En stor tak skal lyde til Østifterne, der har doneret 317.737 kr. til Legeheltene og Kreaheltenes arbejde på børne- og ungdomspsykiatriske afdelinger.

Læs mere om Østifterne her

Alle børn og unge har nogle gange brug for at føle sig ligesom alle andre. Især børn, der er alvorligt syge eller har livsbegrænsende tilstande. Nu kan børn og unge, som er tilknyttet Børne og Unge palliativt Team i Region Nordjylland, se frem til at få en ”helt” på besøg i hjemmet fast hver uge for at skabe et frirum fra sygdom med fokus på leg og kreativitet. Projektet hedder ”Heltekaravanen” og er støttet med tre mio. kr. af Den A.P. Møllerske Støttefond.

Heltekaravanen kører afsted på landevejene med sine specialbyggede kufferter rummende alverdens kreative materialer samt et bredt udvalg af motoriske legeredskaber. Målet er at tilbyde de børn og unge, som lever med en livstruende eller begrænsende sygdom, et frirum fra sygdom i eget hjem.

Det tre-årige projekt er et samarbejde mellem Børneulykkesfonden og Børne og Unge palliativt Team i Region Nordjylland og er støttet med tre mio. kr. fra Den A.P. Møllerske Støttefond. Håbet er, at projektet i Nordjylland på sigt kan udbredes til hele landet.

Kreahelte og Legehelte giver et afbræk i en barsk og begrænset hverdag

Det er Børneulykkesfondens Legehelte og Kreahelte, som til dagligt arbejder på 28 børneafdelinger i landet, der på ugentlig basis besøger børnene og laver kreative aktiviteter og leg. Barnet eller den unge tilbydes små og store projekter, som tilpasses aktuel kunnen – alt lige fra indretning af en hyggekrog i teenageværelset, udarbejdelse af en sej billedvæg, smukke papirs blomster eller en gang boldspil. Henriette Madsen, Generalsekretær for Børneulykkesfonden, udtaler:

”Vi er utrolig glade for den flotte donation fra Den A.P. Møllerske Støttefond. Den betyder, at vi kan møde børnene der, hvor de er – hjemme i deres eget hjem. Vores Lege- og Kreahelte kommer med frisk energi og tilbyder et frirum, hvor man kan tænke på andet end sygdom og bare give sig hen til kreativiteten og fantasien for en stund.”

Projektet skaber glæde for hele familien

De børn og unge, som er tilknyttet projektet, er alle alvorligt syge med fx neurologiske og genetiske sygdomme, har organsvigt eller kræft mm. og er ikke i stand til at komme i institution og skole eller deltage i fritidsaktiviteter udenfor hjemmet.

”Heltekaravanen bidrager med glæde, oplevelse af fællesskab og kontinuitet i en hverdag, der kan føles ensom. Samtidig kan projektet betyde, at barnet eller den unge bedre bevarer mestringsevne og skaber selvtillid og tro på egne evner. Heltekaravanen er et frisk pust til hele familien, der har behov for nye ideer til at skabe gode minder og liv til hverdagen. Det er et uvurderligt tilbud, der støtter hele familien i en svær tid,” udtaler Dorte Brinkmann Kristensen, Børnepalliationssygeplejerske på Aalborg Universitetshospital.

Henriette Madsen afslutter: ”Vi er meget taknemlige for, hvis vi kan skabe en smule glæde og meningsfuldhed for hele familien i en hård – eller måske endda den sidste – tid.”

En stor tak skal lyde til C.A.C. Fonden, der har doneret 100.000 kr. til Legeheltene og Kreaheltenes arbejde på børne- og ungdomspsykiatriske afdelinger.

Læs mere om fonden her

En stor tak skal lyde til Louis Petersens Legat, der har doneret 50.000 kr. til Legeheltene og Kreaheltenes arbejde.

Læs mere om legatet her

En stor tak skal lyde til Aase og Ejnar Danielsens Fond, der har doneret 200.000 kr. til Legeheltene og Kreaheltenes arbejde på børnepsykiatriske afdelinger.

Læs mere om fonden her

FamilieTestamente har indgået samarbejde med Legeheltene

Legeheltene og FamilieTestamente har indgået et samarbejde, så alle der ønsker at testamentere til Legeheltene tilbydes 25% rabat på testamente og gratis juridisk rådgivning om arv og testamente.

Når du testamenterer til Legeheltene, er du med til at skabe et frirum for indlagte børn – et frirum hvor omdrejningspunktet er leg og bevægelse, og hvor sygdom for en stund træder i baggrunden.

Legeheltenes formål er at bringe fysisk aktivitet ind på hospitalerne er at sikre, at børnenes udvikling ikke går i stå under indlæggelsen. Legeheltene arrangerer bevægelsesfyldte lege, der stimulerer og udfordrer børnene, og som derved bidrager positivt til børnenes fysiske, kognitive og sociale udvikling.

”Vi er meget stolte over og glade for, at vi kan offentliggøre vores samarbejde med Legeheltene. Et samarbejde som betyder en masse for os, nemlig at kunne være med til at skabe trygge rammer for både dem som testamenterer og ikke mindst for de indlagte børn og unge”, fortæller Salgs- og kundechef i FamilieTestamente Thomas Funch.

FamilieTestamente er én af Danmarks største digitale virksomheder inden for familie-og arveret, og med et stort fokus på juridisk og personlig rådgivning. Vores rådgivning er af absolut højeste faglige kvalitet kombineret med de nyeste digitale løsninger. Det er vores højt specialiserede jurister, som foretager al rådgivning indenfor alle aspekter af familie- og arveret.

Læs meget mere om, hvordan du testamenterer til Legeheltene her:

https://xn--brneulykkesfonden-00b.dk/legeheltene/legeheltene-testamente/