Hvem er Legeheltene?

Legeheltene er personer med en uddannelse inden for bevægelse, herunder fysioterapi, ergoterapi eller idræt. Legeheltene er ansat og arbejder ikke frivilligt.

Mød alle vores fantastiske Legehelte her, og lær mere om dem ved at klikke på deres billede.

Sarah

H.C. Andersen Børne- og Ungehospital
og Slagelse Sygehus

Michelle

H.C. Andersen Børne- og Ungehospital

Helle

Aarhus Universitetshospital og Regionshospitalet Randers

Sandie

Aarhus Universitetshospital og Strandbakkehuset

Line

Aarhus Universitetshospital

Sofie

Aarhus Universitetshospital

Sofie

Aalborg Universitetshospital og Regionshospital Nordjylland

Laura

Aalborg Universitetshospital

Ida

Aalborg Universitetshospital

Stine

Aalborg Universitetshospital

Stephanie

Sjællands Universitetshospital
og Rigshospitalet

Marie

Herlev Hospital, Hvidovre Hospital og Sjællands Universitetshospital, Roskilde

Fie

Rigshospitalet

Stine

Rigshospitalet og Herlev Hospital

Mette

Rigshospitalet

Camilla

Rigshospitalet

Amalie

Rigshospitalet

Casper

Rigshospitalet

Maiken

Rigshospitalet

Karina

Sydvestjysk Sygehus, Esbjerg

Camilla

Regionshospitalet Viborg

Heidi

Regionshospitalet Randers

Ida

Regionshospitalet Gødstrup

Nicoline

Sygehus Sønderjylland, Aabenraa

Nikoline

Rigshospitalet, Ronald McDonald hus og Welcome House Valby

Sofie

Filadelfia og Slagelse Sygehus

Pernille

Slagelse Sygehus, Nykøbing F og Filadelfia

Diem

Aarhus Universitetshospital og Regionshospitalet Hammel Neurocenter

Maria

Barnapsykiatri, Tórshavn

Sarah

H.C. Andersen Børne- og Ungehospital, Slagelse Sygehus og Løkkehus Børnehjem
Bachelor i Idræt og Sundhed
Superheltekraft: Kan stoppe tiden

“Hej, mit navn er Sarah. Jeg er 24 år gammel, og jeg har en bachelor i Idræt og Sundhed fra Syddansk Universitet.

Jeg vil sætte fokus på leg og bevægelse, i et univers hvor alle kan være med og føle sig inkluderet. Mit mål er at skabe et rum fyldt med smil, fjollerier og masser af grin.

Min superheltekraft er, at jeg kan stoppe tiden, så sammen med mig kan du glemme tid og sted for en stund, når jeg skaber de mest fjollede legeuniverser og farverige pusterum.

Jeg glæder mig helt vildt til blive en del af Legeheltene og ikke mindst til at få en masse nye legekammerater. Så hvis du møder mig på gangene, så hiv endelig fat i mig, så kan vi lege dagen lang og male byen i alverdens farver.

Helle

Aarhus Universitetshospital og Regionshospitalet Randers
Fysioterapeut
Superheltekraft:
Jeg er hurtig som lynet, så du når slet ikke at se, hvor jeg gemmer mig

“Hejsa, jeg hedder Helle og er uddannet fysioterapeut. Jeg er glad, sprængfyldt med energi og så er jeg så heldig, at være Legehelt. Som Legehelt vil jeg bruge den energi på at skabe et frirum for børnene og i et øjeblik fyldt med leg og grin glemme sygdommen for en stund. Jeg elsker at lege med bolde, lave forhindringsbaner, og så er jeg mega sej til dåseskjul, for jeg har nemlig en superkraft – jeg er hurtig som lynet, så du når slet ikke at se, hvor jeg gemmer mig. Så hvis du ser mig på gangene – så kom og leg med! Jeg er sikker på, vi får det sjovt.”

Sandie

Aarhus Universitetshospital og Strandbakkehuset
Fysioterapeut
Superheltekraft: Løber aldrig tør for lege-ideer

“Hej! Mit navn er Sandie, og jeg er uddannet fysioterapeut. Jeg er Legehelt på Aarhus Universitetshospital og på Strandbakkehuset i Rønde. Her har jeg fokus på aktivitet og bevægelse igennem leg, og alle kan være med – store, som små.

