Hvem er Legeheltene?

Legeheltene er personer med en uddannelse inden for bevægelse, herunder fysioterapi, ergoterapi eller idræt. Legeheltene er ansat og arbejder ikke frivilligt.

Mød alle vores fantastiske Legehelte her, og lær mere om dem ved at klikke på deres billede.

Michelle

H.C. Andersen Børne- og Ungehospital
og Slagelse Sygehus

Sofie

H.C. Andersen Børne- og Ungehospital
og Slagelse Sygehus

Helle

Aarhus Universitetshospital og Regionshospitalerne Herning og Viborg

Vibeke

Aarhus Universitetshospital og Regionshospitalerne Herning og Viborg

Rikke

Aalborg Universitetshospital og Regionshospital Nordjylland

Sofie

Aalborg Universitetshospital og Regionshospital Nordjylland

Laura

Aalborg Universitetshospital

Fie

Hvidovre Hospital

Nina

Rigshospitalet

Maiken

Rigshospitalet
og Herlev Hospital

Frederikke

Herlev Hospital
og Rigshospitalet

Sabrina

Aarhus Universitetshospital og Regionshospitalet Viborg

Ann-Kirstine

Aalborg Universitetshospital
og Regionshospital Nordjylland

Katrine

Sygehus Sønderjylland

Vildana

Slagelse Sygehus

Stine

Filadelfia

Helene

Landssjúkrahúsið på Fæøerne

Stefanie

Landssjúkrahúsið på Fæøerne

Durita

Landssjúkrahúsið på Fæøerne

Sofie

H.C. Andersen Børne- og Ungehospital i Odense og Slagelse Sygehus
Bachelor i Idræt og Sundhed
Superheltekraft: Jeg kan forvandle mig til alverdens dyr

Badutspringeren på dette billede, det er mig! Mit navn er Sofie, jeg er 25 år gammel, og så har jeg en bachelorgrad i Idræt og Sundhed fra Syddansk Universitet. Det kilder helt vildt i min mave, fordi jeg glæder mig så super meget til at komme ud og lege med alle de søde børn på Slagelse Sygehus samt på Børne- og Ungehospitalet i Odense. Da jeg var kun 5 år gammel, fandt jeg ud af, at jeg kunne forvandle mig til alverdens dyr herunder til en abe, en slange og en gepard. Med denne superheltekraft kan jeg alt fra at slå saltomortaler, stå på hænder, binde knuder på mig selv og løbe fra alle andre. Heldigvis er jeg også ret god til at lære fra mig, så hvis du har lyst og mod på at lære denne superheltekraft og kunne forvandle dig til lige præcis det dyr, du synes, der er allersejest, så kom endelig og mød mig i Slagelse eller i Odense. Det bliver kæmpe sjovt!”

Helle

Aarhus Universitetshospital og Regionshospitalet Viborg
Fysioterapeut
Superheltekraft:
Jeg er hurtig som lynet, så du når slet ikke at se, hvor jeg gemmer mig

“Hejsa, jeg hedder Helle og er uddannet fysioterapeut. Jeg er glad, sprængfyldt med energi og så er jeg så heldig, at være Legehelt. Som Legehelt vil jeg bruge den energi på at skabe et frirum for børnene og i et øjeblik fyldt med leg og grin glemme sygdommen for en stund. Jeg elsker at lege med bolde, lave forhindringsbaner, og så er jeg mega sej til dåseskjul, for jeg har nemlig en superkraft - jeg er hurtig som lynet, så du når slet ikke at se, hvor jeg gemmer mig. Så hvis du ser mig på gangene på Skejby eller Viborg sygehus - så kom og leg med! Jeg er sikker på, vi får det sjovt.”

Vibeke

Aarhus Universitetshospital og Regionshospitalerne Viborg og Herning
Fysioterapeut
Superheltekraf
t: Kan slå kolbøtter hele jorden rundt, lynhurtigt!

