Ladcykel i institutioner

En ladcykel giver børneinstitutioner og dagplejere en fantastisk mulighed for at tage flere børn med på tur. Reglerne for brug af ladcykel i institutioner er ikke anderledes end for almindelig privat brug. Du kan læse mere om reglerne for brug af ladcykel her. Hvis du som pædagog overvejer at investere i en ladcykel, så er der dog et par ting, du bør være opmærksom på.

Forældretilladelser

Nogle institutioner vælger at indhente tilladelser blandt børnenes forældre. Forældrene skal altså skrive under på, at pædagogerne i barnets institution må benytte ladcykel til transport af barnet. Det er ikke noget krav, at sådanne tilladelser indhentes, men det kan være en god ide at sikre sig, at forældrene er indforståede med brugen af ladcykel.

Husk sikkerheden

Selvom det ikke er lovpligtigt, bør du alligevel huske at give alle børnene cykelhjelm på, når du transporterer dem i en ladcykel. En cykelhjelm kan nemlig gøre en stor forskel, hvis I kommer ud for en ulykke i trafikken. Husk også refleksveste, når I er på tur i den mørke tid – her kan det nemlig være ekstra svært at få øje på børnene i trafikken, og den manglende synlighed kan have alvorlige konsekvenser, hvis en bil overser børnene i mørket.

Gratis refleksveste til institutioner

Børneulykkesfonden vil gerne gøre børn synlige i trafikken og deler derfor refleksveste ud til landets børnehaver, dagplejer, vuggestuer og skoleklasser til og med 2. klasse. Vestene er gratis, men institutionen skal dog betale et mindre administrationsgebyr. Klik her og ansøg om gratis veste til din institution.

SikkerHverdag

FREE
VIEW