Jeg er særligt glad for leg i form af uendelige forhindringsbane-ideer, hulebyggeri og zigzag boldspil på gangene imellem det søde personale. Jeg håber, at vi i fællesskab kan sprede glæde og latter, der kan høres nede i den anden ende af afdelingen.

Jeg glæder mig helt ned i maven til at møde jer alle sammen, og jeg håber, at I er klar på fjolleri, leg og grin – så hvis du møder mig på gangen, så sig endelig hej, og kom og leg med mig!

Line

Aarhus Universitetshospital
Fysioterapeutstuderende
Superheltekraft: Stærk som Hercules 

“Hej med jer! Mit navn er Line, jeg er 23 år gammel og læser til fysioterapeut i Aarhus. Derudover er jeg så heldig at være Legehelt på Aarhus Universitetshospital. Det bedste jeg ved er at grine og have det sjovt, og så elsker jeg at lave spas og løjer.  Jeg er eksempelvis ret god til at spille bold på gangene og lave forhindringsbaner, så selv lægerne har svært ved at komme forbi. Så hvis du ser mig på gangene, så kom endelig og leg med! I mine lege er der plads til alle – store som små – hvor vi bestræber os på at glemme tid og sted for en kort stund, for i stedet for at have det sjovt igennem leg og bevægelse.

Min superheltekraft er, at jeg er ligeså stærk som Hercules. Den heltekraft har jeg bl.a. opbygget igennem min sport, hvor jeg dyrker olympisk vægtløftning, så hvis I på et tidspunkt kommer på dybt vand på forhindringsbanerne, så kan I altid regne med at blive reddet op igen af mig.

Jeg glæder mig rigtig meget til at lege med jer på Aarhus Universitetshospital!”

Sofie

Aarhus Universitetshospital og Regionshospitalet Nordjylland, Hjørring
Fysioterapeut
Superheltekraft: Kan trække en hel elefant efter en cykel

“Hej! Mit navn er Sofie, og jeg er uddannet fysioterapeut. Derudover er jeg så mega heldig at være Legehelt på Aarhus Universitetshospital!

Jeg elsker at smile og grine og have det sjovt med at sparke til en bold, bygge en forhindringsbane, lege gemmeleg, eller måske en anden sjov leg, som jeg slet ikke kender endnu. Min superkraft er, at jeg trække en hel elefant efter en cykel. Så jeg håber, at du har lyst til at komme og give en hånd med. Endelig kom og sig hej, hvis du møder mig, så vi kan finde på noget sjovt sammen!”

Sofie

Aalborg Universitetshospital og Regionshospital Nordjylland
Fysioterapeut
Superheltekraft: Kan slå vejrmøller lige så hurtigt som en hvirvelvind

“Hej! Mit navn er Sofie, jeg er 29 år og uddannet fysioterapeut. Jeg er så heldig at være Legehelt på Aalborg Universitetshospital og Regionshospital Nordjylland i Hjørring. Jeg elsker at udfordre mine kreative sider og synes, at det er enormt sjovt at skabe gode oplevelser igennem leg og bevægelse. Gymnastik har altid været en del af mit liv, og min spidskompetence er at danse skørt, og min superheltekraft er, at jeg kan slå vejrmøller lige så hurtigt som en hvirvelvind! Jeg elsker at grine, og mit mål som Legehelt er at sprede godt humør og glæde igennem sjove bevægelseslege og aktiviteter. Jeg er sikker på, at jeg som Legehelt kan bidrage med en masse sjov og ballade. Jeg glæder mig helt vildt til at give den gas sammen med jer!”

