Det skal du lære dit barn i tilfælde af brand

For børn kan ild virke fascinerende og spændende, og det er derfor vigtigt at lære dem, at ild også kan være farligt. Mange børn ved ikke, hvad de skal gøre i tilfælde af brand, og deres naturlige reaktion er ofte at gemme sig. Det er derfor vigtigt, at forældre har fokus på at ruste børn i at forebygge brand og lære dem, hvordan de skal reagere, hvis der opstår brand.

Lær barnet, at man ikke skal gemme sig

For voksne kan det forekomme simpelt, at man skal skynde sig ud, hvis huset brænder, men mange børn bliver bange og gemmer sig i stedet i f.eks. skabe eller under sengen. Nogle gange gemmer børn sig, fordi de har skyldfølelse over, at de har været med til at starte branden og derfor er bange for, at de voksne skælder dem ud. Brandvæsenet er klar over dette problem og ved, hvor de skal lede, men meget værdifuld tid kan gå tabt, og derfor er det vigtigt at fortælle dit barn, at han eller hun ikke skal gemme sig, hvis det brænder.

Lær barnet at redde sig selv først

Tal med dit barn om, at han eller hun altid skal forsøge at komme ud af huset eller lejligheden, hvis det brænder.

Lær barnet, at man altid skal tilkalde en voksen

Det er vigtigt at dit barn ved, at han eller hun ikke selv skal forsøge at slukke branden, men altid kalde på en voksen i stedet for. Også selvom barnet er flov over selv at have startet branden.

Lær barnet, at man lægger sig på gulvet og lukker dørene, hvis man ikke kan komme ud

Rum fyldes med røg oppefra og ned, og man skal derfor krybe langs gulvet, hvor der vil være mindre røg, hvis man skal finde vej ud af et brændende lokale. I mørke og røgfyldte rum kan det være svært at se, og det kan derfor være en god idé at krybe langs væggen, så man bedre kan orientere sig.

Fortæl dit barn, at hvis han eller hun ikke kan komme ud, skal de lukke så mange døre som muligt og lægge sig ned på gulvet. Efter kort tid vil der komme en røgdykker og hjælpe dem ud. Røgdykkeren er børnenes ven, der med sin iltmaske og tunge åndedræt godt kan minde om Darth Vader fra Star Wars.

Lær barnet at ringe 1-1-2

Som forældre kan du lære dit barn at ringe 1-1-2. Her kan du læse mere om, hvordan du lærer dit barn at ringe 1-1-2.

SikkerHverdag

FREE
VIEW