Opskrift
Frederik Hauns jordbærkage
Lækker jordbærkage med mazarinbund, hvid chokoladecreme og jordbær til 10 personer.
Til mazarinbunden skal du bruge:
50 g marcipan
200 g sukker
100 g smør
3 æg
Saft og skal fra 1/2 citron
100 g kagehvedemel
Til den hvide chokoladecreme skal du bruge:
100 g sukker
30 g mørk sirup
20 g vand
2 dl piskefløde
250 g hvid chokolade
Korn fra 1/2 vaniljestang
130 g blødt smør
Pynt:
500 g jordbær
1 bakke hindbær
Mazarinbund
Forvarm ovnen til 180 grader varmluft.
Riv marcipanen fint og pisk den sammen med sukkeret og det bløde smør, indtil blandingen er luftig.
Tilsæt æggene ét ad gangen, og pisk godt efter hver tilføjelse.
Riv skallen fra 1/2 citron fint, og tilsæt den til dejen sammen med saften. Pisk godt.
Tilsæt kagehvedemelet gradvist og pisk, indtil dejen er jævn.
Smør en rund springform (ca. 22 cm i diameter) og hæld dejen i.
Bag kagen i den forvarmede ovn i ca. 30 minutter, eller indtil den er gyldenbrun og gennembagt.
Lad kagen køle af i formen i ca. 10 minutter, før du forsigtigt løsner springforme. Lad den køle helt af på en bagerist.
Hvid chokoladecreme
Kog sukker, vand og sirup sammen og lad det simre i 10 min.
Varm fløden op til lige under kogepunktet sammen med vaniljekorn og den halve vaniljestang.
Hæld den varme fløde i sukkersiruppen imens du rører rundt
Hæld den finthakket chokolade i blandingen og rør rundt til det er smeltet
Hæld chokolademassen i en skål og pisk 5 min indtil den er glat og blank, den skal fortsat være lun/varm
Tilsæt smørret lidt af gangen og pisk det godt sammen i 5 min yderligere til chokoladecremen tykner godt og kan holde formen.
Sæt skålen på køl i 30-60 min så cremen sætter sig lidt mere. Pas på den ikke bliver for kold og stiv.
Pynt
Fordel alt cremen på den afkølede mazarinkage
Pynt med friske jordbær og hindbær, så er den klar til servering
God bagelyst!