Sikkerhed til søs

Mange børn stortrives på havet, og med lidt planlægning bliver sejlturen en god oplevelse for hele familien. Når man har børn med ombord, kræver det dog, at man tænker sig ekstra godt om og forbereder sig, så man undgår ulykker til søs.

Husk sikkerhedsudstyr

Når man sejler, er det vigtigt at være godt forberedt, hvis der skulle opstå en farlig situation. Derfor bør du altid medbringe det rette sikkerhedsudstyr og lære, hvordan du benytter det. Udover redningsveste er der ingen love om, hvilket sikkerhedsudstyr du skal have ombord på båden, men det kan fx være en god idé at medbringe redningskrans, livline, tågehorn og brandslukker.

Redningsvest til alle

Det er lovpligtigt at medbringe redningsveste til alle på båden. Alle bør være iført redningsvest, når man opholder sig på havet – børn i særdeleshed. Og det er meget vigtigt, at redningsvesten passer til barnets størrelse og vægt.

Du kan læse mere om redningsveste til børn her.

Kulde og påklædning

Livet til søs byder ofte på udfordrende vind og vejr, hvilket kræver særlig omtanke for påklædning. Dette gælder især i de kolde måneder, hvor der er vigtigt at holde de lave temperaturer ude. Her kan det fx være en god idé at iklæde sig et sæt termo- eller uldundertøj inderst på kroppen. Hvis vandet derimod sprøjter op på båden, bør du og dit barn undgå at blive våde. Her kan det være en god ide at iføre sig en tørdragt eller regntøj, så I holder vandet ude. Ligegyldigt hvad anbefales det altid, at man medbringer rigeligt med varmt og tørt skiftetøj.

Mand over bord

Hvis du eller dit barn falder over bord, kan det være svært at komme op igen. Man kan forebygge mange ulykker ved at undgå at sejle ud i dårligt vejr, holde orden på båden og bruge egnet fodtøj. Det er dog også meget vigtigt, at du og dit barn øver jer i, hvordan man reagerer, hvis man selv eller en anden ombord på båden falder i vandet. I mange tilfælde vil det være umuligt at komme op uden det rigtige udstyr. Hvilken udstyr, man skal investere i, afhænger blandt andet af båden og vejrforholdet, men oftest vil en badestige være en god investering.

SikkerHverdag

FREE
VIEW