Milo

Legeheltene leger med nogle af Danmarks modigste børn – og møder nogle af Danmarks sejeste familier.
Nogle af familierne har valgt at stå frem med deres historie om at være på et hospital og om mødet med Legeheltene. Herunder kan du læse om Milo og høre hans personlige historie fortalt af hans mor.

”Både os som forældre og Milo blev glade, når vi mødte Legeheltene på hospitalet. Legeheltene inviterede Milo til leg og sjov uden at presse ham, og det gjorde ham tryg og selvfølgelig os forældre glade og rørte.”

Allerede da Milo var et halvt år gammel, begyndte han og hans familie at besøge Aalborg Universitetshospital. Milo voksede ikke, som man forventede, og han tog ikke dét på i vægt, som han burde. Da Milo blev 1 år og startede på fast føde, begyndte han at få alvorlige problemer med sine tarme. Lægerne opdagede en bakterie i Milos tarmsystem, som ikke hører hjemme i en 1-årigs lille krop. Han blev observeret over en periode, indtil denne bakterie forsvandt. Men da bakterien forsvandt, forsvandt diareen og de hyppige afføringer ikke. Derfor fortsatte et langt forløb ind og ud af hospitalet med hyppige undersøgelser og samtaler.

Heldigvis mødte Milo Legeheltene på hospitalet, og tiden fløj afsted med legen og det fantastiske univers, som Milo og Legeheltene sammen skabte. De byggede baner, kørte ræs, legede Jorden er giftig, byggede tårne, fortalte røverhistorier og meget meget andet.

”Vi har altid følt os taget godt imod hos Legeheltene. Milo elskede alle legesagerne, og når Legeheltene kom og bød ham op til leg. Som mor indenfor sundhedsvæsenet, er det så dejligt at se ens barn få lov til at glemme, at de er på sygehuset for en stund. Legeheltenes farverige tøj tiltrækker de små børns blikke, og de er så gode til at møde børnene i øjenhøjde. Og så er det jo fedt, at man faktisk må alt dét, man ellers tror, at man ikke må på i hospital – fx at køre ræs på gangene.”

Nu har Milo fået sin diagnose, og den har familien på 4 og hunden Enya lært at leve med i dagligdagen.
Snip, snap, snude – nu er Milos historie ude. Men et lille råd fik vi med på vejen fra Milos mor:

”Bliv ved med at gøre det gode arbejde, I allerede gør. Vi har været så superglade for at møde jer, når I har være på børneafdelingen. I gør et fantastisk stykke arbejde for de børn og forældre, der møder jer. I skaber glæde – selv i svære tider – og børnene får lov bare at være børn for en tid.”