“Halløj alle mine nye legekammerater! Mit navn er Vibeke, jeg er 24 år, uddannet fysioterapeut, og så er jeg et kæmpe legebarn. Jeg er altid klar på sjov og ballade, hvor det kun er fantasien som sætter grænser, og hvor det vigtigste er, at man har det sjovt. Når jeg er i det uendelige legeunivers, får jeg helt særlige superheltekræfter, og én af dem er at jeg kan slå kolbøtter hele jorden rundt - lynhurtigt. Jeg vil rigtig gerne dele mine superheltekræfter med dig, så hvis du vil lære at slå 100 kolbøtter i træk eller lave vejrmøller så hurtige som vindmøller i stormvejr, så er jeg klar med en hjælpende hånd! Jeg elsker at lege, og mit mål som Legehelt er at skabe en magisk dag i det uendelige legeunivers, sprede glæde og grin samt give børn lyst til at lege og bevæge sig. Jeg glæder mig enormt meget til at møde jer og ikke mindst til at lege med jer!”

Rikke

Aalborg Universitetshospital og Regionshospital Nordjylland
Studerer Idræt på Aalborg Universitet
Superheltekraft: Kan trylle med en bold

“"Hej med jer! Mit navn er Rikke, jeg er 26 år og har været så heldig at få lov til at være jeres nye Legehelt! Til dagligt læser jeg min kandidat i idræt m. tilvalg i psykologi. Når jeg ikke studerer, elsker jeg at bruge min tid på at skabe glæde, fællesskab og frirum igennem aktivitet, sjov og leg! Jeg har efterhånden i mine 26 år været "Legehelt" for mange forskellige børn og unge, og ser nu frem til at være det for jer på Aalborg Universitetshospital og Regionshospital Nordjylland. Jeg glæder mig til at lave en masse sjove aktivteter, fantasifulde lege og få styrket kroppen, især lattermusklerne, i selskab med jer! Desuden er en af mine mange superheltekræfter at jeg kan trylle med en bold - så kom med ind i mit trylleunivers og vær med!"

Sofie

Aalborg Universitetshospital og Regionshospital Nordjylland
Fysioterapeut
Superheltekraft: Kan slå vejrmøller lige så hurtigt som en hvirvelvind

“Hej! Mit navn er Sofie, jeg er 29 år og uddannet fysioterapeut. Jeg er så heldig at være Legehelt på Aalborg Universitetshospital og Regionshospital Nordjylland i Hjørring. Jeg elsker at udfordre mine kreative sider og synes, at det er enormt sjovt at skabe gode oplevelser igennem leg og bevægelse. Gymnastik har altid været en del af mit liv, og min spidskompetence er at danse skørt, og min superheltekraft er, at jeg kan slå vejrmøller lige så hurtigt som en hvirvelvind! Jeg elsker at grine, og mit mål som Legehelt er at sprede godt humør og glæde igennem sjove bevægelseslege og aktiviteter. Jeg er sikker på, at jeg som Legehelt kan bidrage med en masse sjov og ballade. Jeg glæder mig helt vildt til at give den gas sammen med jer!”

Laura

Aalborg Universitetshospital
Kandidat i Idræt
Superheltekraft: Kan løfte hele verden på sit hoved

”Hej, jeg hedder Laura! Jeg er 26 år, og jeg har en kandidat i Idræt fra Aalborg Universitet. Jeg nyder helt vildt til at få lov til at være Legehelt for jer på Aalborg Universitetshospital og Regionshospital Nordjylland i Hjørring. Jeg elsker at smile, og der er ikke noget, der kan sætte gang i smilemuskulaturen som det at lege og få lov til at være lidt fjollet. Som Legehelt vil jeg bestræbe mig på at skabe en masse glæde og højt humør igennem bevægelse og leg. Og så vil jeg sørge for at få skabt nogle trygge rammer, hvor vi kan få alle inkluderet, både store som små, så vi sammen kan gøre hverdagen lidt sjovere! Jeg elsker boldspil, så kom endelig og udfordr mig! Og hvis I er rigtig heldige, får I lov til at se min superheltekraft - jeg kan nemlig løfte hele verden på mit hoved! Jeg glæder mig til at møde jer og få leget en hel masse!”

