Sved på panden, fællesskab og et frirum fra sygdom.

Helteakademiet er et tilbud til alvorligt og kronisk syge børn om at mødes til en ugentlig boldtræning. Sammen glemmer vi alt det hårde for en stund og mødes om bolden, smilet, holdkammeraterne og glæden ved boldspil.

Helteakademiet er en del af Legeheltene, som arbejder for at gøre indlagte børns tid på hospitalet mere aktiv. Helteakademiet skal sørge for, at også børnenes tid hjemme er fyldt med aktiv leg og bevægelse, når de i kortere eller længere perioder er udskrevet fra hospitalet.


”Når børn bliver alvorligt syge, bliver de ofte afkoblet fra den hverdag, de kender. Mange af børnene har ikke mulighed for at have en fritidsinteresse, fordi de ofte ryger ind og ud af hospitalet, og fordi de ikke fysisk kan følge med de andre. Vi synes, de fortjener at opleve de samme ting, som deres venner oplever. De fortjener at have en fritidsinteresse, at få røde kinder og sved på panden og være en del af noget sammen med andre. Fodbold kan noget helt særligt, når det kommer til sammenhold og glæden ved bevægelse, og vi håber, Helteakademiet kan gøre hverdagen mere aktiv for alvorligt og kronisk syge børn.”

– Henriette Madsen, Generalsekretær i Børneulykkesfonden

Som en del af Helteakademiet løber fodboldklubberne Helteløb på børneafdelinger. Oplev stemningen her.

Helteakadmiet er et samarbejde mellem Børneulykkesfonden og en række af landets største fodboldklubber

Luk menu