En sjov og aktiv måde at lære om sikker færdsel i trafikken

TRAFIKLEGEPLADSEN OG LASTBILEN

Trafiktræning skal helst være sjovt, og børn lærer bedst ny viden gennem leg. Derfor har Børneulykkesfonden i samarbejde med Continental Dæk Danmark A/S udviklet en oppustelig Lastbil og en Trafiklegeplads med tilhørende Trafikskole, hvor børnene lærer om trafiksikkerhed og trafikkens regler på en sjov og aktiv måde. Læring om trafiksikkerhed for børn er vigtigt, da børn med viden om, hvordan de passer på sig selv og hinanden i trafikken, bliver rigtig gode trafikanter.

Lær om trafikkens skilte og regler

Trafiklegepladsen

  Trafiklegepladsen er oppustelig og designet som en rute med diverse vejskilte og signaler. Formålet er, at børnene gennemfører banen på cykel og på sin vej møder nogle af de forskellige vejskilte og signaler, der findes i den virkelig trafik. Bagefter besøger børnene Trafikskolen, hvor de lærer om trafikreglerne og modtager et flot cykelkørekort og en sej refleks-gymbag fra Continental Dæk.

  Trafiklegepladsen er målrettet børn i alderen 4-10 år og kan opleves ved Børneulykkesfonden mange arrangementer og større events.

   Udtalelser

   Trafiklegepladsen gør et vigtigt emne til en leg for de yngste. På den oppustelige bane lærer børnene gennem leg at genkende vejskilte og signaler, mens de træner deres cykelfærdigheder. Hver tur på legepladsen er et sjovt skridt mod at forstå trafikkens regler fra en tidlig alder.

   Mads Sørensen, Borgmester i Varde Kommune

   I starten af marts åbnede Q-Park et nyt parkeringsanlæg i Silkeborg. I den anledning fik vi lov at låne Trafiklegepladsen. Det var en stor succes, hvor vi havde 200 børn igennem banen. Børnene fik tilmed en refleksvest, som gevinst for gennem-førsel. Vi ønskede at skabe fokus på vigtigheden af at blive set i trafikken. Det har været et super godt samarbejde med Børneulykkesfonden, og vi kan klart anbefale Trafiklegepladsen til andre lignende events.

   Tine Køppen, Marketing Manager, Q-Park Operations Denmark A/S

   Lær om lastbilens kritiske zoner og undgå ulykker

   Lastbilen

    Lastbilen er også oppustelig og giver børnene mulighed for at sidde inde i førerhuset og kigge i sidespejlene. Det skal lære børnene, hvor svært det er for lastbilchaufførerne at se dem i trafikken, så de fremover er opmærksomme på de kritiske zoner og ved, hvordan de skal placere sig i forhold til lastbilen som fodgænger eller cyklist. Inde i Lastbilen vil børnene blive undervist i de kritiske zoner ud fra en illustration på bagvæggen.

     Galleri

     Stemningsbilleder fra Trafiklegepladsen til forskellige events og arrangementer.

     Trafiklegepladsen

     Trafiklegepladsen har været vidt omkring i Danmark, hvor mange børn har lært at færdes sikkert i trafikken. Mød Trafiklegepladsen til vores arrangementer og events.