Fie

Hvidovre Hospital
Fysioterapeut
Superheltekraft: Kan løfte en helt med én arm

”Hej med jer! Jeg er 27 år og fysioterapeut. Mit navn er Fie, men jeg bliver kaldt ”Fifi Langstrømpe”, fordi min superheltekraft er, at jeg kan løfte en hest med én arm. Jeg er så heldig, at jeg er legehelt på Hvidovre Hospital. Det bedste jeg ved er at grine, og derfor elsker jeg også at lave sjove ting som at slå vejrmøller, danse, spille bold, hoppe rundt på forhindringsbaner og konkurrere om at lave det skøreste ansigtsudtryk. Derfor håber jeg, at alle børn på Hvidovre Hospital vil lege med mig, så vi kan grine sammen og for en tid glemme alt det, der ikke er sjovt.”

Nina

Rigshospitalet
Superheltekraft: Kan flyve helt op til stjernerne

”Hej, mit navn er Nina. Jeg er Legehelt for de indlagte børn på Rigshospitalet. Som Legehelt er jeg overbevist om, at jeg er med til at sprede glæde og give børnene lyst til at lege og bevæge sig. Jeg glæder mig hver eneste gang til at invitere børnene ind i mit fantasiunivers, hvor alt kan lade sig gøre – også selvom man er indlagt. Jeg glæder mig hver eneste gang til at vise børnene, hvordan legen kan drøne hastigt afsted. Hvordan vi sammen kan danse og lege os så langt ud i det blå, så alle lægerne, sygeplejerskerne og forældrene griner. Jeg har en helt særlig superheltekraft. Jeg kan nemlig flyve helt op til stjernerne. Kom og flyv med mig, så vi sammen kan glemme tiden for en stund.”

Maiken

Rigshospitalet
Bachelor i Idræt og Sundhed
Superheltekraft: Kan gøre sig usynlig

"Hej alle sammen. Jeg er så heldig at være blevet Legehelt. Jeg hedder Maiken, er 23 år og læser Idræt på Københavns Universitet. Jeg er en meget tålmodig, udadvendt og glad pige, som elsker at give den gas og bruge kroppen på alle mulige forskellige måder. Jeg elsker at være sammen med børn og har i mange år undervist og arbejdet med børn og unge i forskellige aldersgrupper på forskellige skoler, institutioner og privat - især inden for gymnastik, bevægelse og motorik. Jeg glæder mig til at lave et kreativt, trygt og fantasifuldt bevægelsesunivers sammen med jer. Min superheltekraft er, at jeg kan gøre mig usynlig. Lige pludselig er jeg der, og lige pludselig er jeg der måske ikke, hvad er din superheltekræft? Som Legehelt er det allervigtigste for mig at give børnene nogle positive bevægelsesoplevelser, nærvær og smil på læben, samt at møde børnene lige, hvor de er. Jeg glæder mig til at se, hvad vi kan finde på sammen! Er du klar? For det er det er jeg!""

Frederikke

Herlev Hospital og Rigshospitalet
Fysioterapeut
Superheltekraft: Har usynligt tryllestøv, der kan give alle børn superkræfter, så de kan være med til at lege

Hej! Jeg hedder Frederikke, er 24 år gammel og udannet fysioterapeut. Jeg har en helt særlig superkraft. Min superkraft er, at jeg har usynligt tryllestøv, der kan give alle børn superkræfter, så de kan være med til at lege! Hvis du ser mig på gangene på Rigshospitalet eller Herlev Hospital så kom endelig og leg med mig! Jeg har dyrket gymnastik og ballet hele mit liv, så jeg er enormt god til at dreje rundt uden at blive rundtosset og slå vejrmøller! Men med hjælp fra mit usynlige tryllestøv kan jeg også spille bold og løbe stærkt!

