Julemanden kom tidligt i år, da Salling Group i sidste måned donerede hele 89 paller til Børneulykkesfonden og Legeheltene med henholdsvis legetøj, bamser, spil og bøger.

Tanken bag den flotte donation er, at den blandt andet skal bruges som præmier til vores nyeste initiativ ”bevægelsesbanko”, som er en nyfortolkning af det traditionelle bankospil. Sammen med Legeheltene bliver der én gang i måneden både spillet om rækker og fuld plade, mens børnene spiller med i farvede heltekapper.

”Nimmer nutten”, ”smør 40” og ”gamle Ole”. På vaskeægte bankomanér bliver tallene, som står skrevet ned på små bolde i alle regnbuens farver, råbt op.  I den pangfarvede balje med bolde gemmer sig også tal, som kan udløse en leg, øvelse eller skør bevægelse, som børnene skal lave med kroppen. Det kan eksempelvis være at hinke ti gange eller at gå på tæer, mens der bliver talt til tyve. Til slut, når alle bankospillerne er trætte, venter dem flotte præmier, som selv de voksne ville blive misundelige over.

Det nye initiativ og den flotte donation fra Salling Group har allerede formået at bringe smil på læberne samt skabe frirum fra sygdom og fysisk aktivitet for de mange børn, som har sygdom tæt på livet. Det kan vi slet ikke få armene ned over. Af vores heltehjerte – TAK – til Salling Group.

I weekenden d. 2.-4. oktober solgte Bronuts en helt særlig Legehelte-donut, hvor salget gik ubeskåret til Legeheltene.

Vi kiggede da også lige forbi butikken og fik lov til at komme helt tæt på og se, hvordan de lavede den fine Legehelte-donut. Og så fik vi også lov til at smage på den!

De solgte i alt 791 donuts, og de samlede derfor knap 20.000 kr. ind til Legeheltenes arbejde på de danske børneafdelinger.
Bronuts lagde oveni de 19.775 kr. yderligere 10.000 kr.

TAK for indsatsen og for opmærksomheden med denne kampagne.

Tusind tak Lemvigh-Müller Fonden, som har meldt sig som Megahelte-sponsor til Legeheltene. Tak for støtten – det gør en kæmpe forskel for vores arbejde med at skabe en aktiv hverdag for indlagte børn i Danmark.

Salling Group har doneret 89 paller med legetøj til Legeheltene – overskudslegetøj fra Salling Groups opkøb af TOP-TOY’s danske varelager, fra da koncernen fik muligheden for at drive BR-kæden videre:

”Vi har været omhyggelige med at finde en god samarbejdspartner, der kan overtage legetøjet, så vi er sikre på, at det ender hos de rigtige modtagere og virkelig vil blive værdsat. Derfor er vi glade for, at Børneulykkesfondens Legehelte giver legetøjet nyt liv hos børn, som får stor glæde af det”, fortæller Annette Juhler Kjær, der er Group Vice President, Public Affairs, Communication & CSR i Salling Group.

Legetøjet skal bl.a. bruges til præmier, når Legeheltene afholder det nye koncept ”bevægelsesbanko” med indlagte børn hver måned i løbet af efteråret. I bevægelsesbanko er der tilknyttet sjove og skøre bevægelser til nogle af tallene, så børnene på en legende måde får kroppen i bevægelse, når de er indlagt.

“COVID-19 har betydet store forandringer på børneafdelingerne – både i forhold til besøg fra familie og venner, muligheden for at bevæge sig rundt mellem de andre børn og lege med legesager. Men nu kan vi glæde børnene med noget legetøj, som de kan beholde, og som kan få tiden til at gå lidt hurtigere, når de er indlagt. Det er vi utrolig glade for,” siger Henriette Madsen, Generalsekretær i Børneulykkesfonden

For en uge siden afholdte Drugstars virtuel konference, hvor der blev uddelt checks til alle de foreninger, som brugerne har valgt at donere deres optjente stjerner til.
Det kan måske være svært at se på billedet, men vi har fået 5.000 kr. i donation!
TAK til Drugstars og en ydmyg tak til alle brugerne, der har valgt at donere til os.
Husk, at du kan nemt kan downloade og bruge appen.
Appen minder dig om at tage din medicin, vitaminpiller eller kosttilskud rettidigt. For hver pille, du husker at tage, vil du optjene en stjerne, og for hver 50 optjente stjerner kan du donere til Legeheltene. Stjernerne bliver nemlig omsat til en pengedonation.
Det er gratis for dig, så skynd dig at downloade appen.

Legeheltene er stolte af at have modtaget en flot donation på 100.000 kr. fra Kronprins Frederik og Kronprinsesse Marys Fond til Legeheltenes særlige indsats under og efter Covid-19. Donationen gør en stor forskel for Legeheltenes arbejde og vil hjælpe med at gøre det muligt at skabe aktiv leg og bevægelse for flere indlagte børn i denne særlige tid.

Læs mere her