You are currently viewing Fastelavnspakker på vej til indlagte børn

Fastelavnspakker på vej til indlagte børn

Med støtte fra Ole Kirk’s Fond er indlagte børn på 12 hospitaler rundt i landet inviteret til coronavenlig fastelavnsfest i uge 7. Festlighederne rykker indenfor på de enkelte hospitalsstuer, så børnene ikke går glip af fastelavnsfejringen, men kan fejre dagen sammen med familien og Legeheltene.

Farverige kostumer, tøndeslagning og masser af godter. Det er nok de tre vigtigste ingredienser til en god og hyggelig fastelavnsfest. Men som så mange andre festlige begivenheder i denne tid bliver fastelavn også anderledes i år.

På børneafdelingerne på landets hospitaler er der også tradition for fastelavnsfejring. Her plejer det at foregå sammen med Legeheltene, der til daglig spreder aktiv leg og bevægelse blandt de indlagte børn. Hos Legeheltene har man dog tænkt i nye baner, så festlighederne for de indlagte børn ikke er helt aflyst.

Tøndeslagning på hospitalsstuerne

Den traditionelle tøndeslagning på hospitalernes fællesområder kan ikke lade sig gøre på grund af coronasituationen. I stedet rykker festlighederne indenfor på de enkelte stuer – nogle steder afholdes fastelavn med ”ballon-tønde” på de enkelte stuer sammen med Legeheltene, og de steder, hvor Legeheltene ikke kan være pga. corona, får børnene tilsendt en fastelavnspakke med alt, hvad der skal bruges til at afholde en god fastelavn på stuen med familien. Bl.a. inspiration til aktive fastelavnslege, serpentiner til at pynte stuen op, legetøj, lækkert guf og selvfølgelig flot udklædning: heltekapper til hele familien.

”Fastelavn er en af de begivenheder, vi altid glæder os til at fejre sammen med børnene på landets hospitaler. Derfor er vi også glade for, at fastelavnsfesten kan gennemføres på en ny måde på trods af omstændighederne. Lidt fastelavnsfejring kan give børn og forældre et afbræk fra en hverdag, hvor sygdom fylder meget,” udtaler Henriette Madsen, Generalsekretær i Børneulykkesfonden, som driver Legeheltene.