Deltag i Helteugen, og vær med til at samle ind til de indlagte børn i Danmark

Helteugen 2024

For andet år afholdes indsamlingsinitiativet Helteugen i uge 38. Helteugen samler ind til Legeheltene og Kreaheltene, som arbejder for at skabe aktiv og kreativ leg for indlagte og udsatte børn. Legeheltene og Kreaheltene er med til at skabe et frirum fra sygdom, hvor børnene kan lege, bevæge sig og bare være børn.

Deltag i Helteugen

 • Saml ind

  Du kan samle ind til Helteugen som frivillig, ambassadør eller virksomhed. Læs mere længere nede på siden. 

 • Del dit billede

  Find din sejeste helteuniform frem, og del et billede på dine sociale medier iført din superhelteuniform og #Helteugen.

 • Støt på MobilePay

  Støt Legeheltene og Kreaheltene og deres arbejde med at skabe aktiv og kreativ leg for de indlagte børn ved at sende et valgfrit beløb til MobilePay 777 086

Flere børn, som er ramt af livstruende sygdom, skal have besøg af Legehelte

Det går midlerne fra Helteugen 2024 til

  Det er ubærligt at tænke på, at nogen børn skal herfra, før de har levet deres liv fuldt ud. Derfor afholder vi indsamlingsinitiativet Helteugen i uge 38, så flere børn med livstruende eller uhelbredelig sygdom kan få besøg af en helt i eget hjem.

  I Nordjylland tager Legeheltene og Kreaheltene allerede på hjemmebesøg hos disse børn, og i Helteugen samler vi ind til, at også børnene i Region Syddanmark og Region Hovedstaden kan få gavn af vores tilbud. Når du er med i Helteugen støtter du, at Legeheltene og Kreaheltene kan besøge familierne i en sårbar tid og give både barnet, forældre og eventuelle søskende gode minder sammen – alt fra sanselege til mindekasser og gipsaftryk. 

   Som helt i palliationen får vi lov til at komme helt tæt på familierne og give børnene og deres familier gode timer, hvor det handler om alt andet end sygdom. At se børnene og deres søskende finde glæde og ro i en aktivitet sammen, er den bedste følelse man kan få som helt.

   Sofie Vandborg

   Helt i palliationen

   Deltag som ambassadør

    Som ambassadør i Helteugen hjælper du med at samle ind til Legeheltenes og Kreaheltenes vigtige arbejde for indlagte børn i Danmark.  

    Som ambassadør har du forskellige muligheder for at lave dine egne indsamlingsaktiviteter. Det kan fx være en lille auktion på dine sociale medier, hvor indtjeningen doneres til Legeheltene og Kreaheltene, eller hvor du giver dig selv en udfordring, som du deler på dine sociale medier, så hvis du fx indsamler et bestemt beløb, skal du udføre en handling. Mulighederne er mange, og det er kun fantasien, der sætter grænser.

     Deltag som virksomhed

      Næsten alt* kan lade sig gøre i Helteugen, når formålet er at indsamle penge til Legeheltene og Kreaheltenes vigtige arbejde for indlagte børn i Danmark.

      Som virksomhed kan I være med til at gøre en forskel ved at lave jeres egen indsamlingsaktivitet – og mulighederne er mange. Det kan fx være at donere en procentdel af ugens salg til Helteugens indsamling i uge 38, afholde workshop eller et kursus med det, I er allerbedst til, hvor indtjeningen doneres til indsamlingen eller noget helt tredje. Har I selv nogle gode forslag, er det bare med at slå jer løs.

      * Det er ikke muligt for virksomheder at afholde lotteri til fordel for velgørenhed jf. Spillemyndighedernes retningslinjer.

       Deltag som frivillig

        Som frivillig arrangør i Helteugen har du helt frie hænder til at lave nye, sjove og anderledes aktiviteter. Interesserer du dig for at strikke, gå lange ture med hunden eller god mad, så er det bare med at stable et arrangement på benene med andre, der har de samme interesser. Sammen kan I samle penge ind til Legeheltene og Kreaheltenes vigtige arbejde med at aktivere de indlagte børn i Danmark.  

        Udover at være arrangør til din egen aktivitet, kan du som frivillig også være med til at gå forrest og sætte fokus på Helteugen i dit lokalområde. Med din hjælp kan vi være med til at engagere det lokale erhvervsliv, så de også kan være med til at samle penge ind til Legeheltene og Kreaheltene.

        Kender du fx den lokale bager, har din faste gang i en tøjforretning eller arbejder selv i et firma, hvor du har en god idé til, hvad de kan gøre for at bidrage til den gode sag, så vil det være med til at gøre en kæmpe forskel, hvis du deler dine idéer med dem, så I sammen kan samle penge ind.

         Mød virksomhederne i Helteugen: DreistStorgaard Advokater

          DreistStorgaard Advokater valgte i 2023 at bakke op om Helteugen med en række initiativer for både klienter, medarbejdere og deres familier:

          1. Kick off med Heltekage og oppyntning på kontoret i form af helteflag og -kapper
          2. Byvandring i Køge, hvor deltagergebyret blev doneret til indsamlingen
          3. Heltebanko for hele familien, hvor deltagergebyret blev doneret til indsamlingen
          4. Al pant fra ugen blev doneret til indsamlingen
          5. Ugen sluttede af med oplæg fra Henriette Madsen, Generalsekretær for Børneulykkesfonden, der står bag Legeheltene og Kreaheltene, samt fredagsbar for alle medarbejdere
          6. Den samlede donation ved ugens udgang blev fordoblet af DreistStorgaard Advokater

          Tak til DreistStorgaard Advokater for opbakningen til Helteugen. 

           Vi bakker naturligvis op om Legeheltenes Helteuge. Det er dejligt, at vi gennem aktiviteter og sjove tiltag for vores medarbejdere kan være med til at skabe mere leg og bevægelse for børn og unge på landets hospitaler. Det bliver uden tvivl en festlig uge for klienter, medarbejdere og deres familier.

           Svend Aage Dreist Hansen

           Partner og advokat