Førstehjælp i Børnehøjde

Vidste du at kun 1 ud af 10 børn i alderen 3-6 år er blevet undervist i førstehjælp?
Hvert år kommer over 94.000 børn mellem 0-9 år til skade ved en ulykke. En undersøgelse fra Børneulykkesfonden viser at kun 11 % af børn i alderen 3-6 år er blevet undervist i førstehjælp, mens over 84 % af alle forældre med børn i samme målgruppe ønsker at deres børn bliver undervist i førstehjælp.

Hovedstadens Beredskab, Salvequick og Børneulykkesfonden har derfor iværksat kampagnen ”Førstehjælp i børnehøjde”, som er målrettet børnehavebørn og indskolingsbørn. Kampagnen er bygget op således, at børnene både gennem leg, teori og praktiske opgaver og aktiviteter lærer om førstehjælp. Med kampagnepakken følger nemlig også læringsplancher, hvor der udspilles en situation, som børn og voksne sammen kan snakke om og finde frem til den rigtige løsning.

Kampagnen skal sætte fokus på læring af førstehjælp, men på en måde så selv de mindste kan være med. Al læringen i pakken foregår gennem leg, for legen er nemlig noget af det vigtigste i forhold til at få børn til at lære og huske. Det er her de udvikler sig og kan afprøve forskellige idéer i trygge rammer.

Med i undervisningspakken er også udstyr, som børnene kan benytte, når de selv skal prøve at udøve førstehjælp. Udstyret består bl.a. af to juniorredder veste, en “øvetelefon” og plaster. Og når projektet så er gennemført, får børnene et diplom, der viser, at de har gennemført et førstehjælps-kursus i børnehøjde.

Førstehjælp i Børnehøjde er udviklet af Børneulykkesfondens pædagogiske konsulent, Salvequick og Hovedstadens Beredskab. Kampagnen er støttet af Tips- og Lottomidler fra Ministeriet for Børn og Undervisning