Som Legehelt håber jeg at være med til at skabe sikre rammer for stjernestunder og magiske øjeblikke, hvor vi igennem leg og bevægelse kan glemme tid og sted og få trænet lattermusklerne. Jeg glæder mig enormt meget til at møde jer og få en masse nye legekammerater! 

Sabrina

Aarhus Universitetshospital
Fysioterapeut
Superheltekraft: Kan slå kolbøtter baglæns

“Halløj med dig! Jeg hedder Sabrina, er 27 vintre og uddannet fysioterapeut. Hvis Peter Pan havde en søster, kunne det godt være mig. Jeg er ét stort legebarn, som elsker alt hvad der foregår i børnehøjde. Som person kan du altid kende mig på mit glade smil og et lille glimt i øjet. Jeg elsker at være i bevægelse og er ret vild med “kongens efterfølger”. Det ender altid med at være sjovt og udfordrende, uanset hvem man er.
Jeg glæder mig utrolig meget til at skulle være din Legehelt. Om vi skal være stærke superhelte, små balancerende detektiver eller bare fuld af spilopper, må tiden vise. For mig starter de bedste eventyr sammen med børn og deres fantasi, og jeg kan slet ikke vente, til vi skal lege sammen!  Jeg tror på, at det er de helt små ting i hverdagen, som flytter os videre i det store billede.”

Ann-Kirstine

Aalborg Universitetshospital og Regionshospital Nordjylland
Fysioterapeut
Superheltekraft: Kan stå på et ben så godt, at selv en flamingo bliver misundelig

“Hej! Mit navn er Ann-Kirstine, og jeg er Legehelt på hospitalerne i Aalborg og Hjørring. Jeg er uddannet fysioterapeut og elsker at være aktiv. Siden før jeg kunne gå, har jeg gået til gymnastik og har også selv været træner for flere hold. Jeg elsker at hoppe, tumle og bare have det sjovt! Jeg er altid klar på en udfordring, hvis den involverer bolde, taber jeg sikkert. Heldigvis er jeg ikke en dårlig taber særlig tit. Jeg glæder mig til at møde jer og få gang i en god leg!”

Katrine

Sygehus Sønderjylland, Aabenraa
Fysioterapeut
Superheltekraft: Lyn-hurtig

"Mojn mæ dæ do! Jeg hedder Katrine, jeg er 26 år og uddannet fysioterapeut. Jeg er legehelt på Sygehus Sønderjylland i Aabenraa. Som legehelt er jeg er vild med at mærke den magi, der opstår for en stund, når legen rykker ind, og jeg vil gerne være med til alle de lege, der findes. Jeg har udviklet en superheltekraft! Jeg er nemlig lyn-hurtig. Lyn-hurtig til at løbe over forhindringsbaner, løbe om kap, men jeg er også lyn-hurtig til at lære nye ting og til at få nye venner. Så lad os sammen være lyn-hurtig til at lade legen opstå, glemme omgivelserne for en stund og være i det univers, vi sammen får skabt."

Vildana

Slagelse Sygehus 
Ergoterapeutstuderende
Superheltekraft: Flyve som et lyn på hospitals gangene 

”Hej med jer! Jeg er den nye legehelt Vildana med seje superheltekræfter. Jeg kan flyve som et lyn rundt på hospitalets gange. Lige nu er jeg i gang med at færdiggøre min uddannelse som ergoterapeut, hvor jeg er på mit sidste semester. Som person er jeg altid smilende, glad og positiv som jeg forsøger at overføre til andre. Jeg er god til at bygge seje forhindringsbaner, spille boldspil og skyde med nerf pistoler. Hvis du tør at tage en kamp mod mig, så er jeg mere end klar! Jeg glæder mig til at møde jer alle på Filadelfia i Dianalund til en masse grin, smil på læberne, sjove lege og svedige timer!

