Legeheltene er startet op på Færøerne

Endelig kan vi løfte sløret for en fantastisk nyhed! Legeheltene starter nemlig op på Landssjúkrahúsið (Landssygehuset) på Færøerne – her kaldes det bare “Spælihetjan”.

Det er vores garvede Legehelt Stefanie fra bl.a. Regionshospitalet Viborg, der nu har hevet teltpælene op og er flyttet til Fæøerne, hvor hun bliver den første Legehelt uden for Danmarks landegrænser.

Vi er så stolte og glade over den store efterspørgsel, vi oplever til Legeheltene. Og vi gør alt, hvad vi kan, for at nå ud til så mange børn som muligt – nu også i andre dele af Rigsfællesskabet.

Lær Stefanie lidt bedre at kende her:

“Jeg hedder Stefanie, er 27 år og er lige begyndt at arbejde som Legehelt på Landssjúkrahúsið, på børneafdelingen. Min opgave er at gøre de indlagte børn mere aktive og skabe et frirum for dem under indlæggelsen, hvor de kan få lov at være børn og have det sjovt. Desuden kan forældrene nyde at trække sig et øjeblik og se deres børn suse omkring, da man ellers som forældre til et indlagt barn er meget på. Legeheltenes arbejde er vigtigt, fordi vi er der på børnenes præmisser. Udover de indlagte børn kommer jeg også til at lege med de ambulante børn, som sidder i venteværelserne, for at gøre ventetiden kortere og for at bidrage til, at besøget på sygehuset bliver en god oplevelse. Allerede inden start har jeg haft et godt samarbejde med personalet på afdelingen – de synes også, det er vigtigt med leg og bevægelse hos børnene, da det bringer smil og latter på gangene.

Jeg har fået en masse legetøj sendt herop fra Danmark, så nu kan vi rigtig komme i gang med at bygge forhindringsbaner, spille bold og suse rundt på gangen. Jeg glæder mig!”

Tre superhelte-firmaer er gået sammen om at støtte Legeheltene

Julen faldt tidligt hos Legeheltene i år. Vi har nemlig været så heldige at modtage hele 35.000 kr. fra Tømrerfirmaet Sten Jensen A/S, Malerfirmaet Mogensen & Jensen samt elfirmaet hoffmeister & jensen a-s. Og se dem lige i Danmarks sejeste uniform🌈 Tak er blot et fattigt ord – men vi prøver alligevel. TAK fra Legeheltene og Børneulykkesfonden. 

 

Julehygge og gaver til Global Day of Joy

I dad stod der aktiv juleleg og sækkevis af julegaver på programmet hos Legeheltene. Legetøjsgiganten Hasbro Toys delte nemlig julegaver ud til deres årligt tilbagevendende begivenhed “Global Day of Joy”, hvor fokus er at gøre noget særligt for børn – og igen i år var vi heldige, at de afholdte dagen i samarbejde med Legeheltene. Legeheltene og Hasbro sang julesange, lavede masser af julesjov og delte gaver ud til de indlagte børn på H. C. Andersen Børne- og Ungehospital, Herlev Hospital og Slagelse Sygehus.

Vi satte også blus under julestemningen med de lækreste honningkagehjerter doneret af Odense Marcipan og en skøn goodiebag med lækkerier til den lille sult fra MÄT Copenhagen og masser af produkter til at være kreativ med bagerier i køkkenet derhjemme fra Dr. Oetker og Skoringen.

Tak for en fantastisk julefest til børn, forældre og personale. Og tak til sponsorerne for at gøre en forskel for indlagte børn og deres familier i juletiden.

Helteløb med Lyngby Boldklub

D. 3. december havde Legeheltene besøg af Lyngby Boldklub på Herlev Hospital.

Både spillerne, de indlagte børn og Legeheltene fik sved på panden, da de begav sig ud på en vaskeægte heltemission – nemlig Helteløbet.

De trampede afsted som store elefanter, fløj højt som fuglene, svømmede som fisk og snoede sigsom slanger. Alle fik high-five og diplomer, da løbet var gennemført.

Efter løbet blev der trænet afleveringer og spillet kamp. Kæmpe TAK for besøget til Lyngby Boldklub. 

Se billeder fra dagen her 

Helteklubben og Charity Call Center

HVAD ER HELTEKLUBBEN?

Helteklubben består udelukkende af Helteambassadører, der sammen ønsker at gøre en forskel for indlagte børn på de danske hospitaler.
Hvert år udvælger Børneulykkesfonden en række stærke personligheder til Helteklubben. Disse personligheder er udvalgte Helteambassadører, der comitter sig til at samle penge ind til Legeheltene i ét år. Helteklubben består af kendte og entreprenante personligheder fra kultur- og/eller erhvervslivet.
Det er Helteklubbens opgave at søsætte spændende, skæve og inspirerende projekter, der kan generere penge til Legeheltenes arbejde for indlagte børn på Danmarks børneafdelinger. Et fælles mål i Helteklubben er at skabe værdi til Legeheltenes virke gennem eget og fælles netværk samt kompetencer. Som Helteambassadør kan man vælge at iværksætte projekter med de andre Helteambassadører eller individuelt.

FORMÅL

Hovedformålet med Helteklubben er at samle midler ind til Legeheltene ved at arrangere forskellige indsamlingsaktiviteter, events, projekter, kampagner m.m. Alt dette således, at vi kan bevare et fællesskab og et netværk i vores mission for at hjælpe andre.

Derudover er man som Helteambassadør med til at sprede viden og kendskab om Legeheltene og ligeledes personificere vores budskab gennem synlighed, opmærksomhed og netværksarbejde. Helteambassadørerne er også med til at styrke vores profil hos den almindelige dansker og derved udbrede kendskabet til Legeheltene.

HELTEKLUBBEN 2019/2020

Helteambassadører for 2019/2020 er Jesper Høvring, Sarah Zobel, Jesper Lundorf, Michael Olesen, Kim Eriksen, René Holten Poulsen, Julie Wettergren samt Andreas von der Heide.

CHARITY CALL CENTER

For et par uger siden var vores Helteambassadører samlet til Charity Call Center, hvor de i alt samlede 121.504 kr. ind til Legeheltene.

Et stort tak skal især lyde til de fantastiske sponsorer, der var med til at gøre denne aften mulig. Tak til Nordic Race, Hotel D’Angleterre, Louis Nielsen, Hotel Koldingfjord, Flying Superkids, MASH, Jan Grarup, Børnenes Kartel, At Dolores, Continental Danmark, Karmameju Skincare, Knuthenborg Safaripark, Lyngby Porcelæn, Scandic, Frederik Bagger, Les Deux, Lakrids by Bülow, Vild med Dans, Manon Les Suites, Kristianskaffe.dk, Clarion Hotel Copenhagen Airport, Carpark North, Copenhagen Comfort Beds, Woud og bObles.

Helteklubben er i fuld gang med at planlægge nye indsamlingsinitiativer – og vi holder jer selvfølgelig opdateret.

50.000 fra Gudmund & Palle Mørchs Mindefond

En stor tak til Gudmund & Palle Mørchs Mindefond, som har bidraget med 50.000 kr. til Legeheltenes arbejde på Aalborg Universitetshospital samt til opstart af Legeheltene på Regionshospitalet Nordjylland i Hjørring.