Indlagte børn og deres forældre fortæller...

"Legehelten bidrager med et tiltrængt pusterum, hvor Tristan glemmer, at han er indlagt. Signe Legehelt møder ham på hans niveau og guider ham, hvis nogle ting er svære for ham. Signe og Tristan har fået et helt specielt bånd […] Tristan er blevet mere glad, når han er indlagt. Han ser frem til at være sammen med Signe Legehelt – helst hver dag. Kropsligt er han også blevet bedre til nogle ting, og han bruger sin krop mere aktivt til at løbe, klatre, cykle osv. Han tror mere på sig selv: "Jeg kan godt". Tristan har virkelig åbnet sig op for Signe Legehelt."

Gitte Jensen, mor til Tristan, som har deltaget i Legeheltene i forbindelse med sin indlæggelse på H.C. Andersen Børne- og Ungehospital 

"Sidst Clara skulle i narkose, var hun bange, og ventetiden op til operationen føltes meget lang. Derfor var det en stor lettelse, da Legehelten Signe kom forbi og spurgte Clara, om de skulle lege lidt sammen. Signe Legehelt fik Clara i bedre humør, og Clara var så optaget af legen, at hun glemte narkosen for en stund. Det giver en lettelse at have en Legehelt som Signe i nærheden, der kan træde til og aflede børnene for den utryghed, der kan følge med en indlæggelse. Når Clara er sammen med Signe Legehelt, glemmer hun, at hun er syg. Og det er dejligt at opleve – særligt som forældre."

Anja Rask, mor til Clara på 7 år, der er indlagt på H.C. Andersen Børne- og Ungehospital.

"Vi har oplevet flere indlæggelser med Silje, hvor hun pga. af sine behandlinger har været nødt til at tilbringe en del tid i sengen. Det har betydet, at Silje til tider har været afkræftet efterfølgende. I sådanne situationer kan det som forældre være udfordrende at få Silje i gang igen og ikke mindst holde humøret højt. Og her kommer Legeheltene til hjælp. Legehelten Signe er et positivt input i hverdagen, da hun igangsætter sjove og aktive lege, der kan få Silje og andre indlagte børn ud af hospitalssengene og ikke mindst give dem store smil på læberne."

Rikke Nyholm, mor til Silje på 5 år, der er indlagt på H.C. Andersen Børne- og Ungehospital. 

"Ikke altid var det lige sjovt at ligge på stuen, eller i det hele tage at være væk fra hjemmet og sine søskende. Legehelten Signe gjorde, sammen med pædagogen på afdelingen, den store forskel for Didde Maries humør. Dagene gik meget bedre, når Signe var der til at lege med. De cyklede om kap, spillede spil, byggede med LEGO og en masse andet sjov. At en ung pige som Signe er at finde på en børneafdeling er jo for børnene helt fantastisk – ligesom at få en ny legekammerat. Men for os som forældre er det også guld værd. Overskuddet er ikke nødvendigvis af største grad, efter lange nætter, og som dagene går på sygehuset. Vi havde mulighed for at koble lidt fra, eller bare se på, og nyde vores datters gode humør, når Signe og Dorthe havde gang i legene. En stor tak skal lyde til Legeheltene."

Thomas Sohn, far til Didde Marie, der over et par måneder var indlagt en del på H.C. Andersen Børne- og Ungehospital.