Stine

Slagelse Sygehus
Fysioterapeutstuderende
Superheltekraft: Kan få alle til at grine med sit smil

“Hej mit navn er Stine, og jeg er stadigvæk et kæmpe legebarn til trods for mine 23 år. Jeg er uddannet personlig træner, massør, kostvejleder samt fysioterapeutstuderende. Jeg elsker at være aktiv og i bevægelse, og jeg ELSKER at kunne få lov til at lege med en masse super seje børn og tage dem med ind i mit fantasiunivers, hvor alt er muligt! Jeg er en meget smilende og positiv person, der altid er klar på en masse nye udfordringer og give jer en masse smil på læben.

Min superheltekraft er, at jeg med mit smil, altid kan få dig til at grine. Findes der noget bedre, end at få helt ondt i maven, fordi man griner så meget? Så lad os sammen tage ind i fantasiuniverset og få skabt en masse grin, sved på panden og lege en masse. Jeg håber du er klar på at blive min legekammerat, for jeg glæder mig i hvert fald helt vildt til at møde jer!”

/>

Helene

Landssjúkrahúsið på Fæøerne
Fysioterapeut
Superheltekraft: Kan løbe så hurtigt, at hun kan løbe Jorden rundt, uden at nogen kan nå at se det

“"Hej, mit navn er Helene. Jeg er Legehelt for de indlagte børn på Landssygehuset på Færøerne, hvilket jeg er rigtig glad for. Jeg brænder for at give børn en god oplevelse på sygehuset gennem leg og bevægelse. Når du møder mig på gangen eller på stuen, kan du være sikker på, at vi får det sjovt og kommer til at grine sammen. I legen er det kun fantasien, der sætter grænser. Vi kan lege pirater, prinsesser, spille med bold/ballon, hoppe som kaniner eller lege jorden er giftig. Vi kan også invitere dine forældre, søskende eller medarbejderne på afdelingen med. Tror du, de kan være ligeså skøre og fantasifulde som os?"

Landssjúkrahúsið (Landssygehuset), Færøerne
Fysioterapeut

”Hej med jer. Jeg er 26 år og uddannet fysioterapeut. Jeg er så heldig at skulle være jeres nye Legehelt. Jeg elsker at lege og er altid fuld af energi. Håndbold og tagfat er jeg mester i – og gemmeleg og dåseskjul kan jeg udfordres i, hvis du tør prøve! Når vi leger, er det vigtigste smil og glæde. Alle kan og må være med, om det er din bror, søster eller dine forældre. Så er jeg altid klar til at lære jer nye ting og bruge kroppen gennem forskellige lege og bevægelser. Mit mål er at give både børn og forældre et frirum fra hverdagen på sygehuset og for en stund få sygdommen på afstand. Hvor børn får lov til at være børn. Jeg glæder mig til at lege med jer. Så bare kom an!”

Durita

Landssjúkrahúsið (Landssygehuset), Færøerne
Fysioterapeut
Superheltekraft: Vildt god til at lave forhindringsbaner og at danse skørt

Hey! Eg eiti Durita (Jeg hedder Durita). Jeg er 30 år gammel og er uddannet fysioterapeut. Jeg er, som den eneste Legehelt indtil videre, færing, og arbejder på Landssygehuset i Tórshavn på Færøerne. Trods min gamle/høje alder elsker jeg at lege. Jeg er særlig glad for at bygge forhindringsbaner, lave gymnastik og at danse. Jeg elsker sang (selvom jeg synger dejlig falsk), som jeg bruger til at få de seje børn til at danse til eller at synge med på. Jeg har masser af energi og har altid et smil på læben. Så hvis I ser mig på børneafdelingen på Landssygehuset med en supersej Legehelte-t-shirt på, så er I velkomne til at lege med. Og hvis I har nogle gode ideer til leg, dans og sang, så er jeg altid klar!”