Opskrift

 

Frederik Hauns jordbærkage

Lækker jordbærkage med mazarinbund, hvid chokoladecreme og jordbær til 10 personer.

Til mazarinbunden skal du bruge: 

  • 50 g marcipan

  • 200 g sukker

  • 100 g smør

  • 3 æg

  • Saft og skal fra 1/2 citron

  • 100 g kagehvedemel

Til den hvide chokoladecreme skal du bruge: 

  • 100 g sukker  

  • 30 g mørk sirup 

  • 20 g vand 

  • 2 dl piskefløde 

  • 250 g hvid chokolade 

  • Korn fra 1/2 vaniljestang 

  • 130 g blødt smør 

Pynt:

  • 500 g jordbær 

  • 1 bakke hindbær 

 

Mazarinbund 

  1. Forvarm ovnen til 180 grader varmluft.

  2. Riv marcipanen fint og pisk den sammen med sukkeret og det bløde smør, indtil blandingen er luftig.

  3. Tilsæt æggene ét ad gangen, og pisk godt efter hver tilføjelse.

  4. Riv skallen fra 1/2 citron fint, og tilsæt den til dejen sammen med saften. Pisk godt.

  5. Tilsæt kagehvedemelet gradvist og pisk, indtil dejen er jævn.

  6. Smør en rund springform (ca. 22 cm i diameter) og hæld dejen i.

  7. Bag kagen i den forvarmede ovn i ca. 30 minutter, eller indtil den er gyldenbrun og gennembagt.

  8. Lad kagen køle af i formen i ca. 10 minutter, før du forsigtigt løsner springforme. Lad den køle helt af på en bagerist.

Hvid chokoladecreme 

  1. Kog sukker, vand og sirup sammen og lad det simre i 10 min. 

  2. Varm fløden op til lige under kogepunktet sammen med vaniljekorn og den halve vaniljestang.

  3. Hæld den varme fløde i sukkersiruppen imens du rører rundt 

  4. Hæld den finthakket chokolade i blandingen og rør rundt til det er smeltet 

  5. Hæld chokolademassen i en skål og pisk 5 min indtil den er glat og blank, den skal fortsat være lun/varm 

  6. Tilsæt smørret lidt af gangen og pisk det godt sammen i 5 min yderligere til chokoladecremen tykner godt og kan holde formen.

  7. Sæt skålen på køl i 30-60 min så cremen sætter sig lidt mere. Pas på den ikke bliver for kold og stiv. 

Pynt

  1. Fordel alt cremen på den afkølede mazarinkage 

  2. Pynt med friske jordbær og hindbær, så er den klar til servering

God bagelyst!