Vigga

Legeheltene leger med nogle af Danmarks modigste børn – og møder nogle af Danmarks sejeste familier.
Nogle af familierne har valgt at stå frem med deres historie om at være på et hospital og om mødet med Legeheltene. Herunder kan du læse om Vigga og høre hendes personlige historie fortalt af hendes mor.

Mød vidunderlige Vigga ❤️

Vigga er 2 år, elsker at blæse sæbebobler og blive kørt bagpå cyklen. Desværre er Vigga også er en af de børn, der har skullet gennemgå urimeligt meget de første to år af hendes liv.

Vigga er født med en stor hjertefejl, som hedder tricuspidal atresi, og hun er derfor blevet opereret hele 3 gange allerede.

Første gang Legeheltene mødte Vigga, var hun lige blevet opereret i hjertet. Det var ikke kærlighed ved første blik, som der ellers så ofte opstår mellem de farverige Legehelte og børnene på hospitalerne. Hun var bange, ked af det, og ville først ikke rigtig lege med Legeheltene.

Men da Legeheltene var på vej ud af stuen, besluttede Vigga sig for, at de alligevel ikke måtte gå - og heldigvis for det, fordi et rum med plads til et nyt venskab opstod.

Vigga kom med en tur på cyklen, og der blev blæst sæbebobler for den helt store guldmedalje. Vi grinede – det var en yndlingsdag. Vigga kom nemlig ud af sengen med et smil for første gang efter hjerteoperationen.

Et par uger senere så Legeheltene Viggas navn på tavlen igen. Det undrede dem. For børnene på den afdeling plejer ikke at være der i så mange uger.

Forklaringen på, hvorfor Viggas navn var på tavlen, var desværre ikke god. Vigga var i efterforløbet blevet ramt af en blodprop i hjernen, og hun mistede herved sin evne til at tale, sidde op, gå og bruge højre arm/ben. Et langt forløb ind og ud af hospitalet ventede Vigga og hendes familie. Vigga blev sat tilbage. Ikke bare ét skridt denne gang – men mange.

Heldigvis kunne hun stadig huske de farvede t-shirts, og det ”gav nogle dejlige smil og en nysgerrig og glad pige, som gerne ville være med”, som Viggas mor sagde. Og selv når man er meget begrænset, så finder Legeheltene en måde at lege på – kørestolen blev spændt fast til cyklen, og så tog Legeheltene og Vigga på tur. Ud i det blå – ud af sengen.

”Det at få et lille afbræk fra ubehagelige ting gjorde en verden til forskel – ikke kun for Vigga, men i den grad også for mig. Det betød enormt meget for mig med de fantastiske mennesker bag den stribede t-shirt, som oprigtigt glædede sig over at se en udvikling og en bedring hos Vigga i ugerne efter blodproppen. En hjerteoperation er, uanset hvordan man vender og drejer det, fyldt med utallige (nødvendige), overgreb mod et lille barn som Vigga, der er for lille til at forstå, hvorfor hver en ledning, dræn, slange, drop, blodtryk, måling er nødvendig. Så det at få et lille afbræk fra de ubehagelige ting gjorde en kæmpe forskel og gjorde i den grad også noget for hendes tro på, at der også er positive oplevelser på hospitalet.”, lyder det fra Viggas mor.