Laura

Aalborg Universitetshospital
Kandidat i Idræt
Superheltekraft: Kan løfte hele verden på sit hoved

”Hej, jeg hedder Laura! Jeg er 26 år, og jeg har en kandidat i Idræt fra Aalborg Universitet. Jeg nyder helt vildt til at få lov til at være Legehelt for jer på Aalborg Universitetshospital og Regionshospital Nordjylland i Hjørring. Jeg elsker at smile, og der er ikke noget, der kan sætte gang i smilemuskulaturen som det at lege og få lov til at være lidt fjollet. Som Legehelt vil jeg bestræbe mig på at skabe en masse glæde og højt humør igennem bevægelse og leg. Og så vil jeg sørge for at få skabt nogle trygge rammer, hvor vi kan få alle inkluderet, både store som små, så vi sammen kan gøre hverdagen lidt sjovere! Jeg elsker boldspil, så kom endelig og udfordr mig! Og hvis I er rigtig heldige, får I lov til at se min superheltekraft – jeg kan nemlig løfte hele verden på mit hoved! Jeg glæder mig til at møde jer og få leget en hel masse!”

Ida

Aalborg Universitetshospital
Fysioterapeutstuderende
Superheltekraft: Kan få børn til at vende på hovedet, så det kilder i maven

“Mit navn er Ida, jeg er 25 år og er uddannet fysioterapeut til sommer. Jeg har været så heldig, at jeg skal være Legehelt på Aalborg Universitetshospital, og det glæder jeg mig meget til!

Jeg glæder mig utroligt meget til at lege og grine sammen med børn og voksne, fjolle og have det sjovt. Jeg er rigtig god til at danse og lave gymnastik, men skal vi kaste med en bold, går det med al sandsynlighed galt! Jeg glæder mig til at møde nye mennesker og at få nye legekammerater!

Min superheltekraft er, at jeg kan få børn til at vende på hoved, så det kilder i maven, og vi sammen kan flyve lige derhen, hvor vi har det sjovest! Og så er jeg mester i forhindringsbaner – så prøv at se, om du kan bygge ligeså seje og sjove baner som mig!”

Stine

Aalborg Universitetshospital
Fysioterapeut
Superheltekraft: Kan frembringe uendelig grin og energi

“Hej! Mit navn er Stine. Jeg er 24 år gammel og uddannet fysioterapeut. Endnu vigtigere er, at jeg er Legehelt, og du kan finde mig på Aalborg Universitetshospital. Her vil jeg bruge min faglighed og ikke mindst mit indre legebarn til at skabe et frirum med bevægelse, sjov og spas! Min superheltekraft er nemlig, at jeg kan få et hvert barn til at glemme hvor de er, så vi sammen kommer ind i en verden med uendelig energi og grin – et sted hvor alt det, vi ønsker, er muligt. Så elsker du at grine lige så meget som mig, og lyder det godt med et afbræk fra virkeligheden? Jamen så kan jeg ikke vente med at møde dig og se hvilken sjov leg vi kan få skabt! ” 

Stephanie

Sjællands Universitetshospital i Roskilde og Rigshospitalet
Fysioterapeut
Superheltekraft: Kan flyve hele verden rundt

“Hej! Jeg hedder Stephanie, er 25 år gammel og uddannet fysioterapeut. Jeg har en helt særlig superkraft, og det er, at jeg kan flyve heeeele verden rundt. Så hvis du har et sted, du drømmer om at rejse til – så lad os flyve derhen sammen! 

Jeg er en positiv og energifyldt Legehelt, som glæder sig til at møde dig på gangene, så vi kan lege, grine og flyve rundt sammen.

Mit ønske er at give både børn og forældre et frirum fra hverdagen og glemme sygdommen for en stund, så vi også husker alle de glædesfyldte og magiske øjeblikke, som leg og grin blandt andet kan give. 

Jeg glæder mig til vi ses!”. 

Marie

Region Hovedstaden
Bachelor i Ernæring og Sundhed
Superheltekraft: Kan huske alle sangtekster

“Halløj! Jeg hedder Marie, og jeg har fået fornøjelsen af at være Legehelt på Herlev Hospital og Sjællands Universitetshospital i Roskilde. Jeg er uddannet professionsbachelor i Ernæring og Sundhed samt personlig træner. Jeg sidder meget sjældent stille, og jeg elsker at lave fjollede ting. Min superheltekraft er, at jeg kan huske alle sangtekster, og jeg er ikke bange for at synge højt for alle, jeg møder. Så hvis du trænger til lidt leg og en sang, så står jeg klar. Hvis du ser mig på gangene, så slå en vejrmølle eller giv mig en highfive. Jeg glæder mig så meget til at møde jer alle sammen!”

