Adrian

Legeheltene leger med nogle af Danmarks modigste børn – og møder nogle af Danmarks sejeste familier.
Nogle af familierne har valgt at stå frem med deres historie om at være på et hospital og om mødet med Legeheltene.  Herunder kan du læse om Adrian og høre hans personlige historie fortalt af hans forældre.

Hvad skal vi mon lege i dag - cykle, kaste med lasso eller måske spille bold? En indlæggelse skal ikke stå i vejen for, at små superhelte som Adrian på 3,5 år kan få lov til at lege og have det sjovt med Legeheltene.

Adrian går til daglig i børnehave – men kun et par timer om ugen. Når han ikke er i børnehave, bliver han passet hjemme af sin mor, som heldigvis har fået fuld orlov, så hun kan passe rigtig godt på Adrian.

Adrian og hans familie stiftede første gang bekendtskab med hospitalsverdenen allerede den dag, Adrian blev født, og da Adrian var bare fire dage gammel, startede hans udredning. Siden den dag har hospitalet været Adrians og familiens andet hjem.

Adrian blev født med store tarmproblemer og har først fået stillet en diagnose for nylig i London - PIPO (pædiatrisk intestinal pseudoobstruktion) hedder den. Sygdommen gør, at Adrians tyndtarm ikke fungerer. Listen over sygdommens symptomer er lang og helt urimelig for et barn! Adrian har været i narkose hele 52 gange, gennemgået mange operationer og har desværre flere i vente. Sygdommen vil følge Adrian resten af livet, og lige nu er den lille supermand i gang med at vænne sig til at få sondeernæring. Heldigvis kan han spise almindelig mad, som han har lyst til, ved siden af sondeernæringen.

Indlæggelser på hospitalet er aldrig sjove – og slet ikke, når man er en lille fyr på 3,5 år. Med tiden er Adrian nemlig blevet mere bevidst om, hvad der skal ske, når han er indlagt. MEN alt på hospitalet er heldigvis ikke kun trist og gråt. Her har Adrian nemlig mødt nogle rigtig gode legekammerater. Legekammeraterne er lidt skøre, og så har de altid et stort smil på læberne og regnbuefarvede t-shirts på – Legeheltene hedder de! Måske du kender dem? Med dem spiller han bold, cykler, binder lasso, laver forhindringsbaner og går tur med hunden i et reb. Det giver Adrian et frirum med plads til smil, glæde og aktivitet. Faktisk har Legeheltene påvirket Adrian så positivt, at det er dem, han husker, når han får at vide, at han igen skal på hospitalet – og så bliver det hele heldigvis lidt nemmere at komme igennem.

Vi oplever Legeheltene som nogle fantastiske mennesker, der skaber glæde og minder og samtidig er med til at sørge for, at hospitalet bliver knapt så farligt i erindringen - og det er jo ingen hemmelighed, at Legehelten Signe er Adrians kæreste eje på OUH”, sådan fortæller Adrians mor.