Vi har modtaget en flot donation fra Olga og Esper Boels Fond. Donationen fra Olga og Esper Boels Fond lyder på 100.000 kr. TAK for donationen! Den er med til at sikre, at Legeheltene fortsat kan skabe aktiv leg og bevægelse for de mange indlagte børn i Danmark.

En stor tak skal lyde til Anders Brøndums Velgørende Fond, der har doneret 20.000 kr. til Legeheltenes arbejde på de danske børneafdelinger.

Læs mere om fonden her.

Af hjertet tak til Feedwork for en flot donation på 70.500 kr. til Legeheltene. Vi er så taknemmelige for, at virksomheder som Feedwork støtter vores arbejde på de danske hospitaler.

Feedwork arbejder med opbygning af bæredygtige og sunde feedbackkulturer gennem analyse, uddannelse og træning. De tror på, at det altid kan betale sig, at give andre en mulighed for at leve et sundt liv. Læs mere om Feedwork på https://feedwork.dk/

Med støtte fra Ole Kirk’s Fond er indlagte børn på 12 hospitaler rundt i landet inviteret til coronavenlig fastelavnsfest i uge 7. Festlighederne rykker indenfor på de enkelte hospitalsstuer, så børnene ikke går glip af fastelavnsfejringen, men kan fejre dagen sammen med familien og Legeheltene.

Farverige kostumer, tøndeslagning og masser af godter. Det er nok de tre vigtigste ingredienser til en god og hyggelig fastelavnsfest. Men som så mange andre festlige begivenheder i denne tid bliver fastelavn også anderledes i år.

På børneafdelingerne på landets hospitaler er der også tradition for fastelavnsfejring. Her plejer det at foregå sammen med Legeheltene, der til daglig spreder aktiv leg og bevægelse blandt de indlagte børn. Hos Legeheltene har man dog tænkt i nye baner, så festlighederne for de indlagte børn ikke er helt aflyst.

Tøndeslagning på hospitalsstuerne

Den traditionelle tøndeslagning på hospitalernes fællesområder kan ikke lade sig gøre på grund af coronasituationen. I stedet rykker festlighederne indenfor på de enkelte stuer – nogle steder afholdes fastelavn med ”ballon-tønde” på de enkelte stuer sammen med Legeheltene, og de steder, hvor Legeheltene ikke kan være pga. corona, får børnene tilsendt en fastelavnspakke med alt, hvad der skal bruges til at afholde en god fastelavn på stuen med familien. Bl.a. inspiration til aktive fastelavnslege, serpentiner til at pynte stuen op, legetøj, lækkert guf og selvfølgelig flot udklædning: heltekapper til hele familien.

”Fastelavn er en af de begivenheder, vi altid glæder os til at fejre sammen med børnene på landets hospitaler. Derfor er vi også glade for, at fastelavnsfesten kan gennemføres på en ny måde på trods af omstændighederne. Lidt fastelavnsfejring kan give børn og forældre et afbræk fra en hverdag, hvor sygdom fylder meget,” udtaler Henriette Madsen, Generalsekretær i Børneulykkesfonden, som driver Legeheltene.

Codan Fonden har valgt at støtte Legeheltenes arbejde for at sikre frirum fra sygdom og aktiv leg og bevægelse for indlagte børn som MEGAHELT. Tak til Codan Fonden for at støtte vores arbejde – det betyder alverden for, at vi fortsat kan hjælpe indlagte børn landet over.

Hele december har Legeheltene knoklet for at sikre, at der stadig har været julestemning og -hygge på brneafdelingerne trods corona. Vi har afholdt:
❤️ Over 100 lege- og bevægelsesdage er afholdt for de indlagte børn
❤️ Legeheltenes virtuelle julepakkeleg afholdt for de indlagte børn på 13 børneafdelinger
❤️ Kreaheltene og de indlagte børn har pyntet op til jul
❤️ Mere end 1500 stykker legetøj delt ud til de indlagte børn i december
❤️ Skattejagt med Legeheltene afholdt på 13 børneafdelinger
❤️ Legeheltenes Bevægelsesjulebanko afholdt for de indlagte børn
❤️ Marcipanværksted med Kreaheltene
❤️ Helteakademiets juleafslutning med fodboldtricks og julepakkeleg
❤️ Legeheltenes Julemission med dans om juletræ, englehop m.m. på 13 børneafdelinger
❤️ Juleklip i lange baner hos Kreaheltene
Legeheltene og Kreaheltenes vigtigste mission er trække hverdagen ind på de danske hospitaler for at give de indlagte børn et frirum fra sygdommen, og bare kunne få lov til at være barn igen.
Tak for jer, der støtter vores arbejde 🥰🙏