Copeneverst
15-09-2020

8848 højdemeter på 24 timer: Til toppen af verdens højeste bjerg til fordel for indlagte børn – i København

Den 19. september afholdes CopenEverest 2020 på CopenHill i København. På 24 timer skal 54 deltagere bestige højden på verdens højeste bjerg til fordel for Legeheltene, som hver dag arbejder for at skabe mere aktiv leg og bevægelse for indlagte børn i Danmark.

Det kræver hverken isøkser, klatresko eller vandrestave, men i stedet en god portion benarbejde og viljestyrke, når bjergbestigningsarrangementet CopenEverest løber af stablen lørdag d. 19. september. Det nye arrangement udspringer af Børneulykkesfondens velgørenhedsinitiativ Climb for Charity, hvor deltagerne bestiger en række af verdens højeste tinder til fordel for indlagte børn.

”For tiden kan vi ikke rejse ud i verden, og derfor må vi bringe verdensbjergene hertil. Derfor har vi planlagt et arrangement, som stadig muliggør eventyr, bjergbestigning og fællesskab. Jeg er sikker på, at det bliver virkelig sjovt og udfordrende samtidig med, at vi samler penge ind til Legeheltene”, udtaler Henriette Madsen, generalsekretær i Børneulykkesfonden.

104, 82 eller 69 gange op af CopenHill

Forude for deltagerne venter derfor stadig flere tusinde højdemeter, som i stedet skal bestiges i smukke omgivelser på CopenHill i København. Den 85 meter høje bygning skaber nemlig et bjerg af muligheder, som skal gøre oplevelsen autentisk. Gennem stisystemer, trapper og krogede ruter bliver deltagerne guidet til tops gennem et grønt naturlandskab midt i København by.

Mount Everests 8848 højdemeter er omregnet til antal ture på CopenHill. Det betyder, at deltagerne skal bestige CopenHill 104 gange for at nå til den verdenskendte bjergtop. Deltagerne kan dog også prøve kræfter med kortere bestigninger som Mount Aconcagua eller Mount Kilimanjaro på henholdsvis 6962 og 5895 højdemeter.Til tops for Legeheltene

Forud for turen indsamler bjergbestigerne ”heltekræfter” fra venner og familie i form af højdemetersponsorater og MobilePay-donationer. Alle donationer bliver lagt sammen og doneret til Legeheltene, så endnu flere indlagte børn i Danmark kan få en hverdag fyldt med leg og bevægelse. Dette er især drivkraften bag en af deltagerne, Beatrice Frisland, som glæder sig til at samle penge ind til et godt formål.

”Min motivation for indsamlingen er at gøre opmærksom på det kæmpe arbejde, Legeheltene gør ude på hospitalerne. De bringer liv, glæde og en masse sjov via aktiviteter i større eller mindre grad afhængig af barnets tilstand,” fortæller Beatrice Frisland.

Blandt de andre deltagere til CopenEverest er bl.a. direktør for Copenhagen Concepts, der bl.d. driver MASH, Jesper Boelskifte, samt kommerciel direktør for Aller Medier, Jesper Kramer.

Du kan læse mere om deltagerne og CopenEverest her: http://copeneverest.dk/

Om Climb for Charity

Climb for Charity er et velgørenhedsinitiativ, som kombinerer træning, eventyrlyst og fællesskab med at gøre en forskel. En række deltagere bestiger udvalgte bjerge med forskellige sværhedsgrader rundt omkring i verden, så alle kan være med. Det gør de for at samle midler ind til Børneulykkesfonden og initiativet Legeheltene.

Climb for Charity har eksisteret siden 2015. Siden da har deltagerne sat kurs mod toppen af Mont Blanc, Kilimanjaro og Atlasbjergene. I 2019 blev initiativet udvidet med Mount Elbrus i Rusland og Mount Kinabalu på Borneo.

Climb for Charity-deltagerne gennemgår et målrettet træningsforløb og sammen trodser de iltfattig luft, stejletinder og store gletsjere til fordel for den gode sag.

 

Sådan kan du støtte deltagernes indsamlinger:

– Bliv højdemetersponsor: Som højdemetersponsor støtter du deltageren med et beløb fra 5 ører til 2 kr. pr højdemeter, som deltageren bestiger.

– Støt indsamlingen via Mobilepay: Her bestemmer du selv beløbet og giver samtidig donationen med det samme.

Bliv virksomhedssponsor: Virksomheder kan støtte via forskellige sponsorpakker

Støt deltagerne via dette link: https://hojdemetersponsor.climbforcharity.dk/?tur=65

 

 

 

Tags: No tags

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *