You are currently viewing Legeheltene er startet op på Færøerne

Legeheltene er startet op på Færøerne

Endelig kan vi løfte sløret for en fantastisk nyhed! Legeheltene starter nemlig op på Landssjúkrahúsið (Landssygehuset) på Færøerne – her kaldes det bare “Spælihetjan”.

Det er vores garvede Legehelt Stefanie fra bl.a. Regionshospitalet Viborg, der nu har hevet teltpælene op og er flyttet til Fæøerne, hvor hun bliver den første Legehelt uden for Danmarks landegrænser.

Vi er så stolte og glade over den store efterspørgsel, vi oplever til Legeheltene. Og vi gør alt, hvad vi kan, for at nå ud til så mange børn som muligt – nu også i andre dele af Rigsfællesskabet.

Lær Stefanie lidt bedre at kende her:

“Jeg hedder Stefanie, er 27 år og er lige begyndt at arbejde som Legehelt på Landssjúkrahúsið, på børneafdelingen. Min opgave er at gøre de indlagte børn mere aktive og skabe et frirum for dem under indlæggelsen, hvor de kan få lov at være børn og have det sjovt. Desuden kan forældrene nyde at trække sig et øjeblik og se deres børn suse omkring, da man ellers som forældre til et indlagt barn er meget på. Legeheltenes arbejde er vigtigt, fordi vi er der på børnenes præmisser. Udover de indlagte børn kommer jeg også til at lege med de ambulante børn, som sidder i venteværelserne, for at gøre ventetiden kortere og for at bidrage til, at besøget på sygehuset bliver en god oplevelse. Allerede inden start har jeg haft et godt samarbejde med personalet på afdelingen – de synes også, det er vigtigt med leg og bevægelse hos børnene, da det bringer smil og latter på gangene.

Jeg har fået en masse legetøj sendt herop fra Danmark, så nu kan vi rigtig komme i gang med at bygge forhindringsbaner, spille bold og suse rundt på gangen. Jeg glæder mig!”