
Boldtræning
Når bolden ruller, og der kommer græs på knæene og jord under neglene, bliver sygdommen skubbet i baggrunden. Motion behøver ikke føles hårdt og kedeligt, så længe du er i selskab med ligesindede ’Heltespillere’. Her handler det frem for at alt om at hygge sig og have det sjovt med dine holdkammerater, mens du styrker din sundhed. Helteakademiet er et tilbud om ugentlig boldtræning, og er specielt udviklet for børn og unge med alvorlige er kroniske sygdomme, som er tilknyttet hospitalet, men som er hjemme for en periode.
Fællesskab og sved på panden
Der tages højde for det enkelte barns livssituation, der kan være præget af fysiske såvel psykiske problemer, som betyder at de kan have svært ved at være en del af den traditionelle foreningsidræt. Her kan de, gennem aktiv leg og boldspil, bygge sociale relationer til børn, der kan nikke genkendende til deres situation og blive en del af et fællesskab, hvor man møder hinanden i øjenhøjde, opleve at de ikke er alene med deres sygdom og problematikker og samtidig finde ud af, at en sygdom ikke behøver være en begrænsning.
Træning i landets superligaklubber
Helteakademiet er et initiativ, startet af Børneulykkesfonden i samarbejde med en række af landets superliga-klubber, som gratis stiller deres faciliteter til rådighed for, at også børn med alvorlige og kroniske sygdommen kan opleve glæden ved boldlege, bevægelse og kammeratskab. Helteakademiets spillere kan derfor træne lige der, hvor deres store idoler også træner – og det kan få smilet frem.
Frivillige trænere
Helteakademiets trænere er frivillige og rekrutteret af Børneulykkesfonden. Fælles for dem er, at de gerne vil hjælpe, hvor de kan – og så har mange en baggrund i fodboldens verden.
Hvem kan blive spiller i Helteakademiet?
Helteakademiet er et tilbud til børn med alvorlige eller kroniske sygdomme, som er tilknyttet landets børneafdelinger, børnepsykiatrien eller børnesomatikken, men som er hjemme for en kortere eller længere periode. Helteakademiet henvender sig til både drenge og piger i alderen 5-14 år.
Træningen vil tage udgangspunkt i børnenes niveau, muligheder og fysiske evner. Man skal være i stand til at fungere socialt og tage imod en kollektiv besked. Målet er, at børnene bliver udfordret – men at fokus er på at have det sjovt fremfor alt. Forældrene forventes at være til stede under træningen, og søskende er velkomne til at træne med på lige vilkår som alle andre.
Du kan anmode om optagelse i Helteakademiet ved at sende en mail med lidt information om jer selv til buf@borneulykkesfonden.dk
Hvor og hvornår
Helteakademiet træner i forskellige klubber rundt omkring i landet. Se her, hvor du kan spille.