Aktiviteter på hospitalet

Legeheltene arbejder rigtig meget med at trække hverdagen så meget som muligt ind på børneafdelingerne i Danmark. Derfor afholder vi forskellige arrangementer på hospitalet, så de indlagte børn får en følelse af hverdag at mærke. Legeheltene møder de indlagte børn i øjenhøjde og tilpasser de forskellige aktiviteter til deres niveau.

 

 

Alle indlagte børn har en superhelt gemt indeni. Somme tider skal de bare have lidt hjælp til at finde den frem. Derfor afholder Legeheltene løbende Helteløb rundt på de danske børneafdelinger. Både forældre, søskende, sygeplejersker, pædagoger og læger løber med. Alle giver den gas på vaskeægte superheltemanér og selvfølgelig iført heltemasker og heltekapper. Når målstregen krydses, deles diplomer og flyvende high-fives ud til alle.

Læs mere om Helteløbet her

Hver fredag inden efterårsferien afholder alle skoler Skolernes Motionsdag, og det gør Legeheltene selvfølgelig også. Denne dag bliver der løbet over stok og sten – forlæns, baglæns, som elefanter, på ét ben, over forhindringer, på rullebræt og med dropstativ. Efter løbet deles der diplomer, high fives og tatoveringer ud til alle. Når dagen er slut, går alle hjem med en følelse af at være en del af fællesskabet sammen med resten af Danmarks børn – også selvom man er syg.

Førstehjælp For Folkeskoler er en frivillig aktivitet under foreningen IMCC (International Medical Coorperation Committee), der tilbyder undervisning i basal førstehjælp. Førstehjælp for Folkeskoler hjælper Legehelte og børn til at blive dygtige til førstehjælp.

Læs mere om Førstehjælp for Folkeskoler her

Bamsehospitalet sætter fokus på at afmystificere og  præsentere børn for sundhedsvæsenet på en sjov og lærerig måde – nemlig ved at bamse skal på hospitalet. Men bamse skal også huske at bevæge kroppen, når den er indlagt, så derfor slår Bamsehospitalet og Legeheltene sig nogle gange sammen om at undersøge bamsen – og sørge for, at den får besøg af en Legehelt.

Læs mere om Bamsehospitalet her

Hver år afholder Børneulykkesfonden Årets Refleksdag. Det er en dansk tradition, der har til formål at sætte fokus på synlighed i trafikken og brug at reflekser i den mørke tid. På landets børneafdelinger afholdes der ligeledes Årets Refleksdag, hvor der både er refleksløb, refleksskattejagt og uddeling af reflekser til de indlagte børn.

Læs mere om Årets Refleksdag her 

Hvordan giver man egentlig livreddende førstehjælp, og hvordan ser en ambulance ud indeni? Hjertestarterdagen er en årlig tilbagevendende dag, hvor der sættes fokus på vigtigheden af at træde til med livreddende førstehjælp ved hjertestop.

Læs mere om Hjertestarterdagen her 

Fastelavn

Fastelavn er mit navn, boller vil jeg have (uanset om jeg er derhjemme eller på hospitalet). Derfor afholder Legeheltene fastelavn rundt på de danske børneafdelinger. Denne dag vrimler det med superhelte rundt på hospitalet, og alle får helt særlige superheltekræfter. Der bliver selvfølgelig slået katten af tønden, og der bliver kåret en kattekonge.

Centimeter Maraton med Rasmus Klump

Er du hurtig, smart og klar til start? Det er de indlagte børn i hvert fald, når der afholdes Centimeter Maraton med Legeheltene på børneafdelingen. Centimeter Maraton er et børneløb, hvor alle deltagere løber 42.195 centimeter. Det giver børnene mulighed for at løbe deres helt egen maratondistance, akkurat som de har set de voksne gøre det. Alle løberne får en refleksvest med Rasmus Klump samt en polkaprikket løbstaske. Efter løbet er der selvfølgelig diplomer og seje guldmedaljer – og mon ikke man kan få øje på Rasmus Klump også?

Læs mere om Centimeter Maraton her 

Global Day of Joy

Til Global Day of Joy står den på aktive julelege og sækkevis af julegaver. Legetøjsgiganten Hasbro Toys kommer på besøg på en række af Danmarks børneafdelinger og deler julegaver ud til de indlagte børn. Der bliver sunget julesange, lavet masser af julesjov og delt gaver ud. Det er en julefest, hvor alle kan være med – og hvor alle de indlagte børn får julelys i øjnene.

Besøg af superligaklubber

Vi er så heldige, at Danmarks Superligaklubber kigger forbi på vores legeplads et par gange om året. Så bliver der øvet afleveringer, skudt på mål og selvfølgelig spillet kamp. Efter kampen skrives autografer, og der tages fællesbillede.

Besøg af ishockeyspillere

Odense Bulldogs har været forbi Eventyrtorvet på H. C. Andersens Børne- og Ungehospital. De delte flittigt ud med de sejeste ishockey-tricks til både børn og Legeheltene sammen med maskotten Scotty.