Om Kreaheltene

Kreativitet, leg, fordybelse og fantasi er værdifuldt og udviklende for alle børn (og voksne). Men for børn og familier, der har sygdom og diagnoser tæt inde på livet, kan det ofte være sværere at finde tid, rum og rammer til de kreative lege og aktiviteter.
Hvert år indlægges ca. 60.000 børn i alderen 1-14 år på de danske hospitaler, og ca. 145.000 1-14-årige tilknyttes årligt hospitalerne ambulant. Kreaheltene arbejder, gennem deres mobile værksted, for at skabe et frirum fyldt med fantasi, fordybelse og kreativ udfoldelse for disse børn og deres familier.

Et kreativt frirum for børnene og deres forældre

Kreaheltene er et frirum på hospitalet, hvor sygdom træder i baggrunden for en stund. Her er der plads til fantasi, til at skabe noget og til at udtrykke sig, til fællesskab og nye venskaber. I Kreaheltenes mobile værksted kan børn og deres familier komme og lege med forskellige inspirerende materialer og være en del af et fællesskab, der ikke handler om sygdom eller diagnoser. For børn og familier, hvor sygdom er en stor del af hverdagen, spiller muligheden for at opleve ét sådant frirum en uvurderlig rolle.

Barnets valg og motivation i centrum

Når børn lever livet med kroniske diagnoser og gentagende behandlinger og indlæggelser som følgesvend, kan hverdagen være præget af anvisninger og begrænsninger. Hos Kreaheltene tilbyder vi et rum, hvor barnets egne valg og motivationer er i centrum. Her er højt til loftet og plads til forsøg og idéer — men der er også plads til “bare” at være til stede. Kreaheltene har øje for det enkelte barn og står klar til at støtte og lege med, men altid på barnets præmisser.

At udfolde sig kreativt og skabe sig selv

At indgå i kreative processer og skabe noget, er også at skabe sig selv.
Med deres mobile værksted skaber Kreaheltene trygge, støttende og inspirerende rammer for, at børnenes fantasi og idéer kan afprøves, udfordres og leges med. Den kreative proces styrker mod, nysgerrighed og tillid til egne valg og evner; dette beriger alle børn (og voksne), men for de børn, der pga. af sygdom kan opleve en mere ydrestyret hverdag, er det kreative rum så særligt berigende.

Translate »