Sådan kan du få skattefradrag for dine bidrag

  Når du støtter en velgørende organisation, er det muligt at få skattefradrag for dine donationer op til 18.300 kr. (2024). Vi indberetter til SKAT, hvis vi kender dit CPR-nummer. Udfyld formularen – så sørger vi for, at du helt automatisk får fradrag.

  Find hyppigt stillede spørgsmål og svar længere nede på siden.

  Tak for dit bidrag.

   Spørgsmål og svar

   Vi har samlet svar på de hyppigst stillede spørgsmål på denne side og håber, du finder de informationer, du har brug for. Ellers er du velkommen til at kontakte os.

   Gælder der særlige regler for virksomheder og skattefradrag?

   Virksomheder kan også opnå fradrag. Hvis vi kender CVR-nummeret, sørger vi for at indberette bidraget til SKAT, så I får fradrag helt automatisk.

   Læs mere om skattefradrag for virksomheder

   Hvad kan jeg få skattefradrag for?

   Du får fradrag for alle bidrag til vores arbejde, uanset om du støtter en øremærket indsamling/projekt eller giver en generel støtte. Men det er kun bidrag, og fx ikke varekøb, der er fradragsberettigede.

   Hvor meget kan jeg få i fradrag for velgørenhed i 2023?

   Det maksimale fradrag for 2023 er 17.700 kr. Når året er omme, indrapporterer vi årets samlede bidrag fra dig til SKAT, så det automatisk kommer med på selvangivelsen. Og derfor er det afgørende, at vi kender dit cpr-nummer. Ellers får du ikke fradrag.

   Hvordan beregner man fradraget i skat for donationer til velgørenhed?

   Skattefradraget betyder, at et bidrag på 100 kr. typisk kun vil koste dig 70 kr. Det er fordi, dit ligningsmæssige fradrag stiger i overensstemmelse med dine bidrag. Det ligningsmæssige fradrag bliver talt med, før din skat til kommune, kirke og region betales.

   Er der noget velgørenhed, jeg ikke kan få fradrag for?

   Ja, varekøb er ikke fradragsberettigede.

   Skal jeg selv oplyse noget til SKAT?

   Nej, det er ikke længere muligt for den enkelte selv at indberette gaver til velgørenhed. Hvis vi har de rette oplysninger fra dig, sørger vi for at indberette det til SKAT.

   Jeg har bidraget, men ved ikke, om I har mit cpr-nummer?

   Oplys dit cpr-nummer via formularen, så sørger vi for, at du får dit fradrag hos SKAT.

   Kan jeg få fradrag for donationer givet via MobilePay?

   Ja, men så skal vi have yderligere oplysninger fra dig. Sådan gør du:
   •    Find din kvittering fra donationen frem i MobilePay-appen. Du finder den under fanen ”Aktiviteter”. Det er vigtigt, at transaktions-id'et kommer med i dit screenshot - det får du frem ved at trykke på "Transaktionsoplysninger" i bunden af kvitteringen. Tag et screenshot af kvitteringen.

   •    Udfyld formularen ovenfor. Husk at uploade screenshottet.

   Du skal bruge denne fremgangsmåde, uanset om du støtter fast månedligt over MobilePay, eller om du har sendt et enkeltstående bidrag.

   Mange tak for din støtte!