Villads fra Valby - Sikker i trafikken

Vidste du, at mange børn ikke kender til trafikreglerne og ikke ved, hvordan de skal færdes sikkert i trafikken. Derudover bliver mange børn kørt i skole/institution af deres forældre i stedet for at øge aktivitetsniveauet og styrke motorikken ved at tage cyklen. Det vil Børneulykkesfonden gerne gøre noget ved.

Børneulykkesfonden har derfor sammen med forlaget Høst & Søn, illustratoren Dina Gellert og forfatteren Anne Sofie Hammer udviklet læringskonceptet ’Villads fra Valby – Sikker i trafikken’ til institutioner og indskoling med fokus på læring om sikkerhed i trafikken. Materialet er bygget op omkring den populære børnebogsfigur Villads fra Valby, som i lighed med alle andre børn færdes i trafikken hver dag, hvad enten det er sammen med sine forældre, børnehaven, skolen eller alene eller sammen med en ven. Uanset om det er på stille eller stærkt trafikeret vej er der mange trafikregler at huske på, og det kan både være svært for Villads og for alle de andre trafikanter at huske på dem alle sammen.

Formålet med læringskonceptet ’Villads fra Valby – Sikker i trafikken’ er at nedbringe antallet af alvorlige trafikulykker blandt børn i Danmark ved at have fokus på trafiklæring gennem leg. Målet er således, at flere børn gennem temaer, leg og aktiviteter omkring trafikregler og sikker færden, bliver i stand til at agere sikkert i trafikken.

Med afsæt i situationer, som børnene kender fra dagligdagen, behandles forskellige temaer, og gennem samtale, leg og aktiviteter bliver børn og voksne bedre til at færdes i trafikken. Der er lagt vægt på, at læringsmaterialet er nemt at gå til, og at det kan bruges fleksibelt, så det bedst muligt opfylder hver enkelt institution/skoles behov. Læringsmaterialet leveres i en flot læringspose som indeholder temaplancher, aktivitetshæfte med forskellige lege og aktiviteter, pædagogisk vejledning, brætspil, mini-bøger til børnene, diplomer m.m.

Med en bred vifte af temaer og aktiviteter er materialet udarbejdet, så det understøtter Ministeriet for Børn og Undervisnings bekendtgørelse om pædagogiske læreplaner i daginstitutioner samt Fælles Mål for Færdselslære i folkeskolen.

Her på siden kan I læse mere om ’Villads fra Valby – Sikker i trafikken’ og finde inspiration til, hvordan I som institution og forældre kan komme godt i gang med en mere sikker færden i trafikken.

– Vi glæder os til at forebygge trafikulykker sammen!