Fie

Rigshospitalet
Fysioterapeut
Superheltekraft: Kan løfte en helt med én arm

”Hej med jer! Jeg er 27 år og fysioterapeut. Mit navn er Fie, men jeg bliver kaldt ”Fifi Langstrømpe”, fordi min superheltekraft er, at jeg kan løfte en hest med én arm. Jeg er så heldig, at jeg er legehelt på Rigshospitalet. Det bedste jeg ved er at grine, og derfor elsker jeg også at lave sjove ting som at slå vejrmøller, danse, spille bold, hoppe rundt på forhindringsbaner og konkurrere om at lave det skøreste ansigtsudtryk. Derfor håber jeg, at alle børn på Rigshospitalet vil lege med mig, så vi kan grine sammen og for en tid glemme alt det, der ikke er sjovt.”

Stine

Rigshospitalet og Herlev Hospital
Fysioterapeutstuderende
Superheltekraft: Kan få alle til at grine med sit smil

“Hej mit navn er Stine, og jeg er stadigvæk et kæmpe legebarn. Jeg er uddannet personlig træner, massør, kostvejleder samt fysioterapeutstuderende. Jeg elsker at være aktiv og i bevægelse, og jeg ELSKER at kunne få lov til at lege med en masse super seje børn og tage dem med ind i mit fantasiunivers, hvor alt er muligt! Jeg er en meget smilende og positiv person, der altid er klar på en masse nye udfordringer og give jer en masse smil på læben.

Min superheltekraft er, at jeg med mit smil, altid kan få dig til at grine. Findes der noget bedre, end at få helt ondt i maven, fordi man griner så meget? Så lad os sammen tage ind i fantasiuniverset og få skabt en masse grin, sved på panden og lege en masse. Jeg håber du er klar på at blive min legekammerat, for jeg glæder mig i hvert fald helt vildt til at møde jer!”

Mette

Rigshospitalet
Bachelor i Idræt
Superheltekraft: Kan trylle

“Hej allesammen! Mit navn er Mette, jeg er 28 år og Legehelt på Rigshospitalet. Jeg har læst en bachelor i Idræt på Københavns Universitet, og nu er jeg startet på kandidaten. Jeg elsker at danse, lave fjollede bevægelser, og så er fodbold min favoritsport. Så lover jeg jer at gøre mit bedste for, at vi kan få de fedeste timer sammen. Jeg har faktisk også en hemmelighed, som jeg gerne vil dele med jer. Min superkraft er, at jeg kan trylle! Jeg kan trylle os ind i alle mulige forskellige universer, som er mærkelige, smukke og sjove. I vores hemmelige universer kan vi selv bestemme, hvordan vi bevæger os rundt – om vi skal kravle, hoppe, gå på væggen eller flyve… Jeg glæder mig til at vi skal udforske universerne sammen!” 

Camilla

Region Hovedstaden
Fysioterapeut
Superheltekraft: Er god til boldspil, og alle børn, der rører min bold kan også blive det

“Hej med jer! Mit navn er Camilla. Jeg er 23 år og uddannet fysioterapeut. Jeg er fyldt op med glæde og en masse energi, som jeg glæder mig til at give videre som Legehelt på Rigshospitalet og Hvidovre Hospital. Min superheltekraft er, at jeg er god til boldspil, men vigtigst af alt, så gør min superkraft, at alle børn kan blive gode til boldspil, så snart de er med og rører bolden.

Udover at være en haj til at spille bold, så elsker jeg at danse, løbe stærkt samt at klare forhindringsbaner. Herudover glæder jeg mig allerede til at se hvor mange variationer af gemmeleg og fangeleg, vi kan finde på sammen – for helt ærligt, hvem elsker ikke det? Jeg håber og ser frem til at skabe en masse glæde og bidrage til smil og latter igennem leg og bevægelse. Det er i hvert fald min fornemmeste opgave at gøre det sjovt at lege og bevæge sig, og der skal være plads til uendelige mængder fjol og grin, så vi for en stund kan glemme tid og sted.

Jeg glæder mig og kan ikke vente til jeg får en masse nye legekammerater, ser du mig på gangene så kom og leg med. Det bliver med garanti sjovt!”

