Oliver og Benjamin

Legeheltene leger med nogle af Danmarks modigste børn – og møder nogle af Danmarks sejeste familier.
Nogle af familierne har valgt at stå frem med deres historie om at være på et hospital og om mødet med Legeheltene.  Herunder kan du læse om Oliver og Benjamin og høre deres personlige historie fortalt af deres forældre.

”Benjamin fandt hurtigt ud af, hvem Legeheltene var. I det øjeblik startede et nyt eventyr”, sådan fortæller Benjamin og Olivers mor.

I ethvert godt eventyr er der helte, og det er der selvfølgelig også i dette. Det er nemlig lige netop, hvad man kan kalde indlagte børn og deres søskende – vaskeægte superhelte.

Nu skal I høre historien om de to superhelte, Benjamin og Oliver, og deres venner, Legeheltene.

Benjamin på seks år og Oliver på to år er brødre. Oliver er kronisk syg med en meget sjælden blære- og tarmsygdom, MMIH. Den lille familie, bestående af Oliver, Benjamin, mor og far, stiftede første gang bekendtskab med H.C. Andersen Børnehospital i Odense i december 2018. Oliver blev akut indlagt med fuld udrykning i ambulance fra Aalborg til Odense. Han var i en meget alvorlig kritisk tilstand, men mod alle odds lykkedes det heldigvis personalet på H.C. Andersen Børnehospital at redde lille Oliver. Men for familien var dette starten på en række lange indlæggelsesperioder. Adskillelsen var meget hård for familien, og derfor flyttede far og storebror Benjamin ind på OUH’s patienthotel.

Her fandt Benjamin hurtigt ud af, hvem Legeheltene var, og i det øjeblik startede et nyt eventyr! Et eventyr hvor storebror Benjamin pludselig mærkede, at hospitalet faktisk godt kan være et rart sted at være. Legeheltene var altid friske på en leg eller et spil, og med tiden gik det op for Benjamin, at han faktisk ikke er den eneste, som har en syg bror eller søster. På den måde blev han en del af et fantastisk fællesskab.

I løbet af en af familiens indlæggelser deltog både Oliver og Benjamin i et Helteløb, som Legeheltene arrangerede. Til Helteløbet blev der danset og leget, løbet op og ned ad gangene, og det var bare så sjovt! Oliver var løbets yngste superhelt, og Benjamin fik en virkelig dejlig oplevelse med alle de andre børn.

For os betyder Legeheltene alt. Benjamin vil aldrig glemme de oplevelser, Legeheltene har givet ham i en svær tid. For ham har det betydet, at hans syn på et hospital har ændret sig. Pludselig er det ikke længere farligt at være indlagt med sin lillebror, og han har fundet ud af, at han ikke står alene med at være søskende til en syg bror eller søster. For Oliver har det betydet, at han ikke er bange for at komme på hospitalet, når han skal til kontrol. For os forældre har det betydet mere, end det kan beskrives med ord”, lyder det fra Benjamins og Olivers mor.

Snip snap snude – nu er eventyret ude 😊