Online materiale til Årets Tumledag

Temaet for Årets Tumledag er natur. Naturen har nogle helt særlige sansemotoriske kvaliteter, der skaber gode og stimulerende rammer for masser af leg og bevægelse! At komme ud i naturen og boltre sig er guld værd for børns motoriske udvikling; der er pinde og sten, der kan kastes med, grene, der bliver til balancebomme, klatretræer, vandpytte-hop, trillebakker osv. Hæftet er bygget op, så der er inspiration til leg og bevægelse ude i naturen og hjemme i dagtilbuddet. I kan derfor afvikle Årets Tumledag i en nærliggende skov, sø eller strand, eller vælge at afholde dagen på de udendørsarealer, I har adgang til hjemme. Naturen findes alle steder omkring os, og I behøver ikke tage på lange ture for at blive inspireret af naturen.

Legene er udviklet af pædagogisk konsulent, Anne-Dorthe Elling Nilsson, som en del af bevægelseskonceptet Tumlekaravanen.

Om Tumlekaravanen
Tumlekaravanen er udviklet af Børneulykkesfonden og har til formål at bringe leg og bevægelse ind i de 0-3-åriges hverdag og skabe tidlig grobund for gode bevægelsesvaner. Børn har nemlig godt af et liv med leg og bevægelse. Projektet er støttet af Nordea-fonden, der støtter gode liv, og har særligt fokus på aktiviteter, der får flere børn til at blomstre.

God fornøjelse!

DOWNLOAD HÆFTET

SE OG HØR ÅRETS TUMLESANG (YouTube) 

DOWNLOAD TEKSTEN TIL SANGEN