Amalie

Rigshospitalet
Fysioterapeut
Superheltekraft: Kan skabe magiske portaler

“Hej med jer! Mit navn er Amalie, og jeg er så heldig at være Legehelt på Rigshospitalet. Jeg er uddannet fysioterapeut, og elsker at bevæge kroppen på alle mulige måder, fx ved at spille bold, danse fjollet rundt og klare forhindringsbaner som en ægte ninja. Jeg er sprængfyldt med energi og gode ideer, og så har jeg en hemmelig superheltekraft, som jeg gerne vil fortælle jer om. Jeg kan nemlig skabe magiske portaler, så vi sammen kan gå ind i vores helt egen spændende fantasiverden! Her vil jeg gøre alt for at sprede tryghed, grin og godt humør i et rum, hvor vi kan glemme tid og sted for en stund.

Der flyver en masse sommerfugle rundt i min mave, fordi jeg glæder mig til at komme ud og lege med en masse seje børn og få nye kammerater – så hvis du ser mig på gangen, så giv en high-five og kom endelig og leg med!”

Casper

Rigshospitalet og Herlev Hospital
Fysioterapeutstuderende
Superheltekraft: At vide alt om dyr og kunne sige som dem

Hejsa, mit navn er Legehelten Casper. Jeg er uddannet personlig træner og studerer til fysioterapeut. Jeg er altid fyldt med god energi og elsker at være aktiv og bevæge mig. Lige siden jeg var helt lille, så har jeg altid været glad for sport og været meget aktiv i ju-jitsu, hvor jeg også har stået for flere hold.

Lige nu træner jeg en masse glade mennesker fra Herlev i HI-Fitness, hvor jeg bruger min viden og mit gode humør til at sørge for, de har det godt i deres kroppe, så deres træning kan blive en leg.

Jeg glæder mig til at dele det med alle de sjoveste og sejeste børn.

Når der leges med mig, er der ingen, der ikke må være med, og alle skal grine så højt, at det kilder helt ned i maven!” 

Maiken

Rigshospitalet
Bachelor i Idræt og Sundhed
Superheltekraft: Kan gøre sig usynlig

“Hej alle sammen. Jeg er så heldig at være blevet Legehelt. Jeg hedder Maiken, er 23 år og læser Idræt på Københavns Universitet. Jeg er en meget tålmodig, udadvendt og glad pige, som elsker at give den gas og bruge kroppen på alle mulige forskellige måder. Jeg elsker at være sammen med børn og har i mange år undervist og arbejdet med børn og unge i forskellige aldersgrupper på forskellige skoler, institutioner og privat – især inden for gymnastik, bevægelse og motorik. Jeg glæder mig til at lave et kreativt, trygt og fantasifuldt bevægelsesunivers sammen med jer. Min superheltekraft er, at jeg kan gøre mig usynlig. Lige pludselig er jeg der, og lige pludselig er jeg der måske ikke, hvad er din superheltekræft? Som Legehelt er det allervigtigste for mig at give børnene nogle positive bevægelsesoplevelser, nærvær og smil på læben, samt at møde børnene lige, hvor de er. Jeg glæder mig til at se, hvad vi kan finde på sammen! Er du klar? For det er det er jeg!””

Karina

Sydvestjysk Sygehus i Esbjerg
Fysioterapeut
Superheltekraft: Kan danse smil og glæde frem

Hejsa! Mit navn er Karina, og jeg er uddannet fysioterapeut. Jeg er glad, frisk og så fantastisk heldig at være legehelt på Sydvestjysk Sygehus i Esbjerg. Jeg elsker at danse, hoppe, lege og have det sjovt, så jeg ser virkelig frem til at lege med alle de skønne børn i Esbjerg. Jeg glæder mig til – gennem boldspil, leg, dans, forhindringsbaner og meget mere – at skabe et sjovt og trygt univers for alle børn, hvor vi kan glemme de trælse ting i hverdagen. Jeg har danset siden jeg var en lille pige, og elsker generelt bare at bevæge mig, især til musik, fordi man bliver så glad og i godt humør af det. Min superheltekraft er at jeg kan danse smil og glæde frem på alles læber. Så ser du mig på gangen, og har lyst til at lege, danse og have det sjovt så kom endelig og sig hej!” 

