Børnenes Førstehjælpsskole

Besøg


Førstehjælpsskolen hjælper børnene med at udvikle deres kompetencer til at yde omsorg for hinanden og til at kunne håndtere basale trin ved førstehjælp og ulykkeshåndtering.

Førstehjælp kan redde liv, også når det er børn, der yder det. Børn er fuldt ud i stand til at yde førstehjælp i form af at drage omsorg, hjælpe og tilkalde – potentielt – livsvigtig hjælp fra andre. Set fra det perspektiv, at førstehjælp kan redde liv, giver det altså rigtig god mening at undervise børn i grundlæggende førstehjælp.

Til det formål har Børneulykkesfonden i samarbejde med Salvequick udviklet en oppustelig ambulance med tilhørende førstehjælpsskole, hvor børnene vil blive undervist og testet i forskellige førstehjælpsprincipper.  Til Førstehjælpsskolen modtager Børneulykkesfonden støtte fra Salvequick, ORKLA CARE A/S.

 • Besøg Førstehjælpsskolen

  ...og bliv Juniorredder

 • Skab sikkerhed

  ...og vær opmærksom på din egen

 • Lær at vurdere en person

  ...som er kommet til skade

Om Børnenes Førstehjælpsskole

Tankerne bag

  Ambulancen, hvori Førstehjælpsskolen findes, er oppustelig og designet akkurat som en rigtig ambulance. Meningen med ambulancen er at skabe en genkendelighed samt sætte stemningen for at lære om førstehjælp på en anderledes og inspirerende måde inde i selve ambulancen.
  I Førstehjælpsskolen lærer børnene om førstehjælp på en sjov og aktiv måde, og når de har været igennem nogle spørgsmål og/eller opgaver, udløser det et fint diplom samt en pakke plaster, som de kan tage med sig hjem.

   Læs mere

   Og se hvor man kan besøge Børnenes Førstehjælpsskole i 2024

   Junior Redder App

   Øv jer derhjemme

   Junior Redder-appen er bygget op som et spil, hvor børnene skal navigere rundt i forskellige baner og hjælpe børn, der er kommet til skade. Samtidig introduceres barnet for nogle af de basale førstehjælpsfærdigheder, som fx at tilkalde hjælp, ringe 1-1-2 og lægge en bevidstløs person i stabilt sideleje.
   Junior Redder-appen er udviklet som et supplement til læringsmaterialet Førstehjælp i Børnehøjde, og den understøtter samme undervisning, som finder sted i Førstehjælpsskolen. Appen er gratis og kan hentes i App Store og Google Play.

   Børnenes Førstehjælpsskole er støttet af Salvequick

   Samarbejdspartner

    Børneulykkesfonden og Salvequick  har et ønske om sammen at lære børn om førstehjælp. I kraft af vores samarbejde har vi en ambition om at sætte vigtigheden af at kunne yde førstehjælp blandt børn i Danmark på dagsordenen.

    Vores samarbejdspartner, Salvequick, er en del af Orkla Care A/S og  blev grundlagt af Christian Cederroth, som efter 2. Verdenskrig indså at selv privatpersoner har behov for plastre. Det første plaster blev produceret i 1947 i Stockholm og fik navnet Salveplast.