De tre solråd

For børn kan det være sundt og dejligt at lege i solskinsvejret, men for meget sol kan give solskoldninger og øge risikoen for hudkræft. Derfor er det vigtigt at beskytte sig mod solens stærke stråler. Her kan du læse om de tre gode solråd.

Når UV-indekset er 3 eller derover, anbefales det at følge disse tre råd, som står i prioriteret rækkefølge:

Skygge

Solens stråler er stærkest mellem kl. 12-15, og derfor anbefales det at opholde sig i skyggen i dette tidsrum, hvis, UV-indekset er 3 eller derover. Børn og unge kan godt være udendørs i dette tidsrum, men de skal ikke være ret længe direkte i solen, og på legepladser skal der fx være mulighed for at søge skygge.

Solhat

Undgå at blive skoldet ved at anvende en bredskygget solhat og dække bar hud til med tøj, når solen står højest. Tætvævet, men ikke for varmt, tøj er bedst. Vær desuden opmærksom på, at tøj kan miste sin beskyttende virkning, hvis det er vådt.

Solcreme

Når dit barn opholder sig i solen, skal han eller hun altid smøres godt ind i solcreme specielt til børn. Mange forældre smører dog med for lidt solcreme og for sjældent, og så beskytter solcremen ikke længere mod solens stråler. Følg derfor disse råd for at sikre optimal beskyttelse, men husk altid, at solcreme ikke betyder, at man kan opholde sig i solen uden omtanke.

Guide: Smør dit barn rigtigt ind i solcreme

  • Smør barnet med rigeligt vandfast solcreme. Minimum faktor 15 i Danmark og minimum faktor 30 sydpå. Brug også faktor 30 til meget lys og sart hud.
  • Sørg for at anvende den anbefalede mængde solcreme for optimal beskyttelse. Reglen er en håndfuld pr. krop – dvs. børn ca. 20 ml. og voksne ca. 40 ml.
  • Smør barnet ind ca. 15 min før, det skal ud at lege. Husk at lade solcremen trænge helt ind i huden, inden barnet får tøj på.
  • Smør på ny, hvis barnet har badet eller svedt.
  • Vælg en bredspektret solcreme, der beskytter mod både UVA- og UVB-stråling.
  • Vælg en solcreme, der er svanemærket, uparfumeret og allergideklareret.
SikkerHverdag

FREE
VIEW