Sikker adfærd på trampolinen

Gode råd til sikker adfærd på trampolinen

Det er både sjovt og sundt at give den gas på havetrampolinen. Men desværre ender hopperiet med en tur i gips eller det, der er værre, for mange danske børn. Her kan du få gode råd til, hvordan du undgår ulykker på trampolinen, samt blive klogere på, hvordan du giver trampolinen et sikkerhedstjek.

Trampolinen er et godt redskab for dit barn til at få motion og samtidig styrke de motoriske evner, men desværre ender alt for mange børn hvert år på hospitalet som følge af en trampolinulykke. Der er heldigvis meget, du som forælder kan gøre for at forebygge disse ulykker, så dit barn kan føle sig sikker på trampolinen.

5 gode råd til sikkerhed på trampolinen:

  1. Hop altid én ad gangen: Hvis I er flere, der hopper samtidig, kan I nemt støde sammen og komme til skade.

  2. Brug sikkerhedsnet: Hvis trampolinen har sikkerhedsnet, så falder børnene ikke ud over kanten, når de hopper for højt, og mindre søskende kan ikke komme op på trampolinen og komme til skade.

  3. Slå aldrig saltomortaler: Selvom det er sjovt at slå saltomortaler, så kan man nemt komme til skade med nakke og ryg, hvis man lander forkert.

  4. Børn under seks år skal have en voksen ved trampolinen: Små børn kan ikke styre deres hop og hvordan de lander. Samtidig er deres knogler mere sårbare over for brud.

  5. Husk at give trampolinen et sikkerhedstjek jævnligt: Hvis trampolinen er gået i stykker, er sikkerheden ikke optimal.

Sådan giver du trampolinen et sikkerhedstjek

Det kan være farligt at hoppe på en trampolin, der er gået i stykker. Hvis du opdager, at der er noget galt med trampolinen, bør du sørge for, at den ikke benyttes, før skaden er udbedret.

Guide: Sikkerhedstjek af trampolinen

  • Trampolindugen må ikke have skader.

  • Sikkerhedsnettet må ikke have huller.

  • Stativets samlinger skal efterses og evt. efterspændes.

  • Fjedrene må ikke være beskadigede.

  • Kantpuderne skal dække over fjedrene.

Det kan desuden være en god idé at sætte trampolinen på et jævnt og vandret underlag. Du kan også grave den ned, så børnene ikke falder så langt. En havetrampolin kan ikke stå ude hele året uden vedligeholdelse. Det anbefales at tage nettet af og lægge det indenfor, når efterår og vinter nærmer sig. Fastgør samtidig rammen til underlaget, så den ikke blæser væk ved vindstød eller storm.