You are currently viewing Mød Kreaheltene: Nyt initiativ fra Børneulykkesfonden

Mød Kreaheltene: Nyt initiativ fra Børneulykkesfonden

Legeheltene har fået en ny legekammerat – nemlig Kreaheltene, som er et mobilt, kreativt værksted for indlagte børn. Initiativet gik i gang i onsdags på H. C. Andersen Børne- og Ungehospital, og målet er at skabe et frirum fyldt med fantasi, fordybelse og kreativ udfoldelse for indlagte børn og deres familier.

Kreativitet, leg, fordybelse og fantasi er værdifuldt og udviklende for alle børn (og voksne). Men for børn og familier, der har sygdom og diagnoser tæt inde på livet, kan det ofte være sværere at finde tid, rum og rammer til de kreative lege og aktiviteter. Det skal Kreaheltene hjælpe med.

Anne-Dorthe Elling Nilsson er pædagogisk konsulent hos Børneulykkesfonden og har hjulpet med udviklingen af det nye initiativ. Hun fortæller:
“For de børn og familier hvor diagnoser ofte medfører en hverdag med flere anvisninger og et større element af ydrestyring, er Kreaheltene et uvurderligt tilbud; Både som et frirum fra sygdom, et frirum hvor man glemmer sig selv (for en stund), og som en mulighed for at være skaber og beslutningstager i sin egen kreative proces, en proces hvor man skaber sig selv (for livet).”
Sig hej til Nanett, Danmarks allerførste Kreahelt ,hvis du møder hende på gangene på hospitalet, og vær med til at skabe noget helt unikt sammen med hende i det kreative værksted.