Lær dit barn at ringe 1-1-2

Hvis der sker en ulykke, hvor en voksen ikke er i stand til at ringe til alarmcentralen, kan et barn faktisk godt handle. Som forældre kan du nemlig lære dit barn at ringe 1-1-2.

Vær dog opmærksom på, at hvis dit barn endnu er for ung til at lære at ringe 1-1-2, kan du lære dit barn, at man altid skal prøve at finde en anden voksen – f.eks. en nabo.

4 gode råd: Lær dit barn at ringe 1-1-2

  1. Vis dit barn, hvordan man ringer fra telefonen i hjemmet. Vær opmærksom på, at smartphones ofte er beskyttet med en adgangskode, hvorfor det kan være en god idé at lære dit barn at ringe via nødkaldsfunktionen på telefonen.
  2. Husk på altid at sige 1-1-2 (”et-et-to”), fremfor 112 (”hundredeogtolv”), da førstnævnte er nemmere for dit barn at huske. Sørg også for, at dit barn lærer at afkode tallene 1-1-2 som talsymboler.
  3. Lær dit barn at sige jeres hjemmeadresse udenad, så dit barn kan oplyse denne i et 1-1-2-opkald.
  4. Øvelse gør mester. Øv derfor 1-1-2-opkald med dit barn af flere omgange.

Husk på: Det er også muligt at downloade Danmarks officielle 112-app, hvor man kan starte et opkald til alarmcentralen og samtidig sende mobilens GPS-koordinater afsted. Således kan man få hjælp hurtigere, og det er ikke nødvendigt at huske en adresse. 112-app’en er gratis. Du kan læse mere om 112-app’en her. 

SikkerHverdag

FREE
VIEW