Camilla

Regionshospitalet Viborg
Fysioterapeut
Superheltekraft: Kan løbe rigtig stærkt

“Hej med jer! Mit navn er Camilla, jeg er 29 år ung og et stort legebarn. Jeg har selv et lille legebarn på knap 1 år, så hverdagen er fyldt med bevægelse og leg. Jeg er uddannet fysioterapeut og kan findes som Legehelt på Regionshospitalet Viborg.

Min superheltekraft er, at jeg kan løbe stærkt. Rigtig stærkt. Så stærkt, at vi sammen kan komme derhen, hvor vi allerhelst vil! Og her kan vi lege og fjolle alt det, vi har lyst til! Vi kan bygge høje tårne, lave vilde forhindringsbaner eller spille bold. Her er plads til alle i legen, og hvis du har et ønske til en leg eller udfordring til mig, vil jeg elske det! Så hvis du ser mig på gangen så kom endelig – jeg glæder mig til at lege med dig!”

Heidi

Regionshospitalet Randers
Ergoterapeut
Superheltekraft: Kan trylle

“Hej! Mit navn er Heidi, og jeg er uddannet ergoterapeut. Jeg er så heldig, at jeg skal være Legehelt på Regionshospitalet Randers – og det glæder jeg mig meget til!

Jeg vil som Legehelt være med til at give børnene et frirum hvor leg, bevægelse og fællesskab er i fokus. Min heltekraft er, at jeg kan trylle. Jeg kan trylle alt sygdom væk for en stund, så alle I dejlige børn kan være børn på lige fod med alle andre børn. Så kan jeg trylle os hen til alle mulige lande og verdener, hvor vi skal grine og have det sjovt! Så hvis du ser mig på gangene, så kom og leg med. Jeg er sikker på, at vi nok skal få det rigtig sjovt!”

Ida

Regionshospitalet Gødstrup

Nicoline

Sygehus Sønderjylland i Aabenraa
Kandidat i Idræt og Sundhed
Superheltekraft: Kan skabe alverdens universer

”Hej med jer! Mit navn er Nicoline, og jeg har en kandidat i Idræt og Sundhed fra Syddansk Universitet. Indeni mig gemmer der sig et kæmpe legebarn – eller, måske det ikke gemmer sig så meget, for det vil bare ud i verden og fjolle- og tumle rundt.

Når du er sammen med mig, kan vi være i lige netop dét univers, som du har lyst til. Min superheltekraft er nemlig at skabe fortryllende og farverige universer fyldt med leg og spas. Måske vi skal besøge et univers med sjove forhindringsbaner, finurlige dyr eller skøre former og farver?

Det som alle universerne har til fælles er, at der altid er plads til alle og alle kan være med. Vi kommer til at have det så sjovt, at selv de voksne bliver misundelige.

Jeg glæder mig til at møde alle mine nye legekammerater på Sygehus Sønderjylland i Aabenraa og høre hvilket univers, I har lyst til at besøge. Jeg håber, I er klar på leg og grin sammen med mig.”

Nikoline

Rigshospitalet, Ronald McDonald Hus og Welcome House Valby
Kandidat i Idræt og Sundhed
Superheltekraft: Mit smil det smitter

Halli halløj, og lige et øjeblik! Mit navn er Nikoline – men nogle gange bliver jeg også kaldt LykkeLine, fordi jeg har den særlige superheltekræft, at mit smil smitter. I kan altså kende mig på mit kæmpestore tandpastasmil og min lange mørke manke.

Jeg er et KÆMPE legebarn, og jeg elsker at lege mig lykkeligere hver dag. Jeg har en kandidat i Idræt fra Københavns Universitet, og så har jeg faktisk lavet alverdens leg og bevægelsesaktiviteter med børn i institutioner og foreninger og på skoler og hospitaler. En hospitalsgang kan snildt forvandles til et kæmpe stort piratskib sammen med mig – og måske får vi besøg af Torben Træben, der lader os gå planken ud til de dødsensfarlige krokodiller på vores selvbyggede forhindringsbane. Eller hvad nu hvis vi sammen forvandlede hospitalsstuen til en farverig jungle, hvor vi skal fjolle rundt som gigantiske gorillaer? 

