes store Badeboldsmission er det første initiativ nogensinde, hvor børnene via specialudviklede redskaber inviteres til at være fysisk aktive på deres hospitalsstue samtidig med, at den spreder glæde efter Corona-krisen.

Se indslaget fra TV2 Fyn, hvor indlagte børn på OUH tager glædeligt imod badeboldene her. Se også indslaget fra TV2 Nord fra Aalborg Universitetshospital her.

Superhelte i rask trav på fælleden i Holbæk samlede over 20.000 kr. ind til Legeheltene.

Alle deltagere, store som små, blev forud for løbet forvandlet til superhelte med heltekappe, heltemaske og løbsmærke, og hvad end de seje løbere valgte at løbe turen, hoppe eller måske liste – så var der fine diplomer til alle de seje helteløbere, da målstregen blev krydset.

Tak til Casper Thusholt samt Charity7Summits for at afholde Helteløb til fordel for Legeheltene. Dette bidrag er med til at sikre, at Legeheltene fortsat kan løbe, danse, cykle og hoppe på de danske børneafdelinger.

Se alle de fine billeder fra løbet her.