Balloner

Balloner er for mange en uundværlig ting ved festlige lejligheder. De kommer i alle farver og former og pynter fint, når der skal være fest. Dog er der nogle ting, man skal være opmærksom på, når man pynter op med balloner, og der er børn til stede.

Gode råd om børn og balloner

  • Hold børn under otte år fra balloner. Balloner udgør kvælningsfare, og de kan indeholde farlig kemi.

  • Pump balloner op med en lille pumpe – så slipper du helt for at puste dem op med munden.

  • Hold altid opsyn med børn, hvis de er i nærheden af balloner.

  • Fjern altid defekte eller ødelagte balloner med det samme, da disse også udgør kvælningsfare for små børn.

Kvælningsfare

Generelt frarådes det, at små børn under 3 år kommer i kontakt med balloner. Hvis et lille barn får fat på en ballon, kan det få det i munden, og derved udgør balloner en kvælningsfare. Også ødelagte balloner kan udgøre kvælningsfare, hvis små børn tager dem i munden. Fjern derfor altid ødelagte balloner med det samme.

Du kan læse mere om legetøj til børn under 3 år her. 

Farlig kemi

Det er ikke kun kvælningsfaren, man skal være opmærksom på, når det kommer til balloner. De kan også indeholde farlige stoffer, som aktiveres, når de puttes i munden. Hvis man har større børn, der selv kan puste balloner op, kan det være en god ide at købe en lille ballonpumpe. Så slipper børnene for at putte ballonerne i munden, når de skal pustes op.

Hvis man køber balloner i Danmark, behøver man som udgangspunkt ikke bekymre sig om farlig kemi. I Danmark skal balloner nemlig bl.a. opfylde kravene til kemi for at være et sikkert produkt.