Jeg er en energibombe, som altid er krammeklar og med på gak og løjer – og så har jeg i mange år øvet mig på at blive verdensmester til at lave alverdens fagter og seje dansetrin til børnesange! Jeg er også en vaskeægte boldhaj, så kom endelig og vis mig alle dine seje tricks og få en kæmpe stor high-five!
Jeg er helt vildt klar på at give den fuld gas sammen med dig, så du får sved på panden, bliver overordentlig glad i låget og ser, hvor hammersej du er. Her hos mig er der nemlig plads til høj som lav – og selvfølgelig også dig!”

Sofie

Filadelfia og Slagelse Sygehus
Bachelor i Idræt og Sundhed
Superheltekraft: Jeg kan forvandle mig til alverdens dyr

Badutspringeren på dette billede, det er mig! Mit navn er Sofie, og jeg har en bachelorgrad i Idræt og Sundhed fra Syddansk Universitet. Det kilder helt vildt i min mave, fordi jeg glæder mig så super meget til at komme ud og lege med alle de søde børn. Da jeg var kun 5 år gammel, fandt jeg ud af, at jeg kunne forvandle mig til alverdens dyr herunder til en abe, en slange og en gepard. Med denne superheltekraft kan jeg alt fra at slå saltomortaler, stå på hænder, binde knuder på mig selv og løbe fra alle andre. Heldigvis er jeg også ret god til at lære fra mig, så hvis du har lyst og mod på at lære denne superheltekraft og kunne forvandle dig til lige præcis det dyr, du synes, der er allersejest, så kom endelig hen og sig hej. Det bliver kæmpe sjovt!”

Pernille

Slagelse Sygehus, Nykøbing F. Sygehus og Filadelfia
Ergoterapeut
Superheltekraft: God fantasi

“Hej med jer, jeg hedder Pernille.

Jeg er uddannet Ergoterapeut, og elsker alt der har med bevægelse, sanser og motorik at gøre.

Min superheltekraft er lidt atypisk, da den ikke er synlig for andre end mig selv. Jeg ser nemlig ikke altid en stol, et skab eller et bord som andre gør. For mig kan det ligne noget helt andet. F.eks ligner borde for det meste bjerge, huler eller busser. Stolene har det med at ligne heste eller juletræer. Heldigvis er jeg rigtig god til at fortælle de børn jeg møder, om det jeg ser. Faktisk er jeg så god til det, at børnene for det meste ender med at se det samme som jeg.

Jeg glæder mig rigtig meget til at lege med jer.”

Diem

Aarhus Universitetshospital og Regionshospitalet Hammel Neurocenter
Ergoterapeut
Superheltekraft: At grine så højt og skørt, at det smitter

”Hej, vil du lege med mig?

Mit navn er Diem, jeg er en vaskeægte legehelt, og jeg elsker at lege dagen lang.

Når jeg ikke er legehelt, er jeg også uddannet ergoterapeut.

Sammen kan vi løbe hurtigt eller snegle os afsted, vi kan tumle og trille, bygge og trylle, gemme, danse og kaste, og utrolig meget mere, så bare kom an og vær’ med, hvis du har lyst. Så kan jeg vise dig, at tiden på hospitalet også kan være fuld af spas og løjer. Jeg er nemlig ekspert i at skabe et farverigt og fantasifuldt legeunivers, hvor vi kan forsvinde hen og være lige præcis den, vi ønsker. Alle kan være med, når jeg leger.

Og ved du hvad mere? Min superheltekraft er at grine så skørt og højt at det smitter. For det bedste jeg ved er at have det sjovt og få andre til at grine – især når vi leger. Hvad er din yndlingsleg?

Jeg glæder mig sådan til at lege med dig!”

Maria

Barnapsykiatri i Tórshavn
Kandidat i Idrætsvidenskab

“Hej! Jeg hedder Maria og er så heldig at være Legehelt på børne- og ungdomspsykiatrien på Færøerne. Jeg har en kandidat i “humanistisk- samfundsvidenskabelig idrætsvidenskab” og elsker at være med til at skabe bevægelsesglæde samt at udfordre mine kreative sider ved at finde på sjove lege og aktiviteter, hvor alle kan være med og føle sig inkluderet. Jeg håber på at være med til at skabe et fortryllet frirum på hospitalet, med masser af leg, latter og kreativitet.”