Legeheltene får børn op af sengen på en ny og effektiv måde

Legeheltene får børn op af sengen på en ny og effektiv måde

Det har været ekstra svært at være indlagt som barn det seneste stykke tid. De nye og skærpede hygiejneregler i forbindelse med Corona har blandt andet udfordret Legeheltenes arbejde, som består i at få indlagte børn op af sengen og bevæge sig.

Legeheltene har derfor tænkt ud af boksen, da børnenes behov for bevægelse er vigtig for deres trivsel og sundhed. Resultatet heraf blev et nyt og kreativt initiativ med støtte fra Liljeborgfonden, som muliggør leg og bevægelse mellem Legehelte og indlagte børn samtidig med, at sikkerheden og hygiejnen er i fokus.

Det nye initiativ består af 6.500 bolsjestribede badebolde, som i løbet af de næste måneder bliver sendt ud på 12 af Danmarks hospitaler. Til hver enkelt badebold medfølger et specialudviklet hæfte udviklet af Børneulykkesfondens pædagogiske konsulent. I hvert hæfte kan børn og voksne – sammen eller hver for sig – gå på opdagelse blandt de 75 Corona-venlige lege, som den multifunktionelle badebold inviterer til.
Fælles for alle lege er, at de styrker børnenes smidighed, kondition, præcision, balance og samarbejde samtidig med, at alle øvelser kan laves uden fysisk kontakt.

Legeheltenes store Badeboldsmission er det første initiativ nogensinde, hvor børnene via specialudviklede redskaber inviteres til at være fysisk aktive på deres hospitalsstue samtidig med, at den spreder glæde efter Corona-krisen.

Se indslaget fra TV2 Fyn, hvor indlagte børn på OUH tager glædeligt imod badeboldene her. Se også indslaget fra TV2 Nord fra Aalborg Universitetshospital her.