Testamentariske gaver

Hvis du ønsker at støtte Børneulykkesfonden med en gave i form af et fast beløb eller en andel af din formue, kan du beslutte at testamentere dette til Børneulykkesfonden.

Ønsker du at testamentere en gave til Børneulykkesfonden, skal du oprette et testamente. Ved at oprette et testamente sikrer du dig, at din formue fordeles, som du ønsker. Hvis du ikke opretter testamente, vil din formue blive fordelt i henhold til arvelovens regler. Kort fortalt betyder det, at hvis du har familie, så vil familien arve, og hvis du ikke har familie, vil din formue tilfalde staten.

Gaven vil ubeskåret gå til Børneulykkesfonden, da arv givet til Børneulykkesfonden er fritaget for betaling af boafgift. Dette giver mulighed for at indsætte Børneulykkesfonden i dit testamente – uden at det formindsker størrelsen af arven til din familie eller andre pårørende.

Såfremt du ønsker at oprette testamente, anbefaler vi, at du retter henvendelse til en advokat for at sikre dig, at testamentet formuleres på den måde, der er nødvendig for, at netop dine ønsker vil blive efterkommet.

 

Dokument 24 – Testamente
Hvis du ikke ønsker at benytte en advokat til dit testamente, så kan du oprette testamentet gratis hos Dokument 24. Oprettelsen sker online gennem virksomhedens formular. Når du har oprettet testamentet, fremsendes det straks pr. e-mail, og du skal efterfølgende skrive det under foran en notar eller 2 vitterlighedsvidner.

Du kan starte oprettelsen af dit gratis testamente her. Testamentet bliver gratis så snart, at du har skrevet Børneulykkesfonden ind i testamentet. Når du tænker os ind i dit testamente, er du med til at gøre en kæmpe forskel for vores arbejde.

 

Legal Desk – Legat
Børneulykkesfonden har også indgået et samarbejde med Legal Desk, som gratis hjælper dig med at testere et beløb til os gennem et legat. Et legat kan gives uanset, om du har et testamente i forvejen eller ej. I formularen oplyser du det beløb, du ønsker at give til os, den dag du går bort. Legal Desk har skrevet to gode artikler som forklarer, hvad et legat og testamente er.

Du finder Børneulykkesfondens formular her.

Når du har oprettet legatet, skal det underskrives foran en notar eller foran vitterlighedsvidner, som du selv vælger.  Hvis du ønsker at støtte os og samtidig efterlade mere til dine arvinger, anbefaler vi, at du ser denne video omkring 30% løsningen.

 

Mine Arvinger – testamente og legat

 

 

Ønsker du ikke at oprette et testamente eller et legat online – uden først at have fået personlig rådgivning

– kan du også kontakte den juridiske virksomhed Mine Arvinger, som Børneulykkesfonden ligeså har indgået et samarbejde med. Hos Mine Arvinger foregår al rådgivning kun af deres uddannede jurister. Deres fokus er at give dig 100% tryghed, overblik og klarhed, når det kommer til dine juridiske dokumenter.

Når du benytter Mine Arvinger, kan du få oprettet et skræddersyet testamente helt gratis, når du betænker Børneulykkesfonden gennem 30% løsningen eller med et legat på minimum 25.000 kr.

Ønsker du at blive klogere på, hvordan du kan betænke Børneulykkesfonden i dit testamente, kan du på deres hjemmeside booke en gratis og uforpligtende rådgivningssamtale med en af deres jurister. Læs mere om oprettelse af testamenter og legater hos Mine Arvinger her.