Segboard

U-runner, segboard, hoverboard, airboard og airwheel. De efterhånden berømte køretøjer går under en række forskellige navne og er især populære blandt de lidt større børn. Her kan du blive klogere på, hvad du skal være opmærksom på, før du sender dit barn ud på de selvbalancerende køretøjer.

Lovgivning

Det er ikke tilladt at benytte køretøjerne som transportmiddel, fordi Trafik – og Byggestyrrelsen har vurderet, at de ikke opfylder de gældende regler for køretøjer. Det er dermed ikke tilladt at bruge segboard på offentlig vej, såsom fortov, cykelsti og vejbane. Det er derimod lovligt at bruge dem på privatområder, eller på specielt indrettede områder, som for eksempel skaterparker.

Sikkerhedsudstyr

Det er vigtigt at bruge det rigtige sikkerhedsudstyr, såsom hjelm, albue-, håndleds- og knæbeskytter. De hyppigste ulykker ved brug af køretøjer såsom hoverboards er hjernerystelse og skader på håndled og underarm, men disse ulykker kan heldigvis forebygges ved brug af det rette sikkerhedsudstyr.

Gode råd om køb og brug af hoverboards

  • Tjek, at segboardet er CE-mærket. Det er fabrikantens erklæring om, at produktet overholder fælles EU-krav til sikkerheden. Det er et krav, at segboardet skal være CE-mærket for lovligt at kunne sælges inden for EU.
  • Tjek, at segboardet er mærket med fabrikantens navn og adresse og modelbetegnelse. Det er et krav og en nødvendighed for at sikre sporbarhed i tilfælde af eventuelle problemer.
  • Tjek, at der er en dansk brugsvejledning.
  • Læs brugsvejledningen, der kan indeholde vigtig information fra producenten om, hvordan du bruger segboardet.
  • Læg ikke opladeren på et brandbart underlag, når et segboard skal lades op. Lad være med at oplade om natten, hvor segboard og oplader ikke er under opsyn.

Kilde: Arbejdstilsynet

SikkerHverdag

FREE
VIEW