Til Forældre

På Årets Refleksdag, eller i dagene op til, kan I som forældre vælge at sætte fokus på brug af reflekser, med disse sjove aktiviteter til jeres børn.

Test en refleks

Alle børnene skal have en ny og en gammel refleks og være udstyret med en lommelygte. De sendes ind i et mørkt rum og skal med lommelygten se forskellen på, hvordan den nye og gamle refleks virker. På denne måde kan børnene finde ud af, om deres refleks er god nok. Man kan se om en refleks er ved at være for gammel, når man lyser på henholdsvis den nye og den gamle. Hvis den gamle lysere svagere end den helt nye, skal den gamle skiftes ud.

Lav din egen refleks

Til denne aktivitet skal der købes 3M reflekstape, hvor børnene selv kan klippe og dekorere deres egen refleks til tasken, jakken m.m.

Refleks-skattejagt

Fordel og gem reflekser ude på legepladsen og lad børnene finde reflekserne bagefter. Enten kan I dele dem op i mindre hold og se, hvor mange reflekser de kan finde på tid, eller lad alle børnene hjælpes ad med at finde de skjulte reflekser.

Refleksindsamling

I kan igangsætte en intern konkurrence i barnets institution eller skole, hvor stuerne/klasserne dyster om hvor mange reflekser, børnene hver især kan finde derhjemme og tage med i børnehaven. Det gælder således om at samle flest reflekser pr. stue/klasse og lave den største bunke med reflekser.