Børnenes Førstehjælpsskole

Ambulancen, hvori Førstehjælpsskolen findes, er oppustelig og designet akkurat som en rigtig ambulance. Meningen med ambulancen er at skabe en genkendelighed samt sætte stemningen for at lære om førstehjælp på en anderledes og inspirerende måde inde i selve ambulancen.
I Førstehjælpsskolen lærer børnene om førstehjælp på en sjov og aktiv måde, og når de har været igennem nogle spørgsmål og/eller opgaver, udløser det et fint diplom samt en pakke plaster, som de kan tage med sig hjem.
Når børnene har været på besøg i Førstehjælpsskolen, kan de kalde sig for Juniorreddere.
Ambulancen og Førstehjælpsskolen er målrettet børn i alderen 3 til 10 år og kan opleves ved Børneulykkesfonden og Salvequicks mange arrangementer og større eksterne events.
Undervisningen i Førstehjælpsskolen er tilrettelagt, så den dækker den form for førstehjælp, der er særlig relevant for børn. Her er der tale om en form for førstehjælp, hvor der er fokus på omsorg og nogle grundlæggende teknikker indenfor ulykkeshåndtering og førstehjælp. Selvom indholdet er tilpasset børn, og ikke indeholder alle former for førstehjælp (kunstigt åndedræt og hjertemassage er fx ikke en del af indholdet), er førstehjælpen essentiel og kan betyde forskellen mellem liv og død.
Førstehjælpsskolen er bygget op om følgende temaer:
  • Hvad er førstehjælp?
  • Hjælp og vurdering af tilskadekommen
  • Sår og skrammer
  • Forgiftninger
  • Stabilt sideleje
  • Ring 1-1-2
  • Ambulancen
Det er grundlæggende for læringen i Førstehjælpsskolen, at børnene udvikler både lyst og mod til at hjælpe andre og en tiltro til deres egne evner inden for førstehjælp, netop gennem den viden og øvelse de får ved at besøge Førstehjælpsskolen. I sidste ende handler førstehjælp om, at nogle kan, tør og vil handle, og det er dette temaerne, samtalerne og aktiviteterne i Førstehjælpsskolen er med til at understøtte.
Alle undervisere i Førstehjælpsskolen er trænet i at arbejde med børn og kommer alle med en relevant baggrund i forhold til læring om førstehjælp.

Mål på Førstehjælpsskolen - Ambulancen:
- Højde 3,75 meter
- Længde 8,15 + motor 9,65 meter
- Bredde 4,25 meter