Om Centimeter Maraton

Centimeter Maraton er et løb for alle børn i alderen 2-10 år og deres forældre eller bedsteforældre. Løbet har til formål at give hele familien en god og aktiv oplevelse. Derudover støtter du som deltager et godt formål.

Frisk luft, sjov og sved på panden er hovedingredienserne i børneløbet, som arrangeres af Børneulykkesfonden og Rasmus Klump. Ruten på 42.195 centimeter giver børnene mulighed for at løbe deres helt egen maratondistance, akkurat som de har set de voksne gøre det. Og hvor sejt er det ikke lige at kunne kalde sig maratonløber allerede i en tidlig alder?

Derfor afvikles børneløbet også på vaskeægte maratonmanér med fællesopvarmning, start- og målportal. Der er uddeling af løbsnumre/klistermærker, refleksveste/t-shirts med Rasmus Klump, polkaprikkede løbstasker, diplomer og seje guldmedaljer med Rasmus Klump til alle deltagende børn.

Efter løbet er mulighed for at highfives, krammere, og at få taget billeder med Rasmus Klump, så øjeblikket kan foreviges.

Se prisen for deltagelse til Centimeter Maraton med Rasmus Klump her

Overskuddet fra løbet går ubeskåret til Børneulykkesfondens forebyggende arbejde. Børneulykkesfonden arbejder på at forbedre børnesikkerheden og nedbringe antallet af børneulykker i Danmark.

Du kan læse mere om Børneulykkesfondens projekter her

Pildskader og Gøjer

Centimeter Maraton er opdelt i 2 kategorier af løbere: Pildskadderne, som er dem, der løber i selskab med en voksen, og Gøjerne, som er de løbere, der kan klare turen på egen hånd i selskab med alle de andre børn.

Det er helt op til dig, om du vælger at løbe sammen med dit barn som en familieaktivitet, eller om du lader børnene om løbeturen og i stedet står klar med heppeflag og rosende ord, når dit barn krydser målstregen. Alle kan løbe med og skulle turen være for lang for de små ben, er I velkomne til at løbe/gå